Jessy Lanza představí v MeetFactory svoji novou desku

Jessy Lanza představí v MeetFactory svoji novou desku

26. 10. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
MeetFactory Naposled u nás hrála před 2 lety ve stínu krajanů Caribou – letos se Jessy Lanza vrací již jako headliner a s novou, nadšenými reakcemi ověnčenou deskou Oh no, která plně potvrzuje její pozici hvězdy subtilního, ale svébytného popu.
Novou nahrávku produkoval Jeremy Greenspan ze spřízněných Junior Boys, výsledkem jsou silné, byť aranžemi obnažené songy s na první poslech rozpoznatelným rukopisem, který přes intenzivní emoce nesklouzává ke klišé či kýči. Z Jessy zkrátka po dvou deskách vyrostla alter-popová diva, která přijede dokázat svůj talent do Prahy ve středu 2. listopadu. Otevírat pro Jessy bude americká skladatelka, producentka a performerka Olga Bell. 
 

Hudební kariéra kanadské skladatelky, producentky a zpěvačky s westernovým jménem Jessy Lanza ukazuje, že k tomu, abyste udělali díru do světa, je zapotřebí několik veledůležitých věcí: mít kolem sebe ty správné lidi, disponovat nepopiratelným talentem a především odvahou jít svou vlastní cestou. V případě ontarijské rodačky s andělským hlasem se všechny tyhle okolnosti potkaly ve správný čas na správném místě.

Na rodinné zázemí si Jessy rozhodně nemůže stěžovat. Po svém otci, majiteli nahrávacího studia, zdědila nejen lásku k hudbě, ale později také slušnou sbírku retro synťáků, které zásadně ovlivnily její počáteční tvorbu. Přestože vystudovala klasický klavír a jazz, její srdce tlouklo vždycky spíš v rytmu současného popu, soulu nebo R&B. Když jí v roce 2011 Jeremy Greenspan z elektropopového dua Junior Boys nabídl pozici doprovodné vokalistky, nebylo co řešit. Výsledkem byl kromě skvělé desky It´s All True také nový vztah, jehož kreativní potenciál se naplno projevil o dva roky později, kdy na proslulém londýnském labelu Hyperdub (Laurel Halo, Fatima Al Qadiri, Burial) vychází v Greenspanově produkci dlouhohrající debut s názvem Pull My Hair Back.

Deska, kterou portál Resident Advisor zařadil mezi čtyři nejlepší alba roku 2013, udělala z nenápadné zpěvačky jeden z největších objevů světové indie scény. Originální fúze soulu, osmdesátkami nasáklého synth-popu (tady odvedly slušnou práci především syntezátory ze sbírky jejího otce) a minimalistického elektra uhranula kritiky i posluchače po celém světě. Žádosti o spolupráce se začaly hrnout jedna za druhou a sametově chladný (!) hlas alter-popové divy se tak objevil třeba na deskách Morgan Geist, Caribou nebo na EP You Never Show Your Love (2015) footworkových velikánů DJ Spinna a Tasa z labelu Teklife.

Roli jednoho z nejslibnějších ženských talentů na nezávislé scéně pak Jessy Lanza potvrdila letos na jaře vydáním druhého velkého alba, lakonicky nazvaného Oh no (opět u labelu Hyperdub a opět s Jeremy Greenspanem jako spoluproducentem). Nevšední mix taneční hudby a progresivní elektroniky, kterým v sugestivních polohách proniká emocemi nasycený vokál, dělá z druhé řadovky kanadské autorky jednoznačnou alter-popovou událost roku. Svůj neoddiskutovatelný talent předvede Jessy Lanza v MeetFactory už ve středu 2. listopadu od 20:30 a předskakovat jí tentokrát bude americká skladatelka, producentka a performerka Olga Bell, která se loni představila pražskému publiku jako support progresivního trip-hopového tria Son Lux.

Dodal: Šárka Maroušková, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JESSY LANZA

Středa 2. 11. 2016
Vstup: 290 Kč
Vystupují:
Jessy Lanza (CAN), Olga Bell (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika