FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rock for People 2018 hlásí první jména

Rock for People 2018 hlásí první jména
13. 11. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tuzemská premiéra jedné z nejvýraznějších kapel současné metalové scény In This Moment i návrat u nás oblíbených memphiských rockerů Skillet – tak vypadají první zprávy z festivalového  tábora Rock for People. Organizátoři zveřejnili první jména kapel, které mezi 4. a 6. červencem potěší festivalové fanoušky.
Další oznámenou kapelou, která se českým fanouškům na živo představí poprvé, jsou za oceánem velice populární rocková parta Pop Evil.

Pop Evil

Kalifornská pětice In This Moment není na hudební scéně žádným nováčkem. V první linii stojí nepřehlédnutelná, dravá vokalistka Maria Brink. Kromě neuvěřitelného charismatu disponuje i hlasem, který dokáže dokonale zkombinovat vysoko položené tóny čistého vokálu s mocným screemem, ze kterého až běhá mráz po zádech. Oblibu kapely potvrzují nejen desítky miliónů zhlédnutí jejich videí na YouTube, ale i přízeň kolegů z oboru. Před nedávnem se na slavnostním předávání cen Loudwire Music Awards v losangeleském The Novo Theatre k In This Moment nepřidal nikdo jiný, než legendární frontman Judas Priest Rob Halford. Čerstvý držitel “Lemmyho” ceny za celoživotní dílo a Maria Brink si společně vystřihli Black Wedding, tedy skvěle přebarvenou verzi hitu White Wedding Billyho Idola (https://youtu.be/1v30mQohKDY).

Memphiskou partu Skillet není třeba dlouze představovat. Ne každá kapela umí skloubit nu-metalovou údernost s nápaditostí, kterou nacházíme ve vodách alternativního rocku, až industriální řežavostí, hymnickými vokály a hlavně s pozitivním poselstvím. Po dvou letech se tahle parta vrátí na Rock for People, kde si získala srdce fanoušků, stejně jakou na dvou samostatných koncertech na podzim 2016. 

Pop Evil patří za velkou louží k dobře známým a populárním jménům, ale k tuzemským fanouškům si cestu ještě hledá. To se ovšem změní letos v létě, kdy poprvé dorazí do České republiky na festival Rock for People. S úctou ke svým vzorům míchají originální směs hard rocku, alternativního metalu a post-grunge stylu. A k tomu přihoďme upřímnost, originalitu a energii v boji o přízeň fanoušků.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je do 31.12.2017 v prodeji za cenu 1600 Kč. 

In This Moment
Nejen v tento moment, ale již od srpna roku 2005 je jasné, že někdejší kalifornské setkání charismatické blondýny s ďáblem v těle Marie Brink a kytaristy Chrise Howortha vtisklo nesmazatelnou stopu do tváře amerického metalu a alternativního rocku. Kapela In This Moment, které toto setkání v Los Angeles dalo vzniknout, o svých kvalitách, energii a neutuchajícím sex-appealu své frontwoman přesvědčí příští léto i fanoušky na Rock for People. Jejich opulentní show se v českých zemích představí vůbec poprvé. 

Skupina má na svém kontě už šest úspěšných alb. Stálý vývoj a hledání nových hudebních cest kapely potvrzuje i jejich nejnovější deska Ritual z července letošního roku, na kterou se valí pozitivní kritika ze všech stran. Kapela má vybudovanou silnou základnu fanoušků po celém světě. Ty si získává také na festivalech, jako jsou Ozzfest, Warped Tour, Download Festival, Mayhem Festival, Uproar Festival, Knotfest nebo Rocklahoma. Abslovovali tour po americkém kontinentu i v Evropě, hráli s kapelami jako jsou Papa Roach, Five Finger Death Punch a Godsmack. Právě Papa Roach si Marii vybrali, aby hostovala na jejich albu F.E.A.R. 

Skillet
Rockový čtyřlístek z Memphisu je právem řazen mezi nejúspěšnější rockové kapely 21. století. Na svém kontě mají přes jedenáct milionů prodaných desek, jsou držiteli platinové desky za album Awake, vítězové Billboard Music Awards, byli několikrát nominovaní na Grammy Awards. Jejich videa mají miliony zhlédnutí na YouTube – ostatně jen sám singl Monster jich má přes 130 milionů a loňská novinka Feel Invincible už překonala 61 milionů. A nezapomínejme ani na miliony oddaných fanoušků po celém světe… 

Poslední album Unleashed si opět získalo velký ohlas a několik nominací na prestižní ceny. Letos skupina nahrála silnou akustickou verzi písně Stars pro film The Shack (Chatrč), vydali zoombie video k Back from the Dead a v listopadu se chystají vydat exkluzivní edici Unleashed Beyond z pěti dosud nevydanými songy a remixy písní Feel Invicible, The Resistance a Stars. Hlavně však se svým energickým, tancem napumpovaným a pro koncerty jako stvořeným rockem stále koncertují. Recenzent iReportu napsal o posledním pražském koncertě Skillet „ Dav jásal, dav zpíval, dav vracel tolik ždímanou energii zpět, až bylo neskutečné, jak to všechno krásně fungovalo dohromady.“ Stejný zážitek nám sympatická americká čtveřice jistě připraví i na příštím ročníku Rock for People.

Pop Evil
Kapela, která si jde s urputností berana za svým ideálem. Už v roce 2001 ji založil Leigh Kakaty a kytarista a vokalista Dave Grahs. Spolu se sólovým kytaristou Nickem Fuellingem, basistou Mattem DiRitem a bubeníkem Hayem Cramerem tvoří kapelu, která nachází přízeň auditoria po celém světě: Za sebou mají čtyři studiová alba stejně jako řadu songů, které zabodovaly u fanoušků: Například hity Monster You Made a Trenches dosahují mnohamilionových shlédnutí na YouTube. 

“Naši posluchači jsou jako rodina, oni nám dávají energii a vstupují do naší muziky, a my jim to vracíme. Hudba nepatří výhradně jejím autorům, je to sdílená zkušenost, součást komunity, okamžik, kdy se spojíte na stejné vlně s dalšími,” říkají na svém facebooku muzikanti. Schopnost s jakou se Pop Evil umí napojit na své fanoušky, dosvědčuje i fakt, že jejich songy se hrají na stadiónech a v halách prestižních amerických sportovních klubů, jako jsou Anaheim Ducks, New Jersey Devils, Boston Bruins a kapele blízcí Detroit Red Wings, Tigers a Michigan Wolverines. 

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.

ROCK FOR PEOPLE

Úterý 3. 7. 2018 až Úterý 3. 7. 2018
Vystupují:
The Prodigy, In This Moment, Skillet, Pop Evil, Sugar Man Rodriguez, Volbeat, Sigma, Dirtyphonics, Delta Heavy a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |