Výstava filmových plakátů

Výstava filmových plakátů

15. 08. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Výstava filmových plakátů studentů Vysoké školy umělecko-průmyslové v kině Světozor.
Kino Světozor hostí v těchto dnech zajímavou výstavu originálních FILMOVÝCH PLAKÁTŮ, které vzešly z neobvyklé spolupráce. Kino Světozor ve spolupráci s filmovou galanterií Terryho ponožky totiž oslovilo ve školním roce 2005/2006 studenty ateliéru ilustrace a grafiky Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze a vyzvalo je k navržení plakátů k filmům režisérů Jarmusche, Felliniho, Tarkovského a dalších známých tvůrců. Všichni totiž známe dnešní filmové plakáty: fotografie hlavních hrdinů, nahoře nenápaditě se obměňující velký titulek filmu, dole na malém prostoru věcně, ale nekvalitně vysázené informace o jeho tvůrcích. Svou práci udělají maskéři a kostyméři plus pár efektů z Photoshopu. Nivelizace a standardizace. Spolupráce mezi kinem Světozor, Terryho ponožkami a VŠUP chtěla dát FILMOVÉMU PLAKÁTU jiný rozměr.

Návrhy studentů ilustrace a grafiky nejsou prvním plodem spolupráce mezi kinem Světozor a UMPRUM. Jde o rozšíření spolupráce mezi distribuční společností Aerofilms (mezi jehož zakládající členy kino Světozor patří) a VŠUP. Studenti Ateliéru Písma a typografie totiž navrhovali plakát k distribučním titulům Aerofilms – aktuálně je v kinech k vidění plakát k filmu SAMARITÁNKA (design Tomáš Brousil) korejského režiséra Kim Ki-duka.

Návrhy studentů Ateliéru Ilustrace a grafiky je možno vidět do 31. srpna ve foyer kina Světozor a některé plakáty je možné koupit ve filmové galanterii Terryho ponožky – celoročně do vyprodání zásob. Ty nejsou bezedné, kopií jednotlivých plakátů je v průměru 6.

Kino Světozor
´Filmová galanterie TERRYHO PONOŽKY
Vysoká škola umělecko-průmyslová
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika