Free Mondays na vlně švédské elektroniky, kanadského indie a britského ambientu

Free Mondays na vlně švédské elektroniky, kanadského indie a britského ambientu

12. 02. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Konečně se pondělí v Roxy a NoD rozezní živou hudbou. Zajímavý popík v ambientním kabátu přiveze švédská kráska Annelie. Pártošku s indie popem zažiješ s kanadskými Paper Lions. Srdcaři a milovníci post-rocku určitě zase ocení návrat britského projektu VMLV (ex. Alma), který NoD sveze na ambientní vlně. 
12/2 FREE MONDAYS w/ Annelie (SWE), support: Awali (CZ)
tags: pop, electronic, dream, ambient, classical

Annelie
Popík v ambietním kabátu. Právě tímto stylem láká švédká umělkyně a producentka Annelie. Její tvorba byla již doprovázena skvělým ohlasy švédských médií. Má v sobě citlivý a osobitý přístup Robyn a zároveň chytlavou pochmurnost Kite.Nedávno vydala nové EP “Teenager”, se kterým se chystá na evropskou tour po Dánsku, Německu, Rakousku a jednou ze zastávek bude i ČR a pražská ROXY. Pokud jste tedy příznivci ženských projektů, které kombinují silnou hlasovou linku s elektronikou a popem, tak doražte.
 

Awali
Awali je nezávislý kosmopolitní hudební projekt Tamary Shmidt, založený v Praze. Tato hudba je éterickou směsi jemných vokálů, synťáků a sound experimentů; je to sofistikovaný elektronický a snový mix, který přináší posluchači zajímavý a osvěžující zvuk.

FB událost: https://www.facebook.com/events/919147098262907/


19/2 FREE MONDAYS w/ Paper Lions (CAN), support: Froples (CZ)
tags: indie, alternative, disco, pop 

Paper Lions
Pozitivní indide pop, který tě nenechá v klidu. Kanadská formace Paper Lions tě svými hravými melodiemi chytne a už nepustí. Důkazem může být i jejich hit Travelling, který má v současné době na youtube přes 8 milionů shlédnutí. Na scéně se pohybují už od roku 2004 a krom nespočtu koncertů se jim třeba poštěstilo i zahrát si na Olympiádě ve Vancouveru. Jestli ti je blízká tvorba Arcade Fire, MGMT nebo třeba The Wombats, poslechni si Paper Lions a doraž. Pártoška zaručena!

Paper Lions

Froples
Froples jsou olomoucká kapela složená ze 4 členů, světlo světa spatřili už v roce 2015, kdy vypustili svůj první singl a nebáli se svoji živou show ukázat i za hranicemi, kde sklidili nemalý úspěch. Froples jsou indie-rocková kapela ovlivněná brit-popem, kytarovým rockem, ale i alternativně-popovými melodiemi. Jejich skladby pojmenovávají aktuální pocity a energie čišící z kapely je na živých vystoupeních stejně hmatatelná a reálná jako na nahrávkách. V současné chvíli mají Froples na kontě 2 úspěšné singly a chystají se dobýt jak českou, tak světovou scénu svojí hudbou působící na posluchače přímo, rovnou a bez zbytečných metafor.

FB událost: https://www.facebook.com/events/136609456994649/


26/2 FREE MONDAYS at NoD w/ VLMV (ex. ALMA) (UK), support: Aitcher Clark (CZ) 
tags: ambient, gloomy guitar, electronic 

VLMV (ex. ALMA)
Jsi srdcař, milovník post-rocku a atmosferických ambientních melodií? Pokud ano, zamiluješ si určitě i dvojčlennou londýnskou formaci VLMV, při jejímž poslechu tě zamrazí podobně jako u skladeb Thoma Yorka. Na scéně se pohybují teprve od roku 2015, ale už si vysloužili pěknou řádku kladných recenzí a hlavně vydali eponymní mini album. Z něj jako první představili single The Great Escape, který je takovou ambietní vesmírnou explozí. S vesmírem je spojuje i jejich původní jméno Alma, které je zkratkou velmi silného teleskopu. VLMV je projekt, kterému by všichni fanoušci Explosion In The Sky, 65 Days Of Static nebo Radiohead měli věnovat pozornost. V NoDu se představí již podruhé a dle poslední show jsou jejich kvality naprosto jasné. 

Aitcher Clark
Aitcher Clark je zvukový designér, producent, skladatel a milovník hudby různých žánrů. Inspiraci pro svou hudbu sbírá ze všeho, co se kolem něj děje. Jeho hudba obsahuje vyváženou směs křehké citlivosti a brutálních schopností tlumené fyzikality, melancholického proudu jemných harmonií, inteligentních beatů s napětím, které postupně vystupují až k okraji otevření neznámému. Kromě svého sólového projektu pod vlastním jménem Aitcher Clark je také členem trip-popového projektu Anakver a elektronicko-techno-industriálního dua LOFN. Při správné konstelaci hvězd, produkuje ambientní elektroniku ovlivněnou současnou klasickou hudbou pod svým alter egem Yerkvoryak. Při dostatečné hlasitosti, jak se mu líbí, hudbou začne vyprávět svůj osobní příběh, s touhou po konečné odpovědi.

FB událost: https://www.facebook.com/events/141570336485853/

Dodal: Daniela Bacho, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 12. 2. 2018
Vstup: zdarma
Vystupují:
live: Annelie (SWE), support: Awali (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika