Jsi připraven na další objevování s Free Mondays?

Jsi připraven na další objevování s Free Mondays?

05. 09. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Co čeká všechny milovníky koncertů v další sezóně? Přece každé pondělí něco nového a dobrého! Free mondays začínají 5. září zasněným indie v podání rakouských Like Elephants.
Týden nato se svezeme s nezastavitelnými Himalayan Dalai Lama na vlně elektroniky. Startér Radia Wave tentokrát přizval do NoDu kapelu dalekko, kteří jasně dokazují, že i pop může být inteligentní. Zářijové live shows pak zakončíme s americkými Autonomics, kteří v ROXY už byli. Tentokrát vezou nový materiál k nové pop-rockové desce, tak se je na co těšit!

5/9: Free Mondays w/ Like Elephants (Vienna) + support: Role
Víčka těžknou, začíná sen. Tak nějak působí hudba Like Elephants na své posluchače. Jako dlouhá cesta do neznáma za doprovodu bicích, kytar a zpěvu. Pětice hudebníků z Rakouska svými melancholickými melodiemi jemně a zcela nenuceně skládá soundtrack ke snům, které každému po probuzení vykouzlí úsměv na tváři.
 

Jejich tvorba odkazuje na novou vlnu 80. let, ze které je jasně znát uvolněná atmosféra indie rocku doplněná dream popem. Zvuk kapely je částečně založen na jednoduchých popových melodiích, který ale vyvrcholí radostnou, až euforickou pasáží. Velký prostor nechávají představivosti posluchače, na kterém je, složit si svůj obraz z textů a dojmů. Zpívají o městech, lesích, loukách o tmavém stínu existence, ale vždy vás naplní pozitivním očekáváním. Letos vydala kapela své debutové album Oneironaut, se kterým se vydávají na tour a tak se na své štaci zastaví v ROXY. Pokud mezi tvé oblíbené kapely patří M83, Daughter, Fink nebi DIIV, tak si zamiluješ i Like Elephants.


12/9: Free Mondays w/ Himalayan Dalai Lama + support: Overland Inn (FR)
V průběhu loňského roku stihli vzniknout, pracovat na debutovém LP a projet 13 evropských měst. Tohle vše za poslední rok zformovalo český projekt dvou kluků s názvem Himalayan Dalai Lama. Soustředí se na instrumentální hudbu s občasnými vokály. “U každýho zvuku kterej vzniká, nám hodně záleží aby byl co nejvíc originální, aby se s ostatníma lehce spojil, aby ta hudba dýchala, měla prostor a aby to člověka uspokojovalo když to slyší.”

Sami svou hudbu vnímají jako fůzi jednoduchých minimálních elektronických beatů, harmonii s lehce tanečním potenciálem a silnými melodickými podklady s lehkostí vzduchu. Při prvním poslechu se hned vybaví podobný sound jako má Odesza, Tycho, Gold Panda nebo Sun Glitters. Jednoduše kouzelná a pohodová hudba, která je tak trochu z jiného světa - toho, o kterém se nám jen zdá.

19/9: Free Mondays w/ dalekko + support: pale&coy @ NoD
Hudba dalekko se pohybuje na pomezí alternativního rocku a lo-fi popu s prvky elektroniky, kterou doplňují české texty. Původně dvoučlenný pražský studiový projekt po vydání debutového alba s názvem Neběžel jsem tudy? rozšířil sestavu o další tři spoluhráče. Melancholické tóny provází celou jejich tvorbou a poklidné texty o každodenních věcech dodávají všemu nádech bezstarostnosti.

Za sebou mají koncertování na festivalech jako Bažant Pohoda, Colours of Ostrava nebo United Islands of Prague a nominaci za objev roku hudebních cen Vinyla. Současně svým fanouškům představují nový materiál pro druhé album. Kapela jako dalekko je důkazem, že i pop může být inteligentní a s trochou osobitosti to může dotáhnou daleko.

26/9: Free Mondays w/ Autonomics (USA) + support: Froples
Energie amerických Autonomics se po více jak roce vrací do ROXY. Pro všechny fanoušky kapel jako The Killers, Wavves, Cloud Nothings nebo Japandroids máme tedy dobrou zprávu! Indie rockové trio z Portlandu se vrací k éře garage-rockové revitalizace s kytarovými rify, které jsou drsné až po okraj a ozdobené blues.

Na příští rok plánují vydání nového alba a tak teď mají už spoustu materiálu, který si v Praze vyzkouší. Jejich zpěvák Dan Patenburg si zachovává naléhavost šedesátkového bluesového zpěváka se syrovějšími hranami. V převaze počítačových prvků v současné indie-rockové scéně přinášejí Autonoimcs surovost a pohybují se často až na hraně punk rocku. V jádru však zůstávají řemeslníky popu, kteří vědí, jak vytvořit chytlavou melodii, kterou z hlavy jen tak nedostanete.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 5. 9. 2016
Vstup: zdarma
Vystupují:
Like Elephants (Vienna)
support: Role (CZ), Selecto & Komandante
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika