Rozhovor: Inigo Kennedy

Rozhovor: Inigo Kennedy

08. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rozhovor s techno mágem, který 15.9. oslaví na Flédě své narozeniny.
Ahoj Inigo. Jsi velice dobře známý tady u nás v Česku clubberům všech věkových kategorií, takže tě nemusíme moc představovat. Moje první otázka tedy je, jak se vlastně teď máš a jaké bylo léto?
Mám se dobře, léto je zatím hodně nabyté a zajímavé a to nejen díky počasí, které je hodně neobvyklé (hlavně pro UK). Po těžkém konci loňského roku, kdy se snad vše postavilo na hlavu, je velice dobře, že se můžu podívat na místa, kam jsem chtěl a přijít na jiné myšlenky. Byl jsem docela dost ve Švédsku a Finsku (obojí v extrémních podmínkách zimy a léta) a moc si to užil. Hodně času jsem též strávil v Paříži, která opravdu stojí za shlédnutí a překvapivě je hodně jiná než Londýn, vzhledem k tomu jak blízko jsou.

S létem přichází spousta festivalů po celém světě. Vím, že jsi byl pozván, abys zahrál na některých z těch nej. Řekni mi, který se ti nejvíc líbil?
Samozřejmě navštívil jsem a zahrál si na několika skvělých festivalech, velkých i malých. Bylo úžasné hrát na Awakenings Festival v Amsterdamu (www.awakenings.nl) v červenci, především přijít na podium v nejlepší čas mezi Cari Lekebuschem a Joey Beltramem. Byl to pro mě skvělý zážitek jelikož jsem se nikdy předtím s Joeyem nesetkal a on je někdo, ke komu mám velký respekt, takže to bylo velice příjemné strávit s ním nějaký ten čas.

Druhým skvělým zážitkem byl pro mě Norberg Festival ve Švédsku.(www.norbergfestival.com), na který jsem se tento rok vrátil. Je to festival elektronické a experimentální hudby, který se koná ve starém dolu na železo ve středu Švédska. Měl jsem tu čest zahrát poslední a uzavřít tak tří denní festival na takovém skvělém místě. Jsem vděčný, že jsem měl tu možnost hrát pro velice otevřené publikum, tudíž jsem měl možnost ubírat se více směry. Představil jsem mnohem více zvuků a hudby než jsem obvykle schopný předvést na akci, kde se hraje jen techno a díky tomu myslím, že použiji hodně myšlenek znovu. Hned po Norbergu jsem skočil na loď ze Stockholmu do Helsinek ve Finsku a navštívil UMF festival v Turku. Tenhle festival byl plný velice zajímavé elektronické hudby většinou ze Skandinávské scény, ale také Autechre, který byl úžasný na poslech.

Vím, že musíš mít rád české clubbery, protože my tě doslova milujeme :-) Je tomu opravdu tak? Máš rád naše párty a atmosféru na našich akcích? Nějaká párty, na kterou nikdy nezapomeneš?
Byl jsem na pokraji k tomu, abych se přestěhoval a usadil v České Republice a strávil více jak 3 roky učením se českého jazyka, takže samozřejmě mám velice blízko k české scéně (i zemi jako takové) a užil jsem si všechny párty, kde jsem byl a na kterých jsem hrál. Je několik akcí, na které jen tak rychle nezapomenu, možná ne zrovna kvůli dobrým důvodům.:-) Vždy je něco, co ti utkví v paměti z každé cesty nebo akce, proto je to tak zábavné, ale zároveň nemožné říct jen jednu určitou. Rád vzpomínám na můj první booking v Praze, který si dobře pamatuji.

Jsi výtečným Djem se svým charakteristickým a ojedinělým zvukem a stylem mixovaní. Myslíš si, že si našel sám sebe jako Dje, takže můžeš říct "tohle jsem já a takhle to vidím" nebo cítíš, že se musíš posunout ještě někam dál?
Myslím, že mám svůj vlastní identifikovatelný zvuk, když mixuji a to samé platí o mé produkci a za to jsem velice šťastný, ale jsem tomu až příliš blízko, abych to skutečně mohl poznat. Jsem také svým největším kritikem a pokaždé hodnotím jakým způsobem jsem se předvedl a odehrál a snažím se postrčit sám sebe o kousek dál. Vždy přemýšlím nad nápady nebo způsoby jak změnit trochu to, co dělám. Bezpečně můžu říct, že vždy se dá někam posunout a to mnoha různými způsoby.Nesnesl bych vidět se jak lenivým nebo se zastavil. Jak už jsem zmínil tak Norberg Festival tento rok byl velice cennou zkušeností a já jen doufám,že využiji některé z poznatků odtam i v budoucnu.Myslím,že je velice důležité chytit se své šance.Musím lidem ukázat něco co nečekali,ale stejně tak hrát hudbu, se kterou se mohou lehce ztotožnit.

Co tvoje hudební produkce? Nějaké novinky nebo plány? Nějaké vycházející desky?
Vždy mám spoustu nápadů a plánů,kdyby tak však bylo taky zároveň spoustu času.:-)Jsem velice zapálený posouvat dál svůj projekt Asymmetric | MP3, jelikož má skvělou odezvu a samozřejmě se dá velice dobře dostat po celé světě.Právě jsem vydal osmé Iceberg Tips a zatím jsou nejúspěšnější ze všech, což je vynikající.Jsem si jistý,že do konce roku vydám ještě přinejmenším 2 další. Také bych chtěl do konce roku vydat více Asymmetric vinylů,určitě mám na to materiál (hodně z toho pouštím na CD když hraji),ale musí být k tomu ta správná chvíle,aby se tak stalo.Myslím,že mám teď více současných plánů.

Na tenhle rok mám také v plánu vypustit dva významné elektronické releasy.Ten první byl právě vydán a je to CD se sedmi skladbami na Redneticu (www.rednetic.com) ,což je label v Londýně.Ten druhý release bude na celou délku hrající CD nazvané September Pieces,na které jsem velice pyšný a bude vycházet ke konci roku na Electronic Desert,jenž má základnu ve Stockholmu ve Švédsku.

Jsi velice otevřený novým technologiím. Ne každý má virtuální mp3 label atd.Přesto všechno nepoužíváš, nyní velice populární, Final Scratch. Proč je tomu tak? Jsi velký fanoušek vinylů?
Bezpochyby miluji vinyl!Vyrostl jsem na chození po burzách a myslím,že můžu říct,že jsem docela i dobrý v jejich hraní.A jak říkáš,také se samozřejmě velice zajímám o nové technologie,ale nevidím v tom nic hodnotného přejít na jinou technologii jen kvůli módnímu trendu.Technika nedělá dobrý výkon,můj názor je, že skoro všichni z těch talentovaných Djs, které jsem viděl jenž přešli k laptopům a softwaru, nejsou tak inovační nebo proto zajímaví jako úžasní, když hrají. Není moc lidí, kteří používají tuto technologii pro nějaký jiný důvod než je pohodlí.Myslím, že laptop vytváří určitou psychickou bariéru mezi Djem a publikem.Samozřejmě,že je několik geniálních pokrokových umělců také,musíš se však dívat mnohem dál, než jen na techno scénu, aby jsi doopravdy zjistil , co se vlastně děje.
Hraji mnohem více materiálu z CD než jsem dřív hrával, ale určitě to nevidím jako náhradu za vinyly, spíše jako dodatek s rozdílnými přednostmi a slabinami.

A co takhle Inigo Kennedy live? Jsme si jistý, že máš spoustu materiálu pro live vystoupení.
Jo to je pravda a ve skutečnosti, když jsem začínal vystupovat v roce 1996, tak jsem vystupoval jako live act v Anglii - tenkrát ještě nebyly žádný notebooky :-) Pro mě je otázkou, jaký význam má dělat live vystoupení, když tím ztratím na zábavnosti pro publikum na párty. A proto jsem docela rád, že můžu hrát nevydané věci z CD a tím nechat lidi ptát se , co to bylo za šílenou skladbu a kde to můžou sehnat. Jak už jsem řekl, pracuji na elektronickým live vystoupení pro párty ve Švédsku ke konci tohoto roku (bude to předváděcí akce Electronic Desert) a velmi mě zajímá jaký to bude.Myslím, že by to mohlo být velice dobré, protože publikum a atmosféra bude trošku jiná než na klasické klubové párty.

Jaké technické vybavení potřebuješ mít na pódiu?
Jsem spokojen pokud mám 3 gramofony, jeden nebo dva CD playery a dobrý mixpult a také ledničku, aby bylo pivo pořád pěkně studené.

Velice se těšíme na tvé vystoupení tady, proto nám nezbývá než odpočítávat dny do naší párty Illumination 15.září na Flédě. Máš něco ,co by jsi chtěl říct?
Také se velice těším a doufám, že si též do té doby Anglické letiště vyřeší své problémy po nedávné bezmyšlenkovité panice. Každý je vítán navštívit moje rozsáhlé internetové stránky - je zde spousta muziky ke stažení zdarma a také si zde můžete koupit veškeré vydané Asymmetric, Reducer a Tomito Satori vinyly ve formě mp3. Je tam také spousta fotek z mých cest.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika