Trip hop a kytary ovládnou květnové Free Mondays

Trip hop a kytary ovládnou květnové Free Mondays

06. 05. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ani v květnu Free Mondays nezahálí a přinesou to nejzajímavější co nezávislé hudební vody světa nabízejí. Druhý květnový týden přivítá kapelu Autonomics z nejvíc hipsterského města na světě, amerického Portlandu.
Jejich směsici indie a garage rocku doplněnou popovými melodiemi podpoří česká sestava s fonetickým názvem Sækədʒəwiːə. Následující pondělí přijedou fanoušci Václava Havla, američtí Arms and Sleepers. Nabídnou posluchačům trip hopový výlet za podpory post-rockových Rawdeus. Je na co se těšit.

7/5 FREE MONDAYS w/ Autonomics (USA), Sækədʒəwiːə (CZ)
tags: indie, rock, alternative

Autonomics
Po roce se kapela z Portlandu vrací na Free Mondays a nemůže se dočkat. Často totiž (ne)vzpomíná na svůj pražský absinthový večírek, kde nadměrnou konzumací vyděsili prý nejednu českou spoluhrající kapelu. Nedávno vydali nové album s názvem Debt Sounds, které je jejich zatím nejpropracovanějším a také nejnákladnějším kouskem. “Nahrát album bylo dražší než naše dodávka,” říká zpěvák Dan Patenburg. Jejich indie zvuk protknutý devadesátkovým garage rockem potěší fanoušky kapel jako Wavves, The Killers nebo Japandroids, ale dočkáte se i propracovaného popu a chytlavých melodií, které vám vydrží v hlavě ještě hodně dlouho.
 


Sækədʒəwiːə
Napsat jméno téhle kapely je větší oříšek než ho vyslovit. Sakadžavíja neboli jednoduše Saca jsou čtyři kluci a jejich muzika. Přirovnat ji můžete třeba k Pearl Jam nebo R.E.M. s trochou kytarovo-garážového rocku. Sami o sobě říkají, že prostě mají rádi kytary, hlasy a dobré melodie. Uplynulý listopad byl pro ně naprosto zásadní. Vydali své debutové album Temporary Thing, které natočili ve vídeňském studiu pod vedením producenta Alexandra Lausche. Najdete na něm špinavé a energické skladby, ale také pomalé melancholické věci, trochu progresivna a dokonce i špetka punk rocku nebo jazzu. Určitě to nebude žádná zívačka.

FB událost: https://facebook.com/events/1989874421262926/

14/5 FREE MONDAYS w/ Arms and Sleepers (USA), Rawdeus (CZ)
tags: electronic, trip hop, experimental, post rock

Arms and Sleepers
Trip hop nás nikdy nepřestane bavit a zvlášť ne v podobě téhle americké dvojice. Tvoří ji Mirza Ramic a Max Lewis, z nichž první stále žije ve Státech zatímco druhý přesídlil do Evropy. Ani tato vzdálenost jim za posledních 11 let nezabránila dát dohromady pozoruhodnou diskografii čítající 26 releasů. Jejich kořeny vyrůstají z post-rockových festivalů a větve sahají někam k vyklidněným hip-hopovým beatům, glitchi až po ambient, což z nich dělá lehce nezaškatulkovatelné hudebníky. Nyní se vydali na tour se svým novým albem pojmenovaným Find The Right Place a to správné místo stále hledají. Nebojí se tak cestovat ani do těch nejzapadlejších končin na světě, aby našli správné publikum. Čechy pro ně takovým místem budou určitě. Na obalu jejich posledního alba je totiž citát Václava Havla <3

Rawdeus
Postrock, synťáky a electro samply, to jsou Rawdeus z Prahy. Mají za sebou několik let experimentování napříč hudebními žánry, aby konečně našli svoji hudební identitu. Inspiraci pro ni čerpají například u Pink Floyd, Moderat či Anohni. Můžete je znát díky uměleckému klipu ke skladbě Hillroad, kterým završili období hledání a zaznamenali cestu k dospělosti. Tématem je totiž přechodový rituál podle definice antropologa Van Gennepa, který popisuje přechod jedince z jednoho období do dalšího a hlavně kvalitnějšího. Dle poslední tvorby se skupina nachází ve skutečně dobrém období, což rádi předvedou právě v ROXY.

FB událost: https://facebook.com/events/184127892200696/

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 7. 5. 2018
Vstup: zdarma
Vystupují:
Autonomics (USA), Sækədʒəwiːə (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika