Report z prvního dílu Futurum Club Nights

Report z prvního dílu Futurum Club Nights

12. 04. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Pražský klub Futurum je zpět v plné síle. A těžko si představit oslnivější comeback než ten, který se v něm odehrál předminulou sobotu. Line up ve složení Diome, Myclick, Session Victim live, Robag Wruhme, Sebastian Scherbe a Disco Møreti sliboval ďábelskou jízdu. A nezklamal.
Historie klubu Futurum sahá až do padesátých let. Své poprvé si zde v roce 1969 odbyla legenda undergroundu - kapela Plastic People of the Universe. To se ještě podnik jmenoval Music f club a byl trnem v oku tehdejšímu režimu. Prostor prošel zřejmou (a jistě i nákladnou) rekonstrukcí, disponuje novým sound systémem, vévodí mu temná atmosféra prokreslená modrými světly a futuristický design, jenž respektuje dobu svého vzniku. Klub je rozdělen do dvou klíčových zón – hlavní stage a chillout stage. V klubu můžete nalézt plno různých klidových míst a zákoutí, kam se můžete zašít.
Když jsme okolo půl jedenácté dorazili do klubu, byl již příjemně zaplněn. V chillout zóně hrála hudba tak akorát nahlas, aby nerušila při rozhovoru nebo při objednávání drinku na baru. Ten večer se tam střídali německý pán Sebastian Scherbe s domácí reprezentací Disco Møreti. Oba se zhostili svého úkolu s lehkostí a vkusem. Lidem, kteří zatoužili po chvilce klidu, servírovali downtempové kvalitní songy. Ty navíc neměli tendenci přehlušit obecenstvo, ale jen něžně podpořili atmosféru chilloutové zóny. Já volám bravo!
 

Zkušení matadoři Myclick a Diome tou dobou zahřívali hlavní stage. Jejich vytříbený set se točil okolo house music. Kluci zabrousili do hlubokých vod deep house, nabídli i tech-house okořeněný prvky jazzu a připravili ornou půdu pro další dvojici - Session Victim. Ti s sebou přivezli vydařenou live show plnou nejrůznějších mašinek doplněných klávesami a elektrickou kytarou. Vydali ze sebe to nejlepší a odvyprávěli příběh plný tance. Pro mě jedna z nejlepších show, jakou jsem zatím letos mohla odtančit, sedět se nedalo.

Divoký večírek končil Robag Wruhme, producent, který je známý také jako Gabor Schablitzki  a pojal to vskutku velkolepě. Do svého našlapaného setu vnořil i něco ze své různorodé tvorby, mohli jsme slyšet třeba track Volta Cobby. Už se vám někdy stalo, že by se DJ, který zavírá party, přišel osobně rozloučit na parket a obejmout vás? Ne? Tak to asi nechodíte na ty správné večírky. Tohle jsou totiž momenty, o kterých se bude ještě dlouho mluvit a které dělají legandární mejdany legendárními. Zamáčkli jsme tedy slzu v oku, zavázali tkaničky na prošoupaných keckách a za světla se odbelhali domů.
 

Povedený večerek korunovali profíci z Luchnchmeatu, kteří si vzali na starost vizuál akce. Byla to přehlídka minimalisticky laděných výjevů, které měly společných pár jmenovatelů – preciznost, čistota, svěžest, nápad.  Vypadá to, jakoby si večírky ve Futuru vzali do parády ti nejpovolanější. Do Prahy zavál svěží čerstvý vítr do klubu, kde pod jednou střechou najdete kluberův ráj – vytříbený program, krystalicky čistý zvuk, usměvavé barmany a interesantní prostor. Uvidíme se tam na další party!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FUTURUM CLUB NIGHTS

Sobota 2. 4. 2016 až Sobota 2. 4. 2016
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Robag Wruhme (DE), Session Victim (DE), Scherbe (DE), Diome, Myclick, Disco Moreti (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika