Max Cooper vystoupí v listopadu na Flédě

Max Cooper vystoupí v listopadu na Flédě

22. 08. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headlinerem listopadových Echoes bude britský producent techna a inteligentní taneční hudby Max Cooper. Nevšední osobnost světové elektronické scény a doktor výpočetní biologie v jedné osobě představí 3. listopadu na Flédě unikátní audiovizuální show spojující hudbu, vědu a vizuální umění. Vstupenky v prodeji od 21. srpna na smsticket.cz a v Indies.
Zkušený hudební producent Max Cooper je součástí evropské elektronické scény od roku 2007. Hvězda Electronic Stage Colours of Ostrava se ve svých skladbách hlásí k vrstevnatému zvuku Jona Hopkinse, chladné nostalgii Ólafura Arnaldse, chmurné poetičnosti Sigur Rós a nekonečným ambientním pasážím Aphexe Twina. Na kontě má dvě dlouhohrající desky (Human, 2014; Emergence, 2016) a řadu menších nebo větších EP a remixů. V roce 2012 zařadil Resident Advisor jeho živou DJ performance mezi 20 nejlepších elektronických vystoupení roku a Beaport mu přidělil páté místo v žebříčku Nejlepší umělec roku 2012. Vystoupil na mnoha prestižních festivalech jako Glastonbury, Fuji Rock, Bestival, Latitude, Awakenings, MUTEK, Amsterdam Dance Event, Decibel nebo Colours of Ostrava.
 

V roce 2016 natočil druhé studiové album Emergence, které je součástí široce pojatého intelektuálního projektu, na němž spolupracoval s řadou hudebníků, vizuálních umělců a vědců. Výsledkem je audiovizuální příběh historie vesmíru od velkého třesku až po futuristickou vizi post-humánní budoucnosti. Na jeho počátku stála umělcova snaha nalézt řád v chaosu a popsat přírodní zákony a základní kosmické principy. Vizuální ztvárnění je  nedílnou součástí nejen tohoto projektu, ale i celé Cooperovy hudby. V současné době spolupracuje se světovou architektonickou kanceláří Zaha Hadid Architects na projektu obřího audiovizuálního mappingu, který bude promítán na 170 metrovou fasádu barokního zámku v německém Karlsruhe v rámci festivalu Schlosslichtspiele.

Max Cooper

Echoes Festival 
Festival elektronické hudby, který pravidelně pořádá klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty světové elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. 

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ECHOES: MAX COOPER

Pátek 3. 11. 2017
Vystupují:
MAX COOPER (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika