Těsně před Hip Hop Kempem vyšel nový Bbarák

Těsně před Hip Hop Kempem vyšel nový Bbarák

10. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hip hop v srpnu každým dnes nabírá na své popluratitě. Bezpochyby za tento jev může největší hip hopový festival ve střední evropě, Hip Hop Kemp. A pokud i vy nedočkavě vyčkáváte na 18.8., můžete si právě teď krátit čas srpnovým číslem Bbaráku. A co že to vlastně nabízí ke čtení?
BBR Mag s pořadovým číslem třiapadesát a mračícím se Ice Cubem na coveru se v těchto dnech dostává do oběhu a kromě mnoha témat, o nichž bude řeč na následujících několika řádcích, se v CD příloze můžete těšit na debutové sólo "Hlava nehlava" od zlínského emceeho/producenta Headdyho.

Samozřejmostí je obsáhlý rozhovor s hlavním aktérem oblékajícím trikot berounského labelu P.A.Trick Records, o němž nebude řeč naposledy, neboť v rubrice "Ve studiu s..." se tentokráte počíhalo na Patricka, ale neodbočujme od interviews. Těch je tentokráte více než dost. Kromě Strapa, vítěze ArtAttack Battlu, jehož lze tedy považovat za úřadujícího krále slovenského freestyleu, si budete moci přečíst v sekci "De La Europa" povídání se anglánem C Montsem. Jakožto hlavní chod se ale servíruje trio zámořských různorodých jmen. Jak už avizuje samotný přísný cover, Jasonovi se podařilo vyzpovídat jednoho z leaderů západního pobřeží Ice Cubea, jenž se letos vrátil s nadprůměrným albem "Laugh Now, Cry Later" a určitě se nebude točit řeč jen kolem nového LP. Cut Chemist, bývalý člen kriticky oslavovaného tělesa Jurrasic 5, se nedávno prezentoval eklektickou desku "The Audience´s Listening" a pakliže vás dostává tvorba lidí jako DJ Shadow nebo DJ Krush, jste na správné adrese. Ke třetí perličce ve formě dialogu se servítky si neberoucím Necrem snad už netřeba nic dodávat. On vám ostatně vše poví sám.

bbarak

Jestlliže v rychlosti přeletíme pravidelné rubriky, ve female emcees jsme si tentokráte posvítili na philadelphskou dámu jménem Bahamadia, jež letos po pěkné řádce let naservírovala nový počin "Good Rap Music", na něhož jsme samozřejmě nezapomněli v přiložené recenzi. V rhythm and blues si zrekapitulujeme kariéru impozantní zpěvačky Erykah Badu a v "Back In Black" bude pro změnu k naleznutí životopis geniálního levorukého kytaristy Jimy Hendrixe. V sekci graffiti se poprvé podíváme k našim východním sousedům - o své postřehy, zkušenosti a zážitky se podělí respektovaná bratislavská crew Mutants. Ve velkých speciálech se díky více než zdařilým aktuálním deskám "Feedback" a "The Big Bang" podíváme na kobylku - již v jiné souvislosti zmíněným - Jurasic 5 (své si k tomu poví i exkluzivně Nu-Mark), potažmo newyorskému patriotovi Bustu Rhymesovi.

I přesto, že je okurková sezóna v plném proudu, akce a tedy i následné reporty běží pořád. Pakliže jste absentovali, v tomto čísle si budete moci připomenout, jak to vypadalo na křestu alba "Rap´N´Roll" od PSH, velké tanečním podniku Go Hip Hop Battle, nebo festivalech Bažant Pohoda a Urban Rapublic, kde úřadovala legendární jména typu O.C.ího, či El Da Senseie. Kromě Penerů, jejichž druhé desce se podařilo proklestit do recenze měsíce, je k nalezení hodnocení čerstvých opusů od širokého spektra tváří jako Chino XL, Mr. Lif, Public Enemy, či Young Joc, s tím, že domácí československou scénu zastupuje čtyřlístek Sax, Marpo, Rendezska Sk a petržalští H-16.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika