FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Million Marihuana March již tuto sobotu

Million Marihuana March již tuto sobotu
06. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V sobotu 7. května 2016 se v Praze uskuteční již devatenáctý ročník tradiční demonstrace a průvodu za legalizaci, kterým se Česká republika připojuje k celosvětovému protestu proti přetrvávající kriminalizaci konopí a jeho pěstitelů a uživatelů.
Akce odstartuje ve 12:30 na Karlově náměstí, odkud se veselý a mírumilovný průvod vydá přes centrum metropole na Letenskou pláň. Tam bude demonstrace završena oblíbeným a legendárním „kulturně zdělávacím“ happeningem.

MMM 2016

Cílem akce, kterou pořádá sdružení Legalizace.cz, je především dát politikům jasně a nahlas najevo, že my, občané České republiky, důrazně odmítáme tolerovat a respektovat zastaralé, nefunkční a diskriminační zákony, které nám zakazují volně nakládat s léčivou bylinou konopí, a že požadujeme jejich neprodlenou změnu. 

Ve světle aktuálního dění na poli globální i české protidrogové politiky je čím dál jasnější, že náš požadavek na legalizaci konopí je zcela legitimní a představuje jedinou možnou cestu, jak efektivně minimalizovat společenská i zdravotní rizika užívání této rostliny. V době, kdy konopí i k rekreačním účelům legalizovalo několik států USA, Uruguay a v nejbližší době tak hodlá učinit Kanada a další státy, kdy se o naprostém selhání prohibičního přístupu otevřeně hovoří na ultrakonzervativní půdě OSN a kdy k legalizaci vyzývá stále více významných osobností celého světa, je zřejmé, že ilegalita konopí je nadále neudržitelná. 

Více než půl století trvající zkušenost jasně ukázala, že prohibice problémy a rizika spojené s drogami a především s konopím nejen neřeší, ale naopak vytváří nové, které jsou v důsledku podstatně nebezpečnější. Jedná se především o vytvoření černého trhu obrovských rozměrů, který financuje organizovaný zločin a na němž jsou obchodovány společně takzvané měkké i tvrdé drogy neznámé kvality a složení, dále nikam nevedoucí plýtvání omezenými zdroji a prostředky orgánů činných v trestním řízení a konečně i stigmatizaci a selektivní šikanu uživatelů a omezování lidských práv a svobod. Legální regulace naopak nabízí možnost efektivní kontroly obchodu, minimalizaci zdravotních rizik prostřednictvím zajištění kvality a informovanosti uživatelů, uvolnění kapacit bezpečnostního aparátu a v neposlední řadě významný přínos do státního rozpočtu. Právo v soukromí pěstovat a užívat jakoukoli rostlinu by pak jednoznačně mělo být součástí každé svobodné společnosti.

„Vývoj posledních let dává jednoznačně za pravdu našim argumentům pro legalizaci. Česká republika sice pomalu a poněkud podivně legalizovala konopí jako lék, na druhé straně jsme ale svědky nechutných a nemorálních kampaní jako známá monstrakce proti growshopům a nahánění a pokutování neškodných uživatelů s jedním jointem. Ačkoli i český národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil předpovídá legalizaci v ČR v horizontu 10–15 let, my nechceme a nebudeme čekat věčně, než věci neznalí byrokrati ve vládě a parlamentu, natož v OSN, pochopí a přijmou argumenty odborníků. Legalizujeme teď a tady a Million Marihuana March 2016 bude nejen demonstrací, ale i oslavou svobody a odmítnutím zla, které prohibice ztělesňuje,“ říká předseda sdružení Legalizace.cz Robert Veverka.

Hlavním a zásadním požadavkem letošní demonstrace zůstává legalizace pěstování a držení konopí a konopných produktů pro vlastní potřebu, a to jak za účelem léčby, tak i k účelům rekreačním.

Sdružení Legalizace.cz se dlouhodobě věnuje osvětové a informační činnosti, spolupráci s podobně zaměřenými organizacemi po celém světě a veřejně prospěšným projektům. Mezi celorepublikově nejúspěšnější akce patří kampaň Semínka seniorům, v rámci které sdružení letos zdarma poskytlo semínka konopí více než třem tisícovkám seniorů či nemocným lidem, kteří o ně projevili zájem.
Legalizace.cz vyzývá politiky: „Ukončete konopnou prohibici. Regulujte obchod s konopím a hlavně legalizujte pěstování a držení konopí dospělými lidmi pro jejich vlastní potřebu!“

Kromě tradiční kulturní produkce na dvou hudebních pódiích, akcí z neziskového sektoru, fireshow, programu pro děti a afterparties v několika pražských klubech se můžete těšit na politickou diskusi High@Park, na kterou přijali pozvání:

Ivan Bartoš (Česká pirátská strana)
Václav Láska (Strana zelených)
Martin Pánek (Strana svobodných občanů)
Filip Humplík (ODS)

Hudební program můžete sledovat v živém přenosu na webové adrese live.legalizace.cz
Aktuální informace a detailní program naleznete na adrese mmm.legalizace.cz.

Dodal: Martin Juki Jyrkinen tiskový servis
MILLION MARIHUANA MARCH

MILLION MARIHUANA MARCH

Sobota 7. 5. 2016
zdarma
Vystupují:
Tony Ducháček a Garage, The Tchendos, LArika, Circus Problem, United HEads, Nevereš, Cocoman, Dr. Kary & Messenjah, Babe LN, Beduan a Ezop, Bazooka Joe, MikkiM, Dave Trumpeter a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |