Nu:Night s Teenage Mutants už tuto sobotu v Uhelně

Nu:Night s Teenage Mutants už tuto sobotu v Uhelně

17. 10. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do první Nu:night zbývá méně než týden a my už se nemůžeme dočkat, až v Uhelně uvítáme pána této noci – německého DJ a producenta Teenage Mutants z labelu Stil Vor Talent, který si svou pověst na deep house a nu:disco klubové scéně po celém světě získal množstvím úspěšných releasů, zejména hitem Hanging On (kolaborace s Andre Cromem pod labelem Off Recordings) z roku 2013.
Teenage Mutants do Prahy dorazí rovnou z Amsterdamu, kde hraje na labelové noci (Obscura, Click, Voodoo Records) v klubu Dok po boku dalších slavných jmen jako jsou Agents Of Time, Gabriel Ananda, The Hacker, ORBE nebo Matthew Dear. V Uhelně čeká našeho exklusivního hosta a jeho fanoušky speciální 3D videoprojekce z dílny Primal Ritual, která tě pohltí fantastickým spojením audio a vizuálních efektů. Tahle noc prostě bude nezapomenutelným zážitkem!
 

O kvalitní hudební support se postarají zástupci domácí underground tech/houseové scény:

DJ Lumiere – patří ke špičce naší houseové scény, začínal v Radost FX, Roxy, Mecca a svoje umění předvádí i v proslulých tanečních klubech za hranicemi ČR.

DJ Tom Holič - sólový projekt nadaného hudebníka, který představuje novou vlnu v alternativní houseové tvorbě.

DJ Slater - majitel slavného labelu Tribal Vision Records, který se svými sety procestoval během posledních 15 let prakticky celý svět.

DJ Tazz – resident Chapeau Rouge a spolupořadatel Sheexy Boat vystoupí ve speciálním nu:disco setu.

DJ Blck – tajný host, který svou tvorbu a identitu v Uhelně představí poprvé.

A ani tady to nekončí! Silný line-up premiérové Nu:night bude završen oficiální after party pod hlavičkou Chillin Prague. DJs: Not:us, Bronee, Kanhäuser, Sajmon.  

Na téhle party nemůžeš chybět! Pořiď si vstupenky v předprodeji za výhodnější cenu na goout.cz, na ticketstream.cz nebo na pokladně Uhelna Clubu a doraz 22. 10. zapařit!

Na rozehřátí vám zatím přinášíme rozhovor s našimi DJs, se kterými jsme se krátce pobavili o jejich názoru na tvorbu Teenage Mutants a žánr Nu:disco. Dozvíte se také jaké tracky support DJs na tuto noc chystají zahrát.

1) Co ti říká jméno Teenage Mutants? Máš nějaký jeho track oblíbený?

Adam Cloud: Ano, narazil jsem na něj díky mému oblíbenému labelu Stil Vor Talent. Rád hraju Muerte, který má ve spolupráci s Betokem.

DJ Fun: Jo, ale jen povrchně, mám pocit, že dřív dělal zlomený beaty, dneska deep docela, že? Ale na mě moc temný...má docela dobrej track s Purple Disco Machine (the Path), který mám rád a hraju ho.

Pavel Bidlo: Poslouchám vše, co pošle do světa. Moc dobrá produkce, klobouk dolů. A ty jeho basy…:) Nejvíc mě od něj baví Grass Is Greener - Start Again.

Bronee: Ano, říká...jeho track Hanging On mám úzce spjatý s mými začátky, kdy jsem hrával deep-lounge v AnonymouS Baru. Pak mě velmi baví jeho letošní počin Expression.

Not:us: Říká i neříká. Nemám žádnej jeho track vyloženě oblíbenej…

2) Jaký máš názor na styl Nu:disco?

Adam Cloud: Baví mě. Spíš poslechově, ale v poslední době jsem zařadil i pár tracků do našich setů s Nicola Cloud. Je to takové pěkné oživení.

DJ Fun: Nu-disco mám samozřejmě moc rád a poslední roky se mé sety skládají většinou z nu-disca, funky a deepu... Ovšem T.Mutants bych do tohoto stylu tedy úplně nezařadil... Jinak bohužel v ČR nevím o nikom, krom Viléma, Sannyho a mě, kdo by to hrál...

Pavel Bidlo: Nu:disco má teď na některých místech a při dobrém zvuku svůj čas. Mam to rád.

Bronee: Nerad žánruju, styluju a kastuju. Undergroundová elektronická hudba je mého názoru jakýmsi kompilátem všech svých "stylů". Stejně je to i u Nu:disca. Občas mě nějaký track baví a považuji ho za "deep". Jindy si zas říkám, že taková hudba patří jen do útulné hipster kavárničky (takové, ze které je dramatický výhled na západ slunce nad Náplavkou :D).

Not:us: Nu:disco vnímám jako takové celkem líbivé taneční retro music...za mě fajn, proč ne.

3) Je to poprvé, kdy Teenage Mutants uslyšíš naživo? Jak se těšíš na premiérový díl Nu:night?

DJ Slater: Je to poprvé a těším se moc! TM už dlouhou dobu patří mezi moje velké oblíbence a jsem hodně zvědavý, co zde předvede. Každopádně na premiérovou Nu:night se těším i z jiných důvodů, pravidelná noc orientovaná na tenhle sound v prostoru s perfektním zvukem mi v Praze už dlouho chyběla a český dj/live support bude tentokrát stát za to!

DJ Tom Holič: Ano, poprvé a jsem zvědavej.

DJ Blck: Yes a těším se!

DJ Tazz: Ano, uslyším jej poprvé naživo a jsem rád, že se tu rodí nový zajímavý koncept Nu:night.

Bronee: Ano je to mé poprvé naživo...Už se moc těším!

Not:us: Zatím jsem ho naživo neslyšel, takže se nechám překvapit.

4)  Jak hodnotíš vývoj a tvorbu TM?

DJ Slater: Zrovna jsem na to koukal a v CD casu, kde mi hudba celkem dynamicky rotuje, od něj mám pořád minimálně 10 tracků. TM co do kvality produkce za poslední roky dost posunul směrem kupředu. Stylově tam variace je – od vyloženě deep tracků po našláplé indie/nu-disco pecky – ale pořád si drží svůj hodně osobitý sound. Je to jeden z těch několika producentů, u kterých se snažím tvorbu sledovat pravidelně. Alespoň jeden track od TM se mi objeví v prakticky každém housovém/indie setu.

DJ Tom Holič: Nemůžu zatím moc hodnotit, vím, že je to zajímavý jméno, ale můj první kontakt s ním bude až na téhle party, takže se nechám překvapit.

DJ Blck: Přijde mi, že z veselejších a zasněných rytmů trochu potemněl, tak jsem zvědavej na jeho DJ set.

DJ Tazz: Od TM mám mnoho skladeb, líbí se mi jeho melodické nádechy, co do skladeb přidává, hodně také hraji jeho remixy. Jako hodně DJs má také více hudebních poloh, tak jsem zvědav, co předvede na Nu:night.


5) Na co se od tebe můžou lidi těšit během noci, co se chystáš zahrát?
DJ Slater: V téhle chvíli asi zatím těžko říct, ale nadhodím sem pár svých současných oblíbenců s tím, že se s velkým pravděpodobností na většinu z nich dostane. Takže: Lindstrom, Prins Thomas, Todd Terje, Dusky, Purple Disco Machine, Jesper Ryom, Betoko, Claptone, Faze Action, The Revenge, Monte, Terrence Parker, Vince Watson…
Taky mám pár svých nových věcí, zrovna jsme například s Nippem dodělali nový remix pro kapelu U-Prag, tak se těším, že si pár těch nových tracků a remixů na tom parádním zvuku otestuju.

DJ Tom Holič: Mám novej set up, jako vždycky vlastně. Tentokrát si ujíždím na Volca sérii od Korgu, plus nějaká ta trumpeta a bude klasický impro, tak uvidíme.

DJ Blck: Roosevelt, Malikk, Aeroplane, Lindstrom…uvidíme!

DJ Tazz: Pro tento večer si připravuji trošku jiné skladby, bude to melodické, pozitivní, taneční a chytlavé.

Dodal: Bo.dan, Bukanyr.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NU:NIGHT

Sobota 22. 10. 2016
Vystupují:
Teenage Mutants (DE), DJ Slater, Dj Lumiere, Tom Holič, DJ TAZZ
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika