FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pohoda přivítá legendární shoegazeové průkopníky Slowdive

Pohoda přivítá legendární shoegazeové průkopníky Slowdive
28. 03. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Slovenský festival Pohoda oznámil další velké jméno letošního jedenadvacátého ročníku: Na trenčínské letiště dorazí Slowdive, legendární kapela, která spoluvytvořila rockový styl shoegaze. Slowdive nahráli podle renomovaného časopisu Pitchfork 3 z 15 nejlepších shoegazeových nahrávek všech dob, dvě alba do TOP 10 podobného výběru zařadil i NME.
Po takřka 20 letech se v roce 2014 opět sešli, aby odehráli koncert na barcelonské Primaveře. Získali si zpět srdce fanoušků a v lednu tohoto roku vydali po 22 letech novou skladbu. Slowdive budou hvězdou zahajovacího večera na letošní Pohodě. 

Dalšími velkými jmény, která ozdobí mezi 6. a 8. červencem program Pohody, jsou například legendy indie popu alt-J nebo velký britský písničkářský talent Jake Bugg. Zaujme jistě také jedna z nejoriginálnějších postav současného amerického hip-hopu, transgender rapper(ka) Mykki Blanc nebo Solange, výrazná osobnost r’n’b, která letošním ziskem Grammy v kategorii R&B Performance definitivně vystoupila ze stímu své sestry Beyoncé. Silný zážitek slibuje muž s mimořádně podmanivým hlasem a jedna z klíčových zakladatelských osobností amerického grunge Mark Lanegan s kapelou, ale také mistr electro-techno-funku, hvězdný Boys Noize. Snový synth-pop nabídne Austra, punkovou smršť přiveze britský tandem Slaves.  

Pohoda si za 21 let získala pod vedením Michala Kaščáka mimořádné renomé mezi hudebníky, profesionály z branže a hlavně mezi fanoušky. Díky jejich hlasům se také probojovala mezi deset nejlepších středně velkých festivalů v Evropě za rok 2016.

Slowdive

Momentální cena vstupenek je 89€ a platí do 22. května 2017 nebo do vyprodání 6000 kusů, vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo na webu festivalu. V prodeji jsou rovněž lístky na parkování pro osobní auta či karavany. Více informací na www.pohodafestival.sk či www.facebook.com/pohoda.festival.
     
Energická smršť flamenca s metalovou energií - to je dnes již hvězdné mexické duo Rodrigo y Gabriela, další z velkých jmen na letošní Pohodě. Všechny romantické duše uhrane teprve dvacetiletá britská klavíristka a zpěvačka Birdy, jejímuž kouzlu podléhají milióny citlivých a zamilovaných. Potěšením pro ironiky a přátele sarkastického pohledu na showbizz bude norské duo hudebních bavičů a mystifikátorů Ylvis.

Další zajímavá jména v line-upu jsou mezi jinými brazilská zpěvačka Dillon, skotský talent C Duncan, hvězdy alternativní scény Beak> a Ho99o9 nebo freestylová superskupina Beardyman’s Dream Team. Do Trenčína přijede z USA kapela kytaristy slavných Sonic Youth The Thurston Moore Group, jihoafrická, v kosmopolitním Berlíně usazená písničkářka Alice Phoebe Lou, z Velké Británie dorazí ostří hipsteři Idles, či neméně nabroušení punkeři Sleford Mods. 

Programový blok Pohoda 1997 zopakuje koncerty 1. ročníku festivalu a unikátní živé provedení nejúspěšnějšího slovenského hudebně-humoristického alba z dílny legendárního tria Lasica, Satinský, Filip, které samozřejmě ponese jméno Bolo nás jedenásť.  

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 6. 7. 2017 až Sobota 8. 7. 2017
od 89€
Vystupují:
Ylvis, Birdy, alt-J, Slaves, Duncan, Dillon, Elektro Guzzi, Slowdive, M.I.A. a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |