FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Booka Shade představí nové album na Colours of Ostrava

Booka Shade představí nové album na Colours of Ostrava
10. 04. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Berlínská taneční dvojice Booka Shade vydala 7. dubna nové album nazvané Galvany Street. K jeho tvorbě přizvali bývalého zpěváka kapely Archive Craiga Walkera. Kompilace deseti nových skladeb vychází u vydavatelství Blaufield music a první single s názvem Babylon vyšel už 3. března a to s bonusem v podobě B-side tracku Changes.
A Booka Shade fanouškům vzkazují: „Pokud jste si mysleli, že naši hudbu znáte, Galvany Street vás přesvědčí o opaku.“ Naživo Booka Shade s Craigem Walkerem album představí na festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 19. do 22. července.
 

Galvany Street je pro mezinárodní hvězdy taneční hudby Booka Shade zásadním mezníkem. Dvojice nedávno oslavila desáté výročí vydání naprosto průlomového alba Movements a neméně zlomového vystoupení na kultovní londýnské scéně Royal Festival Hall. Po deseti letech se tak uzavírá jedna kapitola tvorby a Booka Shade oznamují návrat k popovým kořenům. V devadesátých letech dvojice působila pod názvem Planet Claire jako pop new wave formace.

Booka Shade

Návrat je to velkolepý, po boku berlínského dua stojí bývalý zpěvák kapely Archive Craig Walker a jako hosté se na albu podíleli např. zpěvačka Urdur z GusGus, australský zpěvák Yates nebo nové jméno londýnské scény Daniel Spencer. O mixy se postarali mimo jiné Mark Plati (David Bowie, Prince, The Cure) a Fritz Hilpert.

 Album vychází jako standardní CD, limitovaná Deluxe edice pak obsahuje 2 CD s pěti bonusovými tracky. Dalšími formáty jsou pak LP, djská platforma STEM, mp3 a wav. Album bude také k dispozici pro live streaming. Skladba Babylon pak vychází na 12tipalcovém vinylu, na djské platformě STEMS, jako mp3 a wav a stejně jako celé album bude k dispozici pro live streaming. Album je možné koupit na bookashade.com a u standardních kamenných i online prodejců a streamovacích služeb jako itunes, Spotify, Apple Music apod.

Až na pár občasných zrychlených beatů nemá Galvany Street s předchozí tvorbou Booka Shade nic společného. Za žánry house a electro house, ve kterých dosáhli světového renomé, dělá kapela s novou deskou tlustou čáru. Nové skladby spojuje jedno: všechno si vás získají na první poslech, už při prvním setkání máte pocit, že je znáte léta. Pocit blízkosti a intimity se pak snoubí s neotřele svěžím zvukem, který dokonale odráží aktuální trendy.

„Jsme tak hrdí na to všechno, co se nám podařilo dosáhnout v oblasti instrumentální hudby. S MOVEMENTS 10 jsme loni uzavřeli jednu zásadní kapitolu. Měli jsme pocit, že v oblasti tech house a electro house už bylo z naší strany vše řečeno. Byl to ideální okamžik pustit se do něčeho nového, zaexperimentovat,“ říká Walter Merziger. „Galvany Street se nám rodilo v hlavě už léta, všechno k němu směřovalo. S Craigem Walkerem jsme měli obrovské štěstí, jeho hlas naše skladby dokonale doplňuje,“ dodává Arno Kammermeier. „Pro mě jako zpěváka je spolupráce s Booka Shade velkým potěšením, jejich skladby jsou nesmírně bohaté a melodické. Rytmus a melodie jsou velmi propracované a další vrstvy, včetně textů, je pak radost psát. Hrozně mě baví kombinace všech těch různorodých vlivů, od osmdesátkového syntetizátorového popu, devadesátek v Manchestru, až po současné věci jako třeba The Weeknd. Díky tomuhle mixu je náš zvuk naprosto jedinečný,“ komentuje zpěvák Craig Walker.

S novým albem vyráží Booka Shade s Craigem Walkerem v dubnu na turné po Evropě.

Booka Shade začínali ve Frankfurtu jako synth popová formace. Velice rychle si získali širokou fanouškovskou základu a v roce 2002 ve spolupráci s M.A.N.D.Y., Thomasem DJ T Kochem a Pweterem Hayem založili vlastní label Get Physical Music, pod kterým od té doby vyšly všechny jejich nahrávky.

Na Colours of Ostrava 2017 zahrají jako hlavní headlineři například Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, Justice, alt-J, Birdy, Midnight Oil, Moderat, LP, Benjamin Clementine, Michael Kiwanuka, Laura Mvula, UNKLE, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2.490 Kč platí na limitované množství 5.000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 19. 7. 2017 až Sobota 22. 7. 2017
od 1690 Kč
Vystupují:
Jamiroquai (UK). Justice (FR), LP (UK), Birdy (UK), Moderat (DE), Imagine Dragons (USA), Norah Jones (USA), Laura Mvula (UK), Unkle, Booka Shade, Afro Celt Sound System, Faada Freddy, Speed Caravan, Midnight Oil a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |