Čtyři důvody proč je berlínský producent Dixon číslo 1

Čtyři důvody proč je berlínský producent Dixon číslo 1

13. 02. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V současnosti nejskloňovanější djské jméno na elektronické undergroundové scéně, berlínský fenomén a držitel čtyřnásobného titulu nejlepší světový dj ankety Resident Advisoru - to je Dixon. Proč tomu ale tak je?
1. Netlačí svůj sociální profil.
Nenajdete jeho selfíčka nebo davy nadšených fans. Dixon působí velmi lidsky, nikomu nic necpe, je si jistý svým přístupem a nemá potřebu strkat nohu do dveří.  Své jméno si vybudoval sám, bez reklam nebo sponzorů a ve hře je už 22 let.  V současném přetlaku nekonečných změn image a sociálních bublin je to příjemná změna, která podle všeho imponuje mnohým.

2. Nepředvídatelnost
Jeho sety bývají bezchybné co se týče techniky a nekompromisní, co se týče vývoje. Pokaždé začíná jinak, reaguje na denní dobu, atmoféru a především tančící dav. Je to také jeho schopnost vyslídit skvosty méně známých umělců v kombinaci s housovými melodiemi a skladbami. Sám říká ‘house is a feeling’ a tím se také řídí. Neexistuje nikdo jiný, kdo by tušil, kam se jeho set vyvine. Nikdo kromě Dixona samotného. Ukázkou může být jeho 10 let starý Body Language Vol. 4 mix nebo Boiler Room 2015.
 

3. Lost In The Moment - rave povýšený na umění
Unikátní koncept do poslední chvíle utajovaných parties po celé Evropě je dalším důvodem respektu, který v djské komunitě i mezi fans užívá Innervisions. Mnohokrát na poslední chvíli zrušené místní policií (Barcelona, Amsterdam) a mnohokrát povedené párty, trvající den a noc vše v režii Dixona, Ame a jejich hostů na místech, která nebyla k omuto účelu využita ani předurčena. Atmosféra takového místa ve spojení s neopakovatelností musí být moment, který žádný clubber nezapomene.

4. Perfekcionista a dříč
Když v celém Berlíně vládl minimal, on hrál house a stále hledal perfektní skladby. Anglicky by se dalo hezky říct “he made house his home” (udělal z housu svůj domov). Každý jeho krok je jen další k vysněné dokonalosti. Sám si uvědomuje, že posluchači vždy očekávají každý set jiný a plný nejnovějších tracků. Co ale dělá právě jeho tvorbu a sety dokonalé jsou jednotlivé momenty a často také návrat ke kořenům. Hraje pouze skladby, ve které opravdu věří.

Ať už vás na Dixonovi imponuje cokoli, jedno je jasné - 3. března zažije ROXY nezapomenutelný set. Jeho cílem je totiž vzdělávání obecenstva, které když následuje jeho cestu, bývá odměněno neopakovatelným zážitkem.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DIXON

Pátek 3. 3. 2017
Vstup: od 460 Kč
Vystupují:
DIXON (Innervisions/GER) & support: Trikk (PT)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika