Lusine přiveze do Paláce Akropolis sofistikované beaty s ostny

Lusine přiveze do Paláce Akropolis sofistikované beaty s ostny

07. 06. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hostem červnových Music Infinity bude 21. června americký elektronický producent Lusine. Texaský hudebník usazený v Seattle má za sebou bezmála dvě dekády inovativní, chytré elektroniky, která vychází z odkazu britského techna začátku devadesátých let. Od roku 2004 patří ke komunitě kolem labelu Ghostly International. V roli předskokana se představí domácí producent Sonority, který vloni vydal v Británii debutové album Raw. 
Sofistikovaná elektronika, v níž se abstraktní rytmy potkávají se silnými melodickými háčky. To je v kostce tvorba amerického producenta Jeffa McIlwaina, kterého svět zná pod jménem Lusine. Od konce devadesátých let vydává nahrávky, jež do sebe míchají vlivy techna, downtempa, ambientu a house, z této rovnice ale vždy vychází osobitý styl. Třináct dlouhohrajících desek, dvacet EPček či singlů a několik soundtracků, Lusine patří i po bezmála dvou dekádách ke stálicím scény inteligentní taneční hudby. Do Prahy se vrací po sedmi letech, 21. června zahraje v Paláci Akropolis na večírku Music Infinity.
 

Jeff McIlwain alias Lusine se narodil v Texasu, svoje formativní roky ale strávil na americkém západním pobřeží, kde studoval kalifornskou techniku. Ještě na škole vydal v roce 1999 svoje debutové album na značce Isophlux a o pět let později už podepsal kultovnímu labelu Ghostly International. Zde vydal pět alb včetně kritikou oslavované kolekce The Waiting Room. Kromě toho se ale jeho skladby či remixy objevují i na značkách Mute, !K7, Kompakt, Asthmatic Kitty, či Shitkatapult. Od roku 2002 žije v Seattle.
„Nepochybně existují producenti, kteří jsou zdatnější v tvorbě idylického downtempa, vyklidněného IDM nebo abstraktního hip hopu, ambientního techna či chybového house, jen pár - a jestli vůbec někdo – ale dokáže pokrýt všechny tyto oblasti s tak dokonalou konsistencí na jediném disku jako Lusine.“ napsal o něm portál Allmusic. Vřelá slova platí i na poslední album Sensorimotor, jež vyšlo na Ghostly letos v březnu. Je to možná jeho nejpopovější počin obsahující vokály od jeho manželky Sarah či amerického písničkáře Benoita Pioularda. Lusine má za sebou také několik filmových soundtracků - jeho hudba zní ve snímcích The Sitter, Snow Angels nebo Joe.

Stejně jako Lusine, ani pražský DJ a producent Sonority (Jan Hanák) se nechce spokojit s jednou žánrovou škatulkou. Ať už dělá rovné či zlomené beaty, společným znakem jeho tracků jsou zasněné melodie, extáze, energie a syrovost. Na domácí scéně elektronické hudby se pohybuje už více než deset let, předskakoval takovým jménům jako Telefon Tel Aviv, Jon Hopkins či Nathan Fake a má za sebou nahrávky na značkách Kiosek Records, Liquid Records nebo Traum Schallplatten. Vloni Sonority vydal svůj debutový dlouhohrající počin Raw, o který se postaral britský label Distinct´ive a sklidil za něj ohlasy z celého světa.

Více informací:
www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Středa 21. 6. 2017
Vstup: pd 240 Kč
Vystupují:
LUSINE (Ghostly International) /US + SONORITY (Distinct´ive) / CZ
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika