Radio Wave oslaví 11. narozeniny s Dj Zinc a Danny L Harle

Radio Wave oslaví 11. narozeniny s Dj Zinc a Danny L Harle

21. 12. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio Wave vstoupí začátkem roku 2017 do druhé dekády své existence. Pražskou MeetFactory ovládnou 13. ledna při příležitosti 11. narozenin stanice dokonale syntetické a hyperrealistické popové hity. Hvězdou narozeninové party Radia Wave bude britský producent Danny L Harle. Vedle něj vystoupí taky veterán taneční scény DJ Zinc s velkolepým b-day setem.
Pokud bychom chtěli hledat v playlistu Radia Wave nejhranější tracky, určitě se v žebříčku objeví britský producent a klasicky vzdělaný muzikant Danny L Harle. Šestadvacetiletý fanoušek devadesátkových tanečních hitovek ve své hudbě kombinuje prvky z minulosti s něčím bytostně moderním. Harleho zvuk se formoval na SoundCloudu pod hlavičkou účtu kolektivu PC Music.
 

„Popová hudba je sama o sobě super-šílená,“ řekl Harle, pro kterého je pop jediná hudba dávající v dnešní moderní době smysl. „Vždycky jsem doufal, že ji posunu o kousek dál, k naprostému šílenství.“ Už když v roce 2013 vydal dokonale syntetickou hitovku Broken Flowers, bylo jasné, že jestli se někdo z PC Music blíží hitparádám, je to právě on. Na klubové scéně byl zvuk PC Music, vracející na parket po době temných beatů čistou radost, kontroverzní. Pro pop to byl zas sound moc „divný“, ale Danny L Harle dokázal najít společnou řeč obou světů. V roce 2015 už bylo jasno – PC Music uzavřeli smlouvu s hudebním gigantem Columbia Records a první nahrávkou vzniklou z nové spolupráce bylo EP Broken Flowers. 

Zatímco dříve oslovoval neprofesionální zpěvačky, protože neškolený hlas je osobnější, dnes už v jeho tracích hostují zavedená jména. Po kolaboraci se zpěvačkou Chairlift Caroline Polachek na skladbě Ashes of Love vydal letos další hitovku. Hlas i tvář ve videoklipu jí propůjčila kanadská popová superhvězda Carly Rae Jepsen. Transformace Dannyho L Harleho z undergroundového zázraku do globálně ceněného producenta je díky zmiňovaným skladbám na nejlepší cestě.
 
DJ Zinc, který nám k narozeninám připravil speciální set, do hitparád nikdy nemířil. Tento pamětník raných britských raveů měl první hit v roce 1995 a je stále funkčním veteránem, který chce zůstávat v anonymitě. „Poznají mě jenom lidé, co chodí do klubů a vidí mě hrát,“ řekl pro server Resident Advisor. Čtyřiačtyřicetiletý Benjamin Pettit zažil všechno – rave, house, breakbeat, drum and bass, v nultých letech přičichl k EDM a vymyslel vlastní hybridní žánr crack house. Byl taky jednou z vůdčích postav stojících za pirátským rádiem Rinse FM v době, kdy ještě bylo ilegální vysílačkou. Na scéně, tanečním parketu i současných streamovacích platformách je stále aktivní. Kruh se uzavřel, když letos zremixoval právě track Super Natural od Dannyho L Harleho. Součástí onoho kruhu budou taky návštěvníci 11. narozenin Radia Wave v pražské MeetFactory. 

Dodal: Jakub Zeman, Český rozhlas Radio Wave
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

11. NAROZENINY RADIA WAVE

Pátek 13. 1. 2017
Vstup: 99 - 199 Kč
Vystupují:
DJ Zinc + Danny L. Harle, Dj Tuco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika