Držitel Grammy Everlast vydává nové album a míří do Roxy

Držitel Grammy Everlast vydává nové album a míří do Roxy

19. 06. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Everlast se vrací do Prahy a nebude to jen tak obyčejný návrat. Životem ostřílený americký rapper, písničkář a držitel Grammy nedávno oznámil vydání nové desky Everlast presents Whitey Ford’s House of Pain. LP vyjde v září a stejný měsíc vyráží na turné, vše ostatní je zahaleno tajemstvím.
Není však těžké odhadnout, že půjde o poctu právě legendárnímu albu Whitey Ford Sings The Blues a jeho původní kapele House of Pain. V září vyráží na tour právě jako tribute k dvacátémutému výročí vydání alba z roku 1998. Podle posledních informací přijede s početnou kapelou a připravený provést publikum celou svou diskografií.

fotky z Everlast v Roxy
 
Eric Francis Shrody aka Everlast je muž mnoha tváří. Jeho kariéra je charakteristická střídáním sólových a kapelových období a už v roce 1990, kdy byl členem rapové formace Rhyme Sindicate, vydal za podpory hip hopového guru Ice-T první sólovou desku ‚Forever Everlasting‘. Velkého úspěchu nicméně dosáhl až v roce 1992 se skupinou House of Pain a debutovým singlem ‚Jump Around‘, za který tito irsko-američtí rowdies získali několikrát platinovou desku. Následně koncertovali po boku vycházejících rebelů Rage Against The Machine nebo kultovních punkerů The Ramones. Po rozpadu kapely se Everlast opět vrhl na sólovou dráhu a do roku 2000 vydal dvě alba ‚Whitey Ford Sings the Blues’ a ‚Eat At Whitey’s‘, která znamenala posun od divokého rapperství k jedinečnému až písničkářskému přednesu. Právě prvně zmiňované obsahovalo dodnes asi nejznámější Everlastův sólový počin What It’s Like, za který byl nominován na Grammy.
 
K úspěchu Everlasta na přelomu století přispěla i spolupráce s eklektickým kytaristou Santanou na singlu ‚Put Your Light On‘, za nějž oba dva dostali v roce 1999 cenu Grammy. Následovala další tři studiová alba a spolupráce s bývalými kolegy z House of Pain na projektu La Coka Nostra, ve kterém dal Everlast opět průchod svému rapperskému já. Následovala dvě akustická tour, která odehrál právě v ROXY, kam se v září hodlá vrátit s novým live projektem.
 
“Jsem pořád MC” povzbuzuje své hip-hopové fanoušky. “I když zpívám, je pro mne vše hip-hop. Kdyby nebylo něj, neměl bych šanci dokázat, co jsem dokázal. Cítím se jako lidský mix, který míchá styly dohromady a nějakým způsobem je plive současně s beatem”. Everlast v polohách, o kterých jste možná netušili - 20. září v ROXY.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EVERLAST

Čtvrtek 20. 9. 2018
Vstup: od 570 Kč
Vystupují:
Everlast (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika