FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kolsch, HVOB a Charlotte de Witte na Colours of Ostrava

Kolsch, HVOB a  Charlotte de Witte na Colours of Ostrava
12. 04. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na speciální Electronic stage na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava předvedou svou hravost a sílu suverénní zavedené formace i čerstvé osobnosti z oblasti současné progresivní elektroniky. Prostor velkého šapitó vedle zrcadlové architektury Světu techniky v areálu Dolních Vítkovic ovládne například první dáma belgického techna Charlotte de Witte, dánský kultovní DJ Kölsch i rakouští HVOB se svojí pohlcující melancholií. 
Do multikulturní Paříže zavede diváky producentská dvojice z Paříže Acid Arab, z jádra eklektické francouzské taneční scény dorazí do Ostravy se svým DJ setem i vycházející hvězdy Polo & Pan, královnou stage se stane česko-anglická producentka Emika a mráz po zádech přivodí pařížský hudební vědec Molécule, který na Colours of Ostrava představí přírodní soundtrack, který tentokrát nahrál při -22.7°C v jedné odlehlé vesnici v Grónsku. Celkově se na této scéně představí třináct předních zahraničních jmen současné elektroniky.

Molecule

Playlist Electronic stage 2018:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAiJyhm0iZIcafPjDlGiO95VaGmneypNx

Energicky radikální sety mladé Charlotte de Witte už v roce 2016 vynesly v rodné Belgii cenu Red Bull Elektropedia pro nejlepší hudební producentku. Sílu povznášet a přenášet na místa po celé Evropě má i hudba dánského DJ Kölsche, tvůrce netradiční techno-trilogie s názvy 1977, 1983 a 1989, který v říjnu 2017 hrál pro 5 milionů diváků a posluchačů přímo z Eiffelovy věže. 

HVOB se na Colours vrací v pozici čím dál sebejistějších headlinerů. Už před třemi lety se tu o nich mluvilo jako o zesilující rakouské senzaci, nyní jejich aktuální třetí deska Silk, kterou produkoval kytarista Mumford & Sons, multiinstrumentalista Winston Mashall, patří mezi elektro poklady současnosti. Křehký vokál Anny Müller a prohlubující se hypnotické kompozice producenta Paula Wallnera vedou k tvorbě silných emocí, melancholie a především atmosféry snu, která bezprostředně vtahuje do jádra dění.

Electronic stage letos nabídne i pohled do víru pařížských severoafrických čtvrtí. Producenti a DJs Guido Minisky a Hervé Carvalho vystupující pod názvem Acid Arab představí zvuky moderní multikulturní Francie. Novodobý francouzský elektro-pop, který zní jako soundtrack léta a prázdnin, zase uvedou ve svém DJ setu taneční Polo & Pan. O slovo, tanec a ovace se nakonec přihlásí i tropická elektronika z Kolumbie v podání Cero 39. Anebo polští oblíbenci KAMP!, hrdí a v ČR čím dále úspěšnější zvěstovatelé čisté popové taneční euforie.   

Gato Preto, které tvoří rapperka Gata Misteriosa s původem v Mozambiku společně s producentem Lee Bassem, vtrhli na taneční scénu se svým rafinovaným mixem exotických vlivů a stylů – konkrétně angolského kuduro, brazilského favela funku, jamajského dancehallu a progresivní západní klubové hudby. Francouzsko-tuniští Ifriqiyya Électrique mísí léčebný súfijský tranz černošské komunity Banga z jihu Tuniska s electro-rockem intenzity Nine Inch Nails. 

K dalším osobnostem elektrizujícího dění na Colours budou mj. patřit také Emika, Chloé nebo Molécule. První, vlastním jménem Ema Jolly, se narodila se ve Spojeném království, její kořeny ale sahají až do České republiky. Je považována za renesanční osobnost světového dubstepu, vystoupení v rozpálených klubech střídá s vrstevnatou spoluprací s Pražským metropolitním symfonickým orchestrem. Pařížská DJka a producentka Chloé je dnes už zcela právem považována za legendu elektronické hudby se smyslem pro konceptuální umění a další Pařížan - Roman Delahaye alias Molécule - je v první řadě vědec a dobrodruh, jenž na Colours 2018 představí další ze svých fascinujících přírodních soundtracků, tentokrát nahraných při -22.7°C v Grónsku. Se svou temnou futuristickou hudbou na Colours of Ostrava vystoupí také německý VRIL.

Celkově festival, který proběhne od 18. do 21. července v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic, nabídne na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů - koncertů, divadel, workshopů, diskusí v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, filmů i výtvarných akcí. K hlavním potvrzeným jménům patří: N.E.R.D, Kygo, Jessie J, London Grammar, Grace Jones, Joss Stone, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Cigarettes After Sex, Kaleo, Future Islands, Beth Ditto, Ziggy Marley, Mura Masa, Aurora, Calexico, Seasick Steve, GusGus, Jon Hopkins (live), Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, HVOB, Algiers, Jacob Banks, Lucky Chops atd. Festival se na podzim 2017 dostal do desítky nejlepších největších festivalů v prestižní anketě European Festival Awards. 

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu www.colours.cz a v síti Ticketpro.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 18. 7. 2018 až Sobota 21. 7. 2018
Vystupují:
Future Islands, GusGus, N.E.R.D, Ziggy Marley, Kygo, Kölsch, HVOB, Charlotte de Witte, Kaleo, Calexico, Paul Kalkbrenner, London Grammar, Joss Stone, George Ezra, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex, Beth Ditto, Jon Hopkins Live, Oumou Sangaré, Jóhann Jóhannsson, Slaves, Grace Jones
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |