FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Cross festival oživí bývalou elektrárnu dolu Libušín hudbou a uměním

Cross festival oživí bývalou elektrárnu dolu Libušín hudbou a uměním
07. 07. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na letní festivalovou scénu letos přibyde nový multižánrový festival. Pražský Cross Club ve spolupráci s Urban Events přenese 8. a 9. července svojí jedinečnou atmosféru do průmyslového prostředí bývalé elektrárny dolu Libušín.
První ročník Cross Festivalu s podtitulem Cultural Resistance nabídne návštěvníkovi na pěti scénách nejen domácí interprety nebo kvalitní zahraniční jména, ale také zážitek z unikátního prostoru. Návštěvníci se mohou těšit na více než stovku vystupujících z různých oblasti hudby a umění.

Libušín

„Chceme udělat festival bez zbytečných korporátních sponzorů, které nám budou diktovat podmínky, co má na festivalu být a jak má vypadat. Chceme ukázat, že kultura se dá dělat i jinak, nezávisle. Chceme inspirovat a podporovat lidi kolem sebe, aby tvořili pro ostatní. Umění má sílu spojovat a rozšiřovat obzory. Věříme, že o to lepší zážitek si návštěvník odnese“ tvrdí jeden z organizátorů a produkční Cross Clubu Tomáš Zděněk.

Žánrové scény budou zaměřeny na techno, d’n’b, tekkno, reggea, dub, UK garage a dubstep. Jako headliner festivalu se představí Dub Phizix & MC Strategy. Dub Phizix, který začínal před dvaceti lety v garáži otravováním sousedů, je dnes je považován za legendu drum’n’bassu a ve spojení s MC Strategy obráží přední světové festivaly elektronické hudby. Dorazí také nejvýznamnější jméno ukrajinské techno scény - Woo York nebo český producent Oliver Torr s jeho energickou rave live show. Nebude chybět ani analogový mág českého elektronického undergroundu Ventolin nebo HRTL se svým modulárním syntetizátorem, král českého grime Smack, progresivní rockeři Donnie Darko, reggae uskupení Ting nebo partička holek Sour Bitch - to je jen malý výčet z více než stovky vystupujících. 

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na půlnoční cyberpunkovou inscenaci KO.MIX.X souboru Amanitas Fire Theatre, divadekadentní seriál Hotel 0, který nastavuje zrcadlo lidské povahy, mladé nezávislé básníky doplní pásmo Fathers of Cultural Resistance. Během dne budou v areálu probíhat skate závody, přednášky, workshopy, filmové projekce a a multimediální instalace. Nároční návštěvníci jistě ocení občerstvení ve stylu Street Food Jamu, který klade důraz na kvalitu a originalitu. Cross klub vezme to nejlepší, co může nabídnout a přesune to pod širé nebe do industriálního prostředí pro ještě lepší zážitek!

Dodal: Mirek Fokt
CROSS FESTIVAL

CROSS FESTIVAL

Pátek 8. 7. 2016 až Neděle 10. 7. 2016
od 390 Kč
Vystupují:
Dub Phizix & MC Strategy, Woo York, Oliver Torr, HRT, Smack a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |