FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Korn, Bring Me The Horizon, Billy Talent, Bad Religion a Zebrahead již za týden na Aerodrome

Korn, Bring Me The Horizon, Billy Talent, Bad Religion a Zebrahead již za týden na Aerodrome
08. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Přesně za týden se Tipsport arena na holešovickém Výstavišti promění v dějiště třetího ročníku Aerodrome festivalu, který opět nabídne silnou sestavu zahraničních jmen.
Letošní pětici budou kralovat legendární rockeři Korn, před nimiž vystoupí jedna z nejslavnějších britských skupin současnosti - Bring Me The Horizon, u českého publika stále populárnější Billy Talent, punkový kult Bad Religion a punk-rockeři Zebrahead.

Americká skupina Korn, která je mj. považována za průkopníky nu-metalu, se zformovala v roce 1993 v Kalifornii. Do čela světové rockové elity ji uvedlo třetí album Follow The Leader, které se jako první v diskografii této kapely vyhouplo na vrchol prestižní hitparády časopisu Billboard TOP 200, kde od té doby bodovaly všechny její následující desky. 

Milióny fanoušků po celém světě si tato formace získala nejen mimořádně energickými koncerty, nesmlouvavým frontmanem Jonathanem Davisem ale i častými experimenty se zvukem. Při vzniku desátého alba The Path Of Totality se skupina např. nebála sáhnout ani po jednom z nejslavnějších zástupců a producentů elektronické hudby Skrillexovi.

Posledním zářezem v diskografii Korn je album Paradigm Shift vydané v roce 2013, ale v tuto chvíli již skupina pracuje na jeho následovníkovi, který by dle slov kapely měl být mnohem tvrdší než předchozí desky.

Málokterá skupina momentálně čeří světové rockové hladiny více než britští Bring Me The Horizon a jejich poslední nahrávka That's The Spirit. Během své dvanáctileté historie, za které zatím nahráli pět desek, se Bring Me The Horizon pozvolna přenesli od deathcorových počátků na klubové scéně až k současnému modernímu rockovému zvuku, se kterým ovládli mainstreamové rozhlasové i prodejní hitparády na obou stranách Atlantiku, vyprodali slavnou londýnskou Wembley Arenu a vystupovali na nejprestižnějších hudebních akcích napříč kontinenty - australským Soundwave festivalem počínaje, přes Rock Am Ring v Německu po legendární americké Warped Tour.

Billy Talent, kteří debutovali v roce 2003 stejnojmenných albem, jsou mnohými označováni za punk-rockové mluvčí své generace. Milión prodaných desek v Kanadě a téměř tři milióny nahrávek, které si zakoupili posluchači po celém světě, kapele vynesly multiplatinové prodejní statuty za alba Billy Talent I, II a III a platinový certifikát za prodej poslední desky Dead Silence (2012). O jejich velké oblibě u tuzemského publika svědčí jak naplněná Sportovní hala v roce 2008 tak beznadějně vyprodaný koncert v Lucerně o čtyři roky později.  S příchodem nového roku se kapela uzavřela do nahrávacího studia, kde začala pracovat na novém album. Novinka Afraid of Heights vyjde 29.července a její vydání před pár týdny předznamenal stejnojmenný singl.

NOFX, Offspring, Pennywise, Rise Against nebo Funeral For A Friend. Všechny tyhle a mnohé další kapely uvádí jako svoji největší inspiraci kalifornské Bad Religion - průkopníky nové punkové vlny, která přišla v 80.letech.

Svoji bezmála čtyřicetiletou kariéru přerušili Bad Religion jen jednou - v roce 1984 a pouze na jediný rok. Přestože ani jim se nevyhnuly personální změny, po celou dobu v čele kapely stál její frontman Greg Graffin a v současné době skupinu tvoří celkem tři ze čtyř jejích zakládajících členů.  Ačkoliv celosvětově největší popularitu jim vynesla tři alba z 90.let - Recipe For Hate (1993), Stranger Than Fiction (1994) a The Gray Race (1996), v prestižní hitparádě časopisu Billboard 200 nejvíce zabodovalo jejich zatím poslední album True North vydané v roce 2013, které se usadilo v první dvacítce nejprodávanějších titulů. 

Z Kalifornie přijedou na festival zahrát i další oblíbenci českého publika – Zebrahead. Čtveřice, která koketuje s rockem, punkem i hip hopem a jež se od svého vzniku v roce 1996 zapsala do světové hudební historie již dvanácti nahrávkami. Mezi nimi i albem Panty Raid, na kterém si vzala „do parády“ hity ženských skupin a zpěvaček.  Jejich úpravě neunikla např. skladba Rehab od Amy Winehouse, Jenny From The Block od Jennifer Lopez, Survivor od Destiny's Child nebo Girlfriend Avril Lavigne.
Humor nepostrádající Zebrahead jsou vyhlášeni živelnými a bezprostředními koncerty, o čemž se české publikum mohlo již nejednou přesvědčit na vlastní uši.

Dveře areny budou ve středu 15.června otevřeny v 15 hodin a přesně o hodinu později festival zahájí Zebrahead. Patnáct minut po sedmnácté hodině převezmou pódium Bad Religion a v 18:45 Billy Talent. Bring Me The Horizon vystoupí patnáct minut po osmé hodině večerní a  hlavní hvězda festivalu - Korn odpálí svůj koncertní set ve 21:45. 

Vstupenky jsou k zakoupení na www.ticketportal.cz za 1490 korun. Na místě budou stát 1600 Kč.

Více na www.aerodrome-festival.eu nebo na https://www.facebook.com/aerodrome.festival/

Dodal: Katka Dědková
AERODROME

AERODROME

Středa 15. 6. 2016
od 1190 Kč
Vystupují:
KoRn (USA), Bad Religion (USA), Billy Talent (CAN), Bring Me The Horizon (UK), Zebrahead (USA)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |