IAMX vydává nové album a loučí se na něm definitivně se svými démony

IAMX vydává nové album a loučí se na něm definitivně se svými démony

02. 02. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hudebně i obrazově opulentním novým albem Alive In New Light  Chris Corner aka IAMX definitivně dává vale depresím a démonům, kteří ho dosud provázeli.
Nové světlo nalezl v kalifornské poušti, kde v pojízdném studiu celé album vzniklo. Ve čtyřech skladbách se objeví i ženské vokály. Chrisovou hudební partnerkou na novém albu byla známá americká tatérka, modelka a v neposlední řadě muzikantka a velká Chrisova fanynka Kat Von D.
 

Album Alive In New Light, které je zároveň poděkováním fanouškům za podporu v minulosti i pozvánkou na další fascinující cestu za interpretovým sebepoznáním, vychází  2. února. Ještě před tím vypustil IAMX malou ochutnávku v podobě songu Mile Deep Hollow, který zazněl v populární televizní sérii Vražedná Práva (How To Get Away With Murder). Je to již 15 skladba IAMX, která se v sérii objevila. Stejně tak zveřejnil i titulní skladbu Alive In New Light.

Alive In New Light

IAMX své nové album představí fanouškům také osobně na koncertu 17. března v pražské Meet Factory. Vstupenky mizí rychle, takže kdo chce vidět a slyšet znovuzrozeného Chrise osobně, neměl by dlouho váhat.

Devět silných tracků je svědectvím o té závratné fázi přeměny lidské osobnosti, kdy člověk již definitivně není tím, kým býval a přitom stále ještě není plně tím, kým se chystá stát. Ve skladbě Stardust najdeme svižný groove, odkazující volně k Depeche Mode a jejich hitu Personal Jesus. Stacattový rytmus v Break The Chain umocňuje účinek rozechvělého autorova vokálu a naléhavého textu. Špinavé beaty v Body Politics připomenou energii Nine Inch Nails, Exit v sobě má zvláštní, možná kubisticko-elektronickou baladičnost s pulzujícími beaty, jakou známe od Björk. Stalker nabízí výlet do zvláštního paralelního světa, v němž se stírá hranice mezi láskou a posedlostí. Big Man popisuje tristní postavy současného politického světa s příšerným cirkusáckým zvukem, který jakoby vypadl z filmů Tima Burtona. Mile Deep Hollow je přes temné a zlověstné tóny vyjádřením vděčnosti za cestu, která v závěrečném odkazu k modlitbě v písni The Power and the Glory uzavírá definitivně minulost a nabízí naději do budoucna.

IAMX se zrodil v roce 2004 jako alter ago frontmana legendárních britských trip hopových Sneaker Pimps. Jeho originální hudba zpracovává široké spektrum stylů od elektroniky, rocku a dance music, po prvky kabaretu či emocionálně vypjaté balady. Nezvykle naléhavý hlas se snoubí s androgynním zjevem interpreta, jehož autorská invence se výrazně realizuje i v audiovizuální oblasti. Energická nekompromisní show v kombinaci s mimořádně kreativní hudbou jej definuje jako jednu z nejvýraznějších postav elektronické alternativní scény posledních deseti let. 

Track listing: 
01. Stardust
02. Alive In New Light
03. Break The Chain
04. Body Politics
05. Exit
06. Stalker
07. Big Man
08. Mile Deep Hollow
09. The Power And The Glory

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IAMX

Sobota 17. 3. 2018
Vystupují:
IAMX (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika