Daniel Avery a Space Afrika na letošním Radio Wave Stimul Festivalu

Daniel Avery a Space Afrika na letošním Radio Wave Stimul Festivalu

09. 10. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další edice Radio Wave Stimul Festivalu se uskuteční v pátek 9. listopadu ve smíchovské MeetFactory. Na podzimním vydání se představí britská producentská hvězda Daniel Avery, manchesterská dvojice Space Afrika a dva zástupci české elektronické scény.
DANIEL AVERY
Po pěti letech od vydání dlouhohrajícího debutu se letos britský producent Daniel Avery postaral o jednu z nejlepších elektronických desek. Songs For Alpha je atmosferická nahrávka pro milovníky warpovského IDM, prorůstání ambientu do hypnotické klubové elektroniky i pro fanoušky minimalistického techna. Podobně eklektický jako na desce je samozřejmě Daniel Avery i při DJských setech - dokáže zkombinovat staré tracky od Daft Punk s aktuálním temným technem z Berlína nebo euforicky kyselinovým IDM.



Space Afrika
Manchesterská dvojice Space Afrika debutovala v roce 2014 kazetou Above The Concrete / Below The Concrete, letos ale definitivně prorazila mezi jména, o kterých se na techno scéně mluví nejvíc. Zvuk debutového alba Somewhere Decent To Live osciluje mezi atmosferickým technem, těžkotonážním dubem a éterickým ambientem.

Space Afrika

dMIT.RY
Zásadní postava současné české taneční hudby, DJ a organizátor klubových akcí dMIT.RY už se na scéně pohybuje přes jedenáct let. Před pěti lety založil vlastní label Neo Violence, kde digitálně i na vinylu vydává vlastní hudební objevy ze všech koutů světa. Na starosti má i booking v pražském Groove baru, jeho vlastní sety zase nejčastěji uslyšíte v klubu Cross v rámci sérií Mutations. Pravidelně vysílá na pražském Radiu Punctum nebo pařížském Rinse France.

HRTL live band
Loňský finalista exportní soutěže Radia Wave Czeching a jeden z nejoceňovanějších českých elektronických producentů Leoš Hort aka HRTL loni přichystal desku Yellow Mellow, která vyšla u brněnských Nona Records. Minimálně stejně zásadní jako desky jsou ale u Horta živá vystoupení, díky kterým se vypracoval v jednoho z nejžádanějších českých hudebníků současnosti. Jeho improvizované sety plné zvuku modulárních syntezátorů často slýchávají i fanoušci v zahraničí. Pro Stimul Festival teď HRTL připravil pražskou premiéru svého nového živého setu.

Nejlevnější vstupenky za 350 Kč v předprodeji přes GoOut.cz nebo přímo v MeetFactory. Na místě: 450 Kč

Dodal: Eliška Černá, Český rozhlas Radio Wave
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RADIO WAVE STIMUL FESTIVAL

Pátek 9. 11. 2018
Vystupují:
DANIEL AVERY (UK), Space Afrika (UK), HRTL Live band (CZ), dMIT.RY (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika