FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Největší slovenský festival Pohoda startuje příští týden

Největší slovenský festival Pohoda startuje příští týden
27. 06. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nabitý program od 5. do 7. července má připravený slovenský festival Pohoda, který je dlouhodobě řazen mezi nejlepší evropské festivaly. Představí plejádu hvězdných jmen současnosti i pozoruhodných legend z 25 zemí světa, v čele s legendou taneční elektroniky The Chemical Brothers, britským krotitelem klavíru Jamie Cullumem, charizmatickými dámami LP a St. Vincent, korunním princem reggae Ziggy Marleym nebo islandskými Gus Gus.
Letošní festival otevře hudba Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany v podání Slovenského komorného orchestru, festival si připomene letošní sté výročí vzniku společného státu Čechů a Slováků. V sobotním programu pak vystoupí Československá filharmonie, složená z filharmoniků obou našich států, k níž se přidá  Collegium Musicum. Kompletní line-up je k dispozici na www.pohodafestival.sk/sk/lineup.

LP

Pohoda si stále upevňuje svoji pozici na špičce evropského i celosvětového festivalového pelotonu. Vedle řady nominací i ocenění v anketách hudebních odborníků a festivalových profesionálů to potvrzuje také zájem velkých médií. Renomované britské deníky The Guardian, Metro či The Telegraph svorně doporučují festival na trenčínském letišti jako jednu z nejzajímavějších a nejoriginálnějších událostí letní festivalové sezóny v Evropě, přičemž zdůrazňují přátelskou atmosférou, dramaturgickou odvahu a nekonformnost i skvěle zvládnuté ekologické hospodářství a servis návštěvníkům. Návštěvníci Pohody jsou hýčkáni na každém kroku.

Na festival zbývá aktuálně posledních 1 000 vstupenek v ceně 99 €. Více informací na www.pohodafestival.sk. 

Otvírací den 22. Pohody bude patřit legendám, na hlavním pódiu vystoupí Ziggy Marley a The Chemical Brothers. 30 let na scéně oslaví domácí Polemic. V pátek se představí virtuózové: Charizmatický popularizátor jazzu Jamie Cullum a excentrická zpěvačka a kytaristka St. Vincent. Mladou generaci britské kytarovky budou reprezentovat Glass Animals a Blossoms a silné zastoupení z ostrovů umocní Jessie Ware, Ride a Fink. V pátek vystoupí i éterická Aurora z Norska, americké hvězdy reggae SOJA, rapper Danny Brown nebo Helena Hauff. 

V sobotu ovládnou velká pódia americké hvězdy s neskutečnými příběhy – písničkář z oscarového dokumentu Searching for Sugarman Rodriguez a nezaměnitelný hlas úžasné LP. Dále zahraje jedna z nejznámějších současných švédských kapel Little Dragon nebo skupina Everything Everything. Pestrý mezinárodní dramaturgický kotel doplňují němečtí Bukahara, Brit Charlie Winston, američtí Calexico, nebo islandská legenda Gus Gus. Mimořádně silný program čeká v sobotu festivalový amfiteátr, kde zahraje slavný Kronos Quartet, kombinaci afrobeatu a free-jazzu předvedou tUnE-yArDs a na temnější strunu zabrnká Zeal & Ardor.

Samozřejmostí je pestrá nabídka doprovodných aktivit, od sportu až po diskuze na společenská témata, vynikající gastronomie a vysoký komfort všech doprovodných sociálních služeb. Je připraven i samostatný kemp pro rodiny s dětmi.

Pohoda si renomé získala v neposlední řadě svým mimořádně odpovědným přístupem k ekologickým problémům, které řeší nejen na diskusních fórech, ale zejména prakticky ve svém každodenním provozu. Letos například nabídne oblíbené vratné plastové kelímky nejen na pivo, ale i na limonády, vína a šampaňské. Novinkou jsou sběrná místa, kde za pomoci asistentů mohou návštěvníci třídit odpad až na druhotné suroviny. Zároveň všechen biologický kuchyňský odpad zpracují přímo na festivalu. 

Festival vyniká i sofistikovanou spoluprací s partnery, mezi kterými v letošním roce nově najdeme i Viber, na oblíbeném messengeru je nový veřejný účet s názvem Pohoda Festival Official Community.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 5. 7. 2018 až Sobota 7. 7. 2018
Vystupují:
LP, The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, Ziggy Marley, Glass Animals, SOJA, Danny Brown, Rodriguez, Aurora, Little Dragon, Blossoms, Fink, Calexico, El Gusto, Knower, La Femme, Charlie Winston, Scouting for Girls, Helena Hauff, Confidence Man, Idiotape, This Is The Kit, Bazzookas, Ross From Friends, Trosky, Jade Bird, Reykjavíkurdætur, Zeal & Ardor, Donny Benét, Daniel Brandt & Eternal Something, Housewives, KillASon, Ifriqiyya Electrique, Mitch & Mitch, Rebel Babel, Coals, Schnellertollermeier či Lucidvox
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |