FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program Respect Festivalu 2017

Program Respect Festivalu 2017
08. 05. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Respect Festival změní v červnu holešovické Výstaviště v zónu tolerance plnou hudby, rytmů, barev a chutí z celého světa. 
Křest nového alba Ivy Bittové a Čikori, mezinárodní projekt Junun u jehož vzniku stál kytarista Johny Greenwood (Radiohead), rabínova dcera rapující kabalistické texty, podmanivá hudba z Bretaně, uhrančivá zpěvačka z malijského kraje lovců, oksitánské songy středověkých kacířů i kořeny amerického blues v africké hudbě a mnoho dalších- pražské Výstaviště rozezní hudba ze všech koutů světa. 17. a 18. června zde proběhne 20. ročník festivalu Respect. Louka pod Bruselskou cestou bude po celé dva dny patřit toleranci, kulturní rozmanitosti a hlavně hudbě. Takové, která umí nejen potěšit posluchače, ale také objevovat a propojovat různé světy. Promyšlená a kvalitní dramaturgie s jasným názorem nabídne originální a silné zážitky, které je u nás jinde těžké najít.

„Náš festival je od počátku platformou pro kulturní diverzitu, mapujeme hudbu nejen jako umělecký fenomén, ale jako nástroj boje za svobodu, toleranci a pochopení mezi lidmi,“ říká zakladatel a šéf Respectu Borek Holeček, a dodává: „Zářným příkladem je projekt Junun, harmonické propojení odlišných kultur i spirituálních rovin- sofijských mystiků, extatických zpěvů qawwali i textů v hebrejštině  a v jazycích indického subkontinentu. Základ tvoří elitní muzikanti z indického Rajasthanu. Supervizory projektu jsou izraelský hudebník a básník Shye Ben Tzur, Johny Greenwood z Radiohead (který ovšem v Praze s kapelou nevystoupí) a producent Radiohead Nigel Godrich. “ Dále malijská legenda, zpěvačka z kraje lovců Na Hawa Doumbia, Sirventès- oksitánské songy středověkých kacířů (nový projekt leadera u nás dobře známých Lo Cor de la Plana). Mezi další pilíře letošního programu bude patřit Future afro jazz s londýnskou pečetí United Vibrations. Dále se představí například Ali Farka Touré Band feat. Afel Bocoum- reunion doprovodné kapely velikána africké hudby sestavený k desátému výročí jeho úmrtí, vizionářský Balanescu Quartet v jejichž tvorbě se prolíná rumunská lidová hudba spolu s Krafwerk  a Johnem Cagem a další. 

Na Respectu ale nejde jen o hudbu: Rodinný ráz festivalu zdůrazní bohatý dětský program, najdeme zde i výtvarné instalace. Zaujme také široká nabídka jídel z celého světa a stánky četných neziskových organizací, které neztrácejí aktivní zájem o konkrétní lidské osudy i palčivé problémy globálního charakteru.

Respect Festival 2017 proběhne na louce pod Bruselskou cestou v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích 17. a 18. června. Vstupenky v předprodeji jsou do 10. května ke koupi za výhodné ceny:  Dvoudenní za 450 Kč, dvoudenní rodinná za 500 Kč a jednodenní za 400 Kč. Předprodej probíhá v sítích GoOut, Ticketpro , Ticketportal a Prague Ticket Office. Více informací na www.respectfestival.cz.

Program:

Sobota
Radio Cos (Španělsko)
Balanescu Quartet (Rumunsko/ Velká Británie)
Sirventès (Francie)
Na Hawa Doumbia (Mali)
Junun (Indie/ Izrael)
Petr Nikl

Neděle
Eric Marchan & Bojan Z. (Francie/ Srbsko)
Iva Bittová & Čikori (Česká Republika)
United Vibrations (Velká Británie)
Victoria Hanna (Izrael)
Ali Farka Touré Band feat. Afel Bocoum a Mamadou Kelly

Dodal: Natalie Honetschlägerová, Rachot Production

RESPECT FESTIVAL

Sobota 17. 6. 2017 až Neděle 18. 6. 2017
400 - 650 Kč
Vystupují:
Radio Cos (Španělsko), Balanescu Quartet (Rumunsko/ Velká Británie), Sirventès (Francie), Na Hawa Doumbia (Mali), Junun (Indie/ Izrael), Petr Nikl, Eric Marchan & Bojan Z. (Francie/ Srbsko), Iva Bittová & Čikori (Česká Republika), United Vibrations (Velká Británie), Victoria Hanna (Izrael), Ali Farka, Touré Band feat. Afel Bocoum a Mamadou Kelly
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |