FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Aerodrome Festival rozšiřuje program

Aerodrome Festival rozšiřuje program
30. 01. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Aerodrome festival potvrzuje další účinkující! Na jeho pátý ročník, kterému budou vévodit Macklemore, Nine Inch Nails a Wiz Khalifa, dorazí také německé duo Milky Chance známé především díky celosvětovému radiovému hitu Stolen Dance nebo jeden z největších objevů posledních let - skotští Chvrches, které si vedle BBC Radia nebo prestižního časopisu NME oblíbili také Depeche Mode.
Dalším pozoruhodným úlovkem pořadatelů festivalu jsou Portugal. The Man, jejichž aktuální album Woodstock opanuje prodejní i rozhlasové hitparády po celém světě nebo Nothing But Thieves, kteří své koncertní zkušenosti sbírali po boku Muse, Arcade Fire či Twenty One Pilots. 

CHVRCHES

Nově potvrzenou čtveřicí kapel organizátoři festivalu potvrzují dříve avizovanou dramaturgickou změnu, kterou pátý ročník Aerodromu projde. Z dříve známé jednodenní hudební akce oblíbené především u příznivců rocku, hard coru a metalu, se letos promění v plnohodnotný třídenní festival, který na dvou pódích nabídne přes třicet zahraničních vystupujících z popové, rockové, hardcorové, hip hopové i elektronické scény.

V tuto chvíli je známých dvacet jmen. Zbylých dvanáct (včetně headlinera páteční noci) bude zveřejněno záhy.

Na návštěvníky Panenského Týnce, na jehož letišti ve dnech od 28. do 30.června se Aerodrome uskuteční, bude čekat i bohatý doprovodný program poskytující různé formy relaxace i vyžití pro příznivce adreanalinu.

Více informací k dispozici na www.aerodrome.cz
Vstupenky jsou v prodeji ve všech běžných předprodejních sítích.

Aerodrome Festival 2018 stávající line up:
Čtvrtek 28.6.:
Stage 1: Wiz Khalifa, MO
Stage 2: Parkway Drive, Bullet For My Valentine, Underoath, Thy Art Is
Murder, Crossfaith

Pátek 29.6.:
Stage 1: Chvrches, Portugal. The Man, Milky Chance, X Ambassadors
Stage 2: Stone Sour, Silverstein

Sobota 30.6.:
Stage 1: Macklemore, Nine Inch Nails, The Kills, Kodaline, Nothing But
Thieves
Stage 2: Limp Bizkit, Hollywood Undead

MILKY CHANCE
Název německého dua Milky Chance začala celá Evropa i Spojené státy skloňovat zhruba před čtyřmi lety, kdy rozhlasový éter ovládla jejich skladba Stolen Dance. Píseň se stala masivním hitem i v České republice, kde obsadila 1.místo v přehledu nejhranějších skladeb. Dnes má stejnojmenný videoklip na YouTube přes 361 milionů zhlédnutí.

Debutové album Sadnecessary (2013), které vyjma výše zmíněného singlu Stolen Dance přineslo ještě hity Down By The River a Flashed Junk Mind, debutovalo v prodejní hitparádě v Německu na 14.místě a v americkém Billboard chartu na 17. příčce. Časopis SPIN jej označil za "album týdne" a netrvalo dlouho a Milky Chance začali figurovat v nominacích na mnohá prestižní ocenění. Sadnecessary ve finále zvítězilo např. v kategorii "album roku" v European Border Breakers Awards.
V loňském roce vydali Milky Chance desku Blossom, která debutovala v TOP 10 v Německu, Švýcarsku, Kanadě nebo Austrálii a přinesla hit Cocoon. Duo na desce také prvně představilo kytaristu Antonio Gregera, který ho již dříve doprovázel při koncertech.

PORTUGAL. THE MAN
Americká pětice Portugal. The Man není na hudební scéně žádným nováčkem. Zformovala se v roce 2004 a její diskografie čítá již osm studiových alb. Přesto je to právě aktuální osmá deska Woodstock, která boří hitparády po celém světě!
Zrod alba Woodstock přitom nebyl zrovna snadný. Kapela okolo zpěváka a hlavního skladatele Johna Gourleyho si k jejímu vzniku přizvala Mika D z Beastie Boys a natočila s ním tolik materiálu, že původně plánovala vydat dvojalbum. Pak ale začala skladby redukovat a nakonec se rozhodla rozpracovaný materiál kompletně smazat a začít znovu. Odjela na rodnou Aljašku, kde načerpala novou inspiraci a spolu s dvojicí producentů Mikem D a Dangerem Mousem (U2, Red Hot Chili Peppers) vytvořila desku svěžích, žánrově pestrých a přímočarých skladeb s hitovým potenciálem. První singl Feel It Still okamžitě po zveřejnění dobyl evropský i americký rozhlasový éter, Čechy nevyjímaje, vynesl svým autorům první no.1 hit - v Billboard Alternative Song chart a stejnojmenný klip dodnes na YouTube zhlédlo přes 105 milionů diváků. Teď se však Feel It Still již pomalu stahuje do ústrání a vlády na hitparádami se ujímá nový singl Portugal. The Man - Live In The Moment.

CHVRCHES
Předskakovali Depeche Mode, hráli na nejvyhlášenějších festivalech napříč světem, byli hosty slavné talkshow Late Night With Jimmy Fallon a deník The Guardian, časopis NME nebo BBC Radio je opakovaně označili za jeden z největších talentů současnosti. Jejich hity jako Lies nebo The Mother We Share zněly z rádií na obou stranách Atlantiku.

A to vše dokázalo skotské elektropopové trio Chvrches soustředěné kolem charismatické zpěvačky a někdejší bubenice Lauren Mayberry jen za šest let a prostřednictvím pouhých dvou alb!

NOTHING BUT THIEVES
Britská alternativní rocková kapela Nothing But Thieves se zrodila před pouhými šesti lety a ačkoliv dodnes vydala pouze dvě alba, patří k nejvýraznějším objevům posledních let. Nothing But Thieves předsakovali Muse, Arcade Fire nebo nebo Twenty One Pilots, vystoupili na pódiích největších evropských festivalů včetně Readingu a Leedsu a vloni v srpnu na Woodstock Festival Poland jim z publika aplaudovalo půl milionu návštěvníků. Svojí přízeň pravidelně prokazují také českému publiku, kterému obě svá alba přijeli koncertně představit. Naposledny v závěru loňského roku vystoupili v Meet Factory se svojí aktuální druhou deskou Broken Machine (vydanou vloni v září), která obsadila druhé místo v prodejním žebříčku ve Velké Británii.

Dodal: Katka Dědková
AERODROME

AERODROME

Čtvrtek 28. 6. 2018 až Sobota 30. 6. 2018
2990 - 3490 Kč
Vystupují:
Wiz Khalifa, Mø, Glass Animals, PVRIS, Tommy Cash, Celeste Buckingham, Parkway Drive, Bullet For My Valentine, Underøath, Thy Art Is Murder, Crossfaith, Lana Del Rey, Chvrches, Portugal. The Man, Milky Chance, X Ambassadors, Ofenbach, Stone Sour, Halestorm, You Me At Six, Silverstein, Being As An Ocean, Macklemore, Nine Inch Nails, The Kills, Kodaline, Nothing But Thieves, Frank Carter, Limp Bizkit, Hollywood Undead, Body Count feat. ICE-T, Skindred, Eskimo Callboy, Ektor, Eddie Stoilow, Jakub Děkan, ATMO, ,Role, The Slots, Jakub Ondra, Support Lesbiens, Marpo & Troublegang, Voxel, Czech-It, John Wolfhooker, Light & Love, Mech, Sebastian, Lenny, Lipo, Robin Mood, Vojtaano, Lake Malawi, Brixtn
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |