Otázky pro pořadatele Trance Parade

Otázky pro pořadatele Trance Parade

07. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Robin Mikušiak a Dj Molczik. Toť jsou ti pánové, jež stojí za první trance halovkou v západních čechách. V rozhovoru se jistě dozvíte několik zajímavých informací o připravované party.
Hezký den přeji, pánové...22.9. Pořádáte v Plzni první velkou akci zaměřenou na trance. Už to samo o sobě si zaslouží prostor k vyjádření. Nicméně nejprve mne zajímá, jak se vám spolu vlastně spolupracuje?
Robin: Mně se s Molczikem dělá dobře. Stará se o booking a částečně o reklamu. Booking je pro mě důležitý poněvadž nemám v současné době až takové povědomí o DJs atd.

Molczik: S Robinem "Hele, prosim tě" Mikušiakem se mi dělá dobře. Je to profík a to mě vyhovuje. Víš jak to myslim. Neřeší takový ty nesmyslný blbiny kdo co o kom řek, kterej Franta kde pomluvil Pepu apod. Prostě řeší realitu, bere to jako práci, jako každou jinou a to se mi líbí.

molczik

Agentura Freeproduction pořádala parties převážně v ČB. Nedávno jsi Robine prohlásil, že s tím je asi konec. V rozhovoru pro jeden jihočeský server jsi za sebou slovně „práskl dveřmi“ a hodně Jihočechů ti to nemůže odpustit. Přesouváš tedy veškeré své aktivity do Plzně? Co když i tady ti začne někdo házet klacky pod nohy?
Robin: To není prásknutí dveřmi. To je logické vyústění situace, kdy dělám deset let v Budějovicích akce a magistrát na ně nedal ani korunu. A pokud jsem tam těch akcí udělal tolik, že se těžko najde jiná agentura která jich udělala víc, tak mě mrzí že nemůžu na příspěvky a dotace dosáhnout stejně jako jiní. A Jihočechů na akce chodilo vždy hodně málo a tak je vlastně zázrak, že jsem to tam tak dlouho vydržel. Ale jak jsem již řekl - rok 2007 bude ve znamení velmi úzké spolupráce s Round Records a tím pádem se v Budějovicích rýsují dvě taneční akce. Ale určitě to nebude Explosion. To bychom museli dokázat "přesvědčit" budějovickou radnici o tom, že mají naše aktivity právo na podporu. A klacky pod nohy už mi házelo tolik lidí, že s tím nemám nejmenší problém. Všechno má své řešení...

A ráda bych znala i tvůj názor na tuto kausu, Molcziku
Molczik: No počkej Robine, to bylo prásknutí dveří s velkým P :) Ale netroufám si tvrdit, jestli to bylo dobře anebo špatně. Já jsem sice přesvědčen o tom, že s Jihočechy to zas tak špatný není, asi to tedy není takový jako v Plzni, ale hůl bych nad nimi takhle nelámal. Na druhou stranu Robinovo rozhořčení nad jednáním tamní radnice úplně chápu. 10 let jim tam přitahuje mladý lidi prakticky z celé republiky a oni se pak zachovají tak jak se zachovali. Ale co chtít v této zemi, kde nám prakticky všem kouká z bot alespoň několik málo stébel slámy, že?

Za dobu vaší spolupráce jste udělali několik akcí. Kterou z nich považujete za nejlepší? Myslíte, že ji Tranceparade trumfne?
Robin: Na bilancování naší spolupráce je brzy. Zase tolik toho za sebou nemáme. Ale akce v Celle 25.12.05 v Plzni byla asi docela dobrá, když si uvědomím jaké podmínky pro pořádání akce tam jsou. Tím nemyslím s majitelem, ale technické. Doufám, že bude Tranceparade jednou z nejlepších parties co jsem kdy dělal. Dokonce jsem dostal opět chuť vymýšlet "vychytávky" což mě na Explosion už příliš nebavilo. Tam nebyla zpětná vazba. Udělali jsme japonskou Explosion, za velký peníze napůjčovali kostýmy z Barrandova, nakoupili saké, pozvali profi stylistku na úpravu barmanek a tanečnic. No a výsledný efekt?? NIC!! Jediná odezva. A to nebylá jen Explosion Kabuki. Uděláš akci na podporu slepýho kluka, nebo psího útulku a ve finále posloucháš to, jak sis namastil kapsu. A poslouchat jednoho dýdžeje, kterej tě přemlouvá abys ostatním na benefici neplatil a jemu dal alespoň půlku.... no to je hnus, ne? Ještě ke všemu, když ten dotyčnej dýdžej, když sem ho poslal do hajzlu, začal volat ostatním, že ta akce bude "šméčko". Tenkrát sem mu měl rozbít držku. Kruciš ale to sem odbočil od Jihočechů. Proto mě moc akce na jihu už mimo sportovních nezajímají. Ať se lidé co s tím mají problém zeptají těch pořadatelů, co v jižních Čechách prodělali kalhoty jen proto, že chtěli dělat pro lidi zábavu. Znám jich dost. A to nejsem u toho, že v předprodeji stály vstupenky na Explosionu do 170.- Pokud tohle lidi nezajímá, pak to nezajímá ani mě a jdu o dům dál.

Molczik: Jak říká Robin. Cella (Palm Night Fever) byla parádní a asi nás oba trochu překvapila. Ještě teď mi jde mráz po zádech, když si vzpomenu na to, že o půl desáté byl podnik naplněn. V Plzni to byl do té doby dlouho nevídaný jev. Pak tu byla poslední Explosion v Budějovicích, která se taky myslím povedla. Na květen jsme plánovali další Palm Night Fever ale nakonec z ní sešlo. Každopádně teď se vše točí kolem Tranceparade a hned jak se zavřou brány DK Inwest po jejím skončení, vrhneme se na přípravu další Palm Night Fever. Už mam v hlavě i lineup a myslím, že nejeden clubber bude hodně překvapen. Asi jako já na letošním, no radši už mlčim :)

A jsme u jádra pudla...Tranceparade. Proč? Z jakého důvodu jste se rozhodli přivézt trance do města, kde lidí chodí na techno popř. jezdí za technem?
Robin: Trance je v současnosti nejoblíbenější styl. Na tranceové akce chodí nejvíc návštěvníků a co si budeme povídat - jsou i finančně silní. A naše kampaň je i dosti silně zaměřena jinak, než bylo v minulosti obvyklé. A myslím že máme i docela silnou techno stage, takže si snad vyberou i příznivci techna. A to že chodí v Plzni na techno je tím, že tam nikdo jiné větší akce nedělá, nebo se mýlím?

Molczik: V mém případě je to asi jasné. Trance se mnou v posledních dvou letech cloumal asi nejvíc, proto jsem prostě chtěl zkusit postavit vyloženě trancový lineup. Navíc Sander Van Doorn je jeden z mých nejoblíbenějších producentů, mam od něj fakt partu desek, takže si plním i jeden z mnoha svých snů. A jak řekl Robin. Komu by se zdála trance stage málo od podlahy (ačkoli já jsem přesvědčen, že to žádný písničkářský festival nebude), je tu připravena techno stage s těmi nejpovolanějšími. A i tam se odehraje nejedno překvapení. Hodně Djs už totiž nehraje to, co hrálo třeba před rokem. No opět už budu radši mlčet, přijďte se radši podívat :)

Spoléháte na tradiční plzeňskou návštěvnost? Nebo máte zaměřenou reklamu i na jiná města? Např. v Praze je trance hodně oblíbený.
Robin: Jak jsem řekl. Reklama je zaměřena silně na lidi, co chodí na velké trance akce, tím pádem ji zaměřujeme i na Prahu. A nejen na Prahu.

Molczik: Dělat trance party v Plzni jenom pro Plzeňáky.. to by bylo bláznovství. Ačkoli je tu fandů tohoto stylu stále víc, obávám se, že velký sál v Inwestu by nezaplnili. Takže reklama jede od Aše, přes Prahu, Plzeň až po České Budějovice.

Tranceparade bude v DK Inwest. Jaká je kapacita tohoto prostoru? Myslíte si, že se tam bude lidem líbit? Ještě nikdy tam totiž párty nebyla.

Robin: Prostor je dost velký a pojme až 3000 osob. A hlavně. Je to čistý prostor s topením a dostatkem sociálů. To je pro mě důležité. Absolutně nesnáším akce kde je zima. DK Inwest je hodně členitý prostor a hlavní sál je dobře zvukově řešen. Takže by to mělo být vše kvalitní! A i catering bude absolutně odlišně řešen, než je tam zvykem. Celé občerstvení děláme sami a budou tam krásný bary od partnerů dokonce i s gaučema a koktejlovým barem s profi barmany. Takhle pojatá akce v Plzni často nebývá.

Molczik: Jak říká Robin. DK Inwest je svým způsobem docela luxusní prostor, všude spousta místa, zašíváren... Cocktail bar a Happy Stage budou mít prosklený výhled na Americkou ulici atd. Má to samozřejmě i svá omezení, ale to se nějak zvládne. Robin je docela šikula. Někdy.

Můžete prozradit nějaké zákulisních informace? Např. o spolupráci s lidmi, kteří vám pronajímají Inwest. Přece jen jsou asi zvyklí na jiné kulturní akce
Robin: Myslím že jsou zvyklí na ledascos. Pokud jsi pro ně seriozní partner s určitými referencemi, nevidím v jednání s nimi problém. Vše je korektní.

Molczik: Tohle je Robinova parketa. Já jsem spíše přes ty beaty.

Vzhledem k tomu, že při trancepárty je velmi důležitý vizuální dojem, zajímá mne, jestli oproti minulým akcím chystáte nějaké vychytávky např. speciální světla, výzdobu apod.
Robin: Myslím že ano. Ale rozpočet je samozřejmě velmi napjat a tak nemůžeme vyskakovat jak bychom chtěli. Ale nějaké vychytávky určitě budou. Hlavně "hlavni" hudební performance bude dle mého parádní. Vrátil jsem se myšlenkami do let 1996 - 1998, zavzpomínal a dle toho vymyslel i performance.

Molczik: Řekni mi, Katko, na které party není důležitý vizuální dojem? Je to ale vždy otázka financí, takže věc spíše Robinova. Ale slibujeme, že uděláme vše pro to, aby se bylo i nač koukat. V nejhorším Vám Robin o půlnoci ukáže svojí novou kerku, co má na zadku :)

Headlinery Tranceparade jsou dva holandští djs, Sander van Doorn a Quintin. V souvislosti s letošním velmi rozporuplným festivalovým létem mě napadá otázka, co byste dělali, kdyby tito dva pánové nedorazili?
Robin: To ano. Ale my máme na rozdíl od jiných podepsané smlouvy, zaplacené letenky a zálohy na vystoupení... Takže pokud nedorazí, což se doufám nestane, není vina na naší straně. Víc to neřeším. Jde jen a jen o jejich serióznost.

Molczik: Hele, to se prostě může stát a občas se to stává. Nicméně jak Sander, tak Quintin jsou profesionálové na té nejvyšší úrovni a samozřejmě stejně je na tom i jejich management. Takže ať se jim děje v hlavě cokoli, tohle nejsou Djs, kteří si z plezíru prostě nepřijedou a na něco se vymluví. Navíc jsou vázáni smlouvami. Já jsem přesvědčen, že problémy nebudou.

Míníte v tomto stylu pokračovat? Prozraďte, prosím, něco za vašich plánů do budoucnosti. A zajímá mne, jestli závisí jejich realizace na úspěchu Tranceparade.
Robin: Jedna akce nemůže ohrozit chod normální agentury. To je hloupost. Já osobně si myslím, že Tranceparade dopadne dobře. Rád bych jí určitě v Plzni znovu zopakoval. Snad jsem to teď nezakřikl. Jinak já osobně mám v plánu pořádat v Písku v centru města fourcrossové závody a freestyle motokros exhibici, písecké slavnosti a mnoho dalšího. Takže příští rok akce v Budějovicích, Písku a i v Plzni.

Na závěr mi řekněte, jak by vypadala taškařice pod vaším jménem v případě neomezených finančních možností. Mám na mysli DJs, prostor, dárek pro každého u vstupu. Nijak svou fantazii nekroťte.
Robin: Ani nevím jestli by to byla čistě taneční párty. Ale určitě by to bylo u moře, nebo jezera kde je teplo i v noci. Rád bych tam přes den viděl nějaké sporty (podobně jako High Jump v Hříměždicích) v podobě exhibic s možností vyzkoušení pro veřejnost. A k tomu náležitá muzika. Ale klidná, taková která se hodí na den. Né to co slyšíš ve spousta barech když tam přijdeš v poledne na kafe a tam duní techno nebo jungle jak šílený. Prostě pohoda. No a večer asi house music, holky co tancujou v plavkách a nemají důvod si brát další oblečení a příjemný barmani a koktejly a spousta děrovanejch sudů plnejch hořícího dřeva. A hlavně kámoši. Starý kámoši co už nikam skoro nechodí.

A dárek u vstupu? Asi je příjemnej, ale za mejch mladejch let, kdy akcí bylo málo a lidi měli obrovskou radost, že mají vůbec kam jít a že si dává někdo tu práci pro ně udělat mejdan, tak tam se dárky u vstupu nedávali. Dárek těm návštěvníkům dáváš v podobě té akce. Ale to už dneska nikdo tak nebere.

Molczik: Nevadí, když na tohle neodpovím? Já bych to vzal za ten komerční konec, ne jako Robin, a nechce se mi zbytečně prozrazovat nápady konkurenci.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika