Pete Heller na Mixeru

Pete Heller na Mixeru

27. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Klubovka Mixer v Radosti FX v pátek 8.9. poprvé nabídne zahraničního hosta.
Stále však bez druhého residenta akce dje Trávy, který nadále léčí své zranění po červnové autonehodě. Mixer v novém hávu, i tak by se dala charakterizovat tato party, neboť je to poprvé, co přizvali zahraničního hosta. Pozvání přijal autor nesmrtelného hitu „Big Love“ britský dj a producent Pete Heller. Pete se v Praze objeví po dlouhé přestávce a jeho vystoupení v Radosti FX bude určitě velkým zážitkem. Pette dělal remixy například Kylie Minogue nebo kapelu Primal Scream.

Jeho nový singl „Simpler“ označil Pete Tong za svůj no.1 hit tohoto léta. Právě se také vrátil ze své svatební cesty na Bali. Můžeme ho tedy očekávat ve skvělé náladě. Peta Hellera doprovodí resident party DJ Loutka a DJ Lucas z Roxy bookingu.

pette heller

Pete Heller – kdo by neznal jméno, které dalo světo jednu z nejkrásnějších houseových skladeb všech dob. Všichni si rádi vzpomeneme na zlaté časy, kdy jsme Loutkovi a spol. nadšeně aplaudovali na Hellerův hit „Big Love.“ Dnes je Pete Hellerovi 33 let. Narodil se v anglickém Brightonu a své djské začátky si prožil jako hip hopový a funkový dj v tomto přímořském městě. V roce 1999 si ho přizval Danny Rampling a učinil z něj warm up residenta ve svém legendárním klubu The Shoom. Bylo to právě v tomto klubu, kde se Pete také setkal s Terry Farleyem a společně s Andy Weatherallem vyprodukovali svůj první track „Raise“ pod pseudonymem Boca Juniors na nově vzniklém labelu Boys Own Records.

Heller a Farley pak společně pokračovali v producentské a remixérské práci např. pro The Farm a Primal Scream. Když jim vypršela smlouva s London Records založili si vlastní nezávislý label Juniors Boys Own a pokračovali v produkci pod jmény jako Fire Island, Roach Motel & Heller & Farley Project.

Jako polovina dua Heller & Farley pokračoval Pete i v sólové práci a spolupracoval s umělci jako Kylie Minogue a Michael Watford a získává svůj první velký mezinárodní úspěch s hitem „Ultra Flava.“ Není to tak dávno, kdy se pak Pete Heller zapsal nesmazatelně do pamětí všech fanoušků taneční hudby se svým neopakovatelným hitem „Big Love“, který ho zařadil mezi naprostou producentskou a djskou světovou elitu. Sám o této skladbě říká :

„Terry tehdy odjel na fotbal, aby viděl hrát Chelsea finále PVP ve Stockholmu. Tak jsem šel sám do studia. Celá skladba vznikla velmi rychle během jednoho dne. Ve skutečnosti během 12 hodin. Když jsem skončil, říkal jsem si, že to bude jen demo, tak jsem track editoval do 10 minut a pak z toho byla skldaba, která byla vydaná. Stla se číslem 12 v britské oficiální hitparádě.“

Jako DJ je zván do nejlepších klubů v UK i v zahraničí. Objevuje se ve Francii, Německu, Itálii, Švýcarsku, Španělsku, na Ibize, Řecku, Rakousku, Kanadě a USA, Argentině, Thajsku, Hong Kongu, Číně, Japonsku, Austrálii a Novém Zélandu.

www.peteheller.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika