Nenápadná revoluce v šatnách

Nenápadná revoluce v šatnách

01. 03. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čekali byste, že v rozjetém 21. století patří stařičké šatnové bloky z papíru pochybné kvality leda do muzea? Logicky, máte pravdu. Bohužel je tam však nenajdete v expozici úsměvných vzpomínek na zapomenuté časy, ale skoro jistě mnohem dříve. Totiž v šatně u vstupu.
Historie šatních lístků sahá zhruba do dob po Velké hospodářské krizi, tedy do přelomu 20. a 30. let dvacátého století, kdy se v New Yorku rozmohla móda šaten s obsluhou připojených k restauracím, zvaných Coat Check. Hosté tak nemuseli nadále věšet kabáty na opěradla židlí. Jednoduchá změna, ale nesmírně pohodlný efekt.

Od té doby se příliš nezměnilo. Host po příchodu do podniku zamíří k šatně, kde odloží svůj kabát a zavazadlo. Na oplátku dostane malý tenoučký papírek přírodní či pastelové barvy s číslem a stejný papírek obsluha šatny nějakým kolíkem nebo špendlíkem připne ke kabátu, pověsí na háček a zavazadlo se pokusí dát zhruba pod něj. Při odchodu s trochou štěstí host najde svůj papírek, obsluha dohledá kabát se snad neupadlým protikusem lístečku a šťastlivý host odchází v kabátu i se zavazadlem. Na konci dne obsluha s provozovatelem podniku vyúčtují šatnu podle toho, kolik papírků jim zbylo v bločku. Uf. Člověk by si skoro řekl, že by to mohlo jít po sto letech nějak jinak, pohodlněji, rychleji, efektivněji. A víte co? Jde to. Změna už probíhá. Nenápadná, ale uvolňující.

Ticketprint

Národní technické muzeum, muzeum voskových figurín Grévin, PVA EXPO Praha, Hilton holel, Incheba Expo Praha, SaSaZu, DUPLEX, Karlovy Lázně, Retro Music Hall, Gravity festival, Transmission, Magnetic festival. To je jen pár příkladů, kde první kontakt se zákazníkem probíhá o trochu jinak, ale mnohem příjemněji. A jako vždy stačil jednoduchý nápad, šatnový a pokladní systém  CoatCheck od společnosti Ticket Print. Malá chytrá pokladna, která na jedno stisknutí tlačítka termálně vytiskne odolný dvojticket, jehož jedna polovina zamíří do hostovy kapsy či peněženky a druhá na odevzdaný kabát. Ne na kolíček, ani na špendlík, kancelářská sponka už vůbec. Hezky připraveným otvorem rovnou bez rizika na ramínko. Anebo samolepicí na bundu nebo zavazadlo. Jednoduché, no jasně. Každý ticket je navíc opatřen údaji o ceně poplatku, DPH, logem podniku, časem vytištění nejen pro statistiky, ale třeba i pro dohledání kabátu při ztrátě ticketu během povedenějšího večírku, případně jakýmkoliv dalším důležitým údajem, když už jsme u těch dobrých nápadů. Na konci směny pak obsluha hezky spočítá všechny vytištěné tickety… Jistě že ne. Provozovatel si snadno vyjede report za celý den či směnu a je hotovo.

Jedenadvacáté století dorazilo do šaten. A nejen tam. Systém Ticketprint obslouží i vstupenky, vouchery a jakékoliv další tickety. Eviduje statistiky o fluktuaci hostů, a tak umožňuje lepší plánování provozu či otevírací doby. Nápadům a iniciativě se meze nekladou, to už víme.

http://www.ticketprint.cz/

Dodal: Hermez
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika