Fever Ray vystoupí za pár dnů v Praze

Fever Ray vystoupí za pár dnů v Praze

14. 02. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncerty Fever Ray, která je známá i z kapel The Knife a Röyksopp, v okolí České republiky jsou již dlouho vyprodané. Do Prahy Karin Dreijerová se svoji multimediální show Plunge přijede již 26.února. 
"Elektronický pop už léta nezněl tak radikálně." – PITCHFORK
 
"jedna z nejtroufalejších desek roku 2017, zaručeně vám rozbuší srdce jak o závod…" – AV Club
 
"Nejdementněji vzrušující album, které Dreijer natočila." – Stereogum
 
"Plunge představuje Karin Dreijer jako nejzranitelnější a zároveň nejsilnější.” – NPR

 "...tak skvělé, tak soustředěné, tak plné "jamů", tak oprsklé, tak současné." – Brooklyn Vegan
 
To jsou reakce vybraných médií na aktuální album Plunge. Nedávno Fever Ray zveřejnila také svůj nový videoklip “Wanna Sip,” hlavní skladbu z aktuálního alba. “Wanna Sip” – pokračuje ve vyprávění z “Switch Seeks Same” s pokračováním “A New Friend” , videoklipem “To The Moon And Back” a “Twosome Takeover” – které byly natočeny ve Stockholmu pod vedením režiséra Martina Falcka. Současně je k dispozici i remix "Wanna Sip” od Sissel Wincent. 

Fever Ray
 
Karin médiím rozhovory téměř neposkytuje, proto je velmi vzácné si přečíst, co o samotnému albu Karin říká: “Tohle album je o svobodě a zvědavosti. Myslím, že nyní je možné vytvořit rodinu, která není nukleární, ale dřív jsem to netušila. Žila jsem velice feministický život, než se mi narodily děti, a byla jsem v pořádném šoku z toho, jak se společnost chová k matkám. V podstatě se od vás vyžaduje, abyste si odsekly ruce a nohy a byly s dětmi doma." 

Předešlé osmdesátiminutové album Knife Shaking the Habitual z roku 2013 bylo hodně experimentální a inspirovala ho queer a feministická literatura. O novém albu Dreijer tvrdí, že Plunge je méně teoretické, co se týče feminismu. “Jsem jednoznačně queer, ale jsem také genderově fluidní, myslím. Ale když jsem na Tinderu, hledám vždycky někoho, kdo se definuje jako žena.” 

 “Už mě unavují lidé, co mi říkají: ‘Dnes jste v pohodě, jste rovnoprávné, můžete se i ženit’, ale já se nechci ženit, já chci šukat!” 

“Na albu je hodně šukání. Šukání, mrdání, šoustání a pořád dokola! Ale je to důležité, ptotože šukání u neheterosexuálních párů je stigmatizované. Moje děti se o tomhle ve škole neučí. Moje mladší dcera přijde domů a ptá se: Mami, jak mají holky sex? Kunda na kundu? A já říkám: Ano, takhle to také můžeš dělat. A je to. Klíčová věc pro člověka je vědět, jak prožít rozkoš." 

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEVER RAY

Pondělí 26. 2. 2018
Vstup: 890 - 1000 Kč
Vystupují:
Fever Ray
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika