FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Nové album Automaton představí Jamiroquai i na Colours of Ostrava

Nové album Automaton představí Jamiroquai i na Colours of Ostrava
03. 04. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Držitelé ceny Grammy, globální elektronicko-soulovo-funkové superhvězdy Jamiroquai vydávají své osmé studiové album Automaton. Desku složili a produkovali frontman Jay Kay a klávesový mistr Jamiroquai Matt Johnson.
Automaton s dvanácti skladbami vychází 31. března na labelu Virgin EMI / UNIVERSAL. Kapela jej naživo představí na festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 19. do 22. července.
 

“Je to po všech stránkách dotažené album,” říká Jay Kay. “Naší zásadou bylo - all killer, no filler - tedy všechno musí být skvělé skladby, žádné vycpávky. Nezařadili jsme několik výborných písní, protože prostě nebyly dost dobré. Věděli jsme, že celou nahrávku musíme udělat tímto způsobem - dotáhnout do dokonalosti. Jaký smysl by mělo, kdyby album nedrželo pohromadě, kdyby rytmy nebo melodie nezněly dobře, kdyby šlo o desku, ze které bychom neměli dobrý pocit? Je to vlastně jednoduché.”  

Automaton vychází po sedmi letech od poslední desky Rock Dust Light Star. “Hodně jsme přemýšleli - jak přenést původní zvuk Jamiroquai do současnosti - do roku 2017? Jak najdeme rovnováhu mezi naším elektronickým a koncertním já? Rovnováhu mezi tím, proč nás lidé mají rádi, a tím, co bychom chtěli udělat my? Od začátku jsem věděl, že budu spolupracovat s naším klávesákem Mattem Johnsonem. A podařilo se. Všichni, kdo již desku slyšeli, si myslí, že je velmi čerstvá. Zní jako Jamiroquai, ale zároveň, že jsme se posunuli dopředu.”  

K tomu, co frontmana Jamiroquai pohání těch dvacet pět let, Jay Kay odpovídá: “Chcete udělat něco, co se dá zpívat. Chcete složit hity. Ale ne na úkor zvuku. Nemám rád umělce, kteří na svém prvním albu udělali skvělou muziku, ale na třetím jsou nerozpoznatelní, protože se snažili o aktuální zvuk. Není lehké si stát za svým. Je třeba za to bojovat. Je třeba najít rovnováhu mezi tím, co mají na vás lidé rádi a tím, aby to bylo čerstvé. O tom je album Automaton. Snažím se tím říci, že když tu desku uslyšíte, hned víte, že jsem to já.” 

K titulní skladbě Automaton vznikl první videoklip, který ve stylu neo-noir sci-fi režíroval Charlie Lightening (Arcade Fire, Björk) pod tvůrčím dohledem Jay Kaye. O této písni Jay Kay říká: „Inspirací Automaton je uznání vzestupu umělé inteligence a technologie v dnešním světě a to, že my, jako lidé, začínáme zapomínat na příjemnější, jednodušší a výmluvné věci v životě a v našem životním prostředí, včetně vztahů mezi námi jako lidmi.”

Skupinu v roce 1992 založil Jay Kay. Jamiroquai se stali jedním z nejúspěšnějších seskupení na planetě již od vydání svého debutového alba Emergency on Planet Earth. Obdivují je takoví umělci jako Chance the Rapper, The Black Madonna, Anderson .Paak, Pharrell, Tyler the Creator, Jungle, Redman, Stevie Wonder & The Internet. Jamiroquai se stali jedněmi z nejvlivnějších hudebních inovátorů své doby. Se sedmi alby dosáhli UK Top 10 (tři vyšplhala na #1), získali cenu Grammy, celosvětově prodali přes 27 milionů alb a jsou držiteli rekordu v Guinness Book of World Records za nejlépe prodávané funkové album všech dob.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 19. 7. 2017 až Sobota 22. 7. 2017
od 1690 Kč
Vystupují:
Jamiroquai (UK). Justice (FR), LP (UK), Birdy (UK), Moderat (DE), Imagine Dragons (USA), Norah Jones (USA), Laura Mvula (UK), Unkle, Booka Shade, Afro Celt Sound System, Faada Freddy, Speed Caravan, Midnight Oil a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |