FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Michalu Prokopovi pogratuluje k sedmdesátinám výkvět československé hudební scény

Michalu Prokopovi pogratuluje k sedmdesátinám výkvět československé hudební scény
11. 08. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Zpěvák Michal Prokop slaví letos 70. narozeniny. Na dvoudenní festival, nazvaný Krásný ztráty - Live 70, pozval na pátek 12. a sobotu 13. srpna do letního amfiteátru v Lokti nad Ohří řadu svých kolegů jak ze své generace, tak mladších hudebníků.
Na programu budou i unikátní muzikantské sestavy a živě nikdy neslyšené skladby. Zkrátka narozeninová oslava, jak má být.

Michal Prokop

Sestava snů
Páteční program patří sestavě, kterou můžeme bez uzardění nazvat síní slávy českého rocku 60. a 70. let. Večer zahájí svými klasickými hity Karel Kahovec, který s kapelou George & Beatovens připomene i písničky Petra Nováka. Po něm zahraje klávesista a zpěvák Roman Dragoun, hvězda art rocku 80. let a bývalý frontman brněnských kapel Progres 2 a Futurum. Představí se s kapelou T4, již mimo jiné tvoří další dva legendární muzikanti, basista Vladimír Guma Kulhánek a kytarista Stanislav Kubeš.
Oslavenec Michal Prokop si pak zahraje se svým Triem (Luboš Andršt, Jan Hrubý) a s hostující absolutní českou kytarovou hvězdou Radimem Hladíkem. Ten si zahostuje i v následujícím bloku s Vladimírem Mišíkem a jeho ETC... Protagonisté obou kapel se po deseti letech, od Prokopových šedesátin ve velkém sále pražské Lucerny, opět sejdou na jednom jevišti. "Sestava snů" Michal Prokop, Vladimír Mišík, Jan Hrubý, Luboš Andršt a Radim Hladík se chystá znovu zahrát Mišíkovo ikonické Špejchar Blues.
Závěr večera bude v režii slovenských hostů. Z Bratislavy přijede klávesista a skladatel Marián Varga se svou kapelou Collegium Musicum.

Město ER
Druhý den festivalu zahájí už hodinu po poledni originální folkové trio Jananas, které právě vydává nové album, po něm velký český kytarový objev poslední doby Electric Lady a tu vystřídá jedna z nejpopulárnějších mladých kapel současnosti Zrní. Vystoupení zpěváka Roberta Křesťana se skupinou Druhá tráva bude "předkrmem" k hlavnímu bodu dne i celého festivalu, totiž k vystoupení oslavence Michala Prokopa s kompletní sestavou jeho Framusu Five a Karlovarským symfonickým orchestrem. V rámci tohoto bloku zazní nejen slavné Prokopovy hity, které znají posluchači několika generací, ale také, a to vůbec poprvé naživo, dvacetiminutová skladba Město ER. Ta, s textem básníka Josefa Kainara, dala název Prokopovu druhému albu z roku 1972, které zároveň s oslavami vychází v reedici LP a bude na festivalu nejen pokřtěno, ale také, vůbec poprvé, a za zvýhodněnou cenu, ke koupi.

Závěr festivalu obstará opět mladá generace. Nejprve Vojta Dyk s B-Side Bandem připomene hity swingové éry a nakonec pobaví svými hravými hity Tata Bojs.

Kompletní program a praktické informace na festivalkrasnyztraty.cz
Jednodenní i dvoudenní vstupenky na stání či sezení je možné zakoupit v síti TicketPro.cz anebo na místě.

Dodal: Jana Pacalová, United Islands of Prague

KRÁSNÝ ZTRÁTY LIVE

Pátek 12. 8. 2016 až Sobota 13. 8. 2016
550 - 950 Kč
Vystupují:
Město ER, Vojtěch Dyk & B-side band, Michal Prokop & Framus Five, Zrní, Robert Křesťan & Druhá Tráva, Jananas, Tata Bojs, Electric Lady, Collegium Musicum, Vladimír Mišík & ETC, Luboš Andršt a Jan Hrubý, Karel Kahovec a George & Beatovens, T4 & Roman Dragoun
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |