FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Róisín Murphy a Dj Shadow na festivalu Pohoda

Róisín Murphy a Dj Shadow na festivalu Pohoda
19. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Pohoda rozšířil svůj line-up o další zvučná jména. Do slovenského Trenčína zavítají se svými novinkami na začátku července irská zpěvačka Róisín Murphy, známá mimo jiné z dnes již neexistující kapely Moloko, a průkopník turntablismu a trip-hopu DJ Shadow.
Zařadí se tak po boku PJ Harvey, The Prodigy, Jamese Blakea ale také Parov Stelar, Gogol Bordello či Niny Kraviz mezi gratulanty k letošním dvacátým narozeninám festivalu. Vedle nich se objeví jako headliner nehudební části programu legendární Nederland Dance Theater 2, mladí tanečníci světové extratřídy tak po pěti letech opět okouzlí návštěvníky Pohody. Pestrost žánrů a stylů, to je základním poznávacím znamením trenčínské Pohody, jednoho z největších a také dramaturgicky nejzajímavějších evropských festivalů. Ne náhodou Pohodu před několika dny zařadil prestižní americký časopis Business Insider mezi sedm nejlepších světových festivalů, vedle Lollapaloozy, Sonaru, Roskilde nebo Montreux Jazz Festivalu. 

Róisín Murphy

Aktuální cena vstupenek je 89€ a platí do 7. června, poté se bude zvyšovat. Letošní průlomová novinka, společná vstupenka na Rock for People a Pohodu udrží současnou cenu 3431 Kč / 126 € jen do konce května, poté bude za 3801 Kč / 140 €.  Další jména letošních interpretů i jiné potřebné informace jsou zveřejněny na www.pohodafestival.sk.

Róisín Murphy se proslavila v devadesátých letech jako frontwoman legendární kapely Moloko, připomeňme hity jako „Sing it Back“ či „The Time is now“. Po rozpadu kapely se vydala na úspěšnou sólovou dráhu, lemovanou obdivným přijetím u kritiky i fanoušků. Její pozice první dámy  elektro-popu i extravagantní módní vkus vydláždil cestu takovým zpěvačkám, jako je Lady Gaga. Róisínino třetí studiové album  Hairless Toys produkoval partner Jany Kirschner Eddie Stevens a získalo nominaci na Mercury Prize a britský list Guardian o něm píše jako o díle plném čisté a podnětné elegance. Róisín Murphy vydává nové album Take Her Up To Monto 8. července. Předevčírem zveřejnila nový singl Ten Miles High.

DJ Shadow je průkopníkem instrumentálního hip-hopu, turntablizmu, trip-hopu a samplingu, při němž využívá svoji unikátní sbírku čítající přes 60 tisíc nahrávek. Magazín Time zařadil jeho album Endtroducing mezi 100 nejlepších alb všech dob a je také v Guinessově knize jako první kompletně nesamplované album. Na Pohodu přijede s novým albem, které vydává 24. června.

Letošní line-up láká na celou řadu dalších zahraničních jmen jako jsou Flying Lotus, The Vaccines, Savages, Odesza, Ernest Ranglin & Friends, Spor, Poliça, Easy Star All Stars, Monsieur Periné, Saul Williams, Dub Pistols, Thundercat, Public Service Broadcasting, Lola Marsh, Astronautalis, Vaults, Hollie Cook, Digital 21 + Stefan Olsdal, Ester Rada, Chicks on Speed, Anna Meredith, Eagulls, Bjarki, My Baby, Mbongwana Star, Alex Vargas, Bazookas, H09909, Honeyblood, Moonlandingz, Xenia Rubinos, Max Jury, Ash Koosha, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Sonido Gallo Negro, K-X-P, Hańba, Oratnitza, Kiran Leonard nebo It's everyone else.

Z české a slovenské scény zaujmou jistě Jana Kirschner, David Koller, Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders, The Tap Tap, Billy Barman, RozpoR, Saténové ruky, Núkú, Rafo & Pure, Max Bazowski, Bulp, Landless nebo The Ills. V rámci Red Bull Music Academy vystoupí na Pohodě například Josey Rebelle, producent Koreless zo známého labelu Young Turks, R&B hvězda původem z Iránu Sevdaliza, naše Never Sol či mysteriózní projekt Katarzie a Martina Valihory.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo na webu festivalu www.pohodafestival.sk. V prodeji jsou rovněž lístky na parkování pro osobní auta či karavany. Více informací na www.pohodafestival.sk či www.facebook.com/pohoda.festival.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 7. 7. 2016 až Sobota 9. 7. 2016
Vystupují:
The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, Flying Lotus, Parov Stelar, Gogol Bordello, Odesza, Nederlands Dans Theater, Ernest Ranglin & Friends, Spor, Poliça, Easy Star All stars, Monsieur Periné, Saul Williams, Dub Pistols, Thundercat, Public Service Broadcasting, Astronautalis, Hollie Cook, Digital 21 + Stefan Olsdal, Ester Rada, Chicks on Speed, Anna Meredith, My Baby, Bazookas, H09909, Sonido Gallo Negro, K-X-P, Honeyblood, Ash Koosha, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Hańba, Oratnitza, Kiran Leonard, It's everyone else
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |