Mark Knight: Toolroom Records jsme s bratrem založili v zahradním domku

Mark Knight: Toolroom Records jsme s bratrem založili v zahradním domku

27. 11. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento týden nám dorazily odpovědi od legendy house music – interview poskytl Mark Knight. Před jeho pátečním vystoupením v Roxy pro Vás máme i soutěž.
Loni jsi v Roxy odehrál šest hodin dlouhý set, tvůj rekord by mělo být 14 hodin hraní v Miami. Jak se cítíš po takto dlouhých vystoupeních?
Rád hraji co nejdelší sety. Loni jsem jel turné All Knight Long a to bylo přesně o tomhle: já hrající 6 hodin, několik měsíců. Hrát delší sety mi dává více prostoru a času udělat atmosféru, i pro lidi na parketu je to výhoda. Hraní samo o sobě mě nikdy neunaví, ale když je to tak dlouhý set jako tenkrát v Miami, jakmile skončím jsem totálně vyklidněný.

Mark Knight

Tvůj label Toolroom Records letos slavil 15 let. Narozeninové album, 15 velkých akcí po celém světě. Byla i nějaká soukromá oslava?
Vlastně ani ne, ale bylo pár akcí v londýnském Studio 338 a nedávno i v baru Source  v Maidstone, kde byla celá naše crew. Takže to vlastně taková domácí oslava byla, hlavně v Maidstone kde máme i kancelář to byla fakt pěkný.

Jakou pozici vlastně teď zastáváš v Toolroom records?
Jsem zapojený do chodu labelu jak nejvíce mohu, shánění talentů, strategická rozhodnutí i plánování akcí. Mám rád vše pod kontrolou. Ale mám tak skvělý tým, že se rozhodně nemusím bát nebýt nějakou dobu v kanceláři.

Co z nedávné produkce Toilroom bychom si neměli nechat ujít?
Určitě Wheats - Original Rebel. Cokoliv tenhle chlapík přinese je špička a u tohohle jsem byl od původního dema. Teď už je to hotové a hrají si s tím Matthias Tanzamnn, Yousef, Nick Fanciulli i další. Je pravděpodobně náš producent číslo jedna aktuálně a bude mít skvělý rok 2019.
 

I’ve Been od Siege. Taky výborný. Track hraji a ladíme od léta. Jsem rád, že už jej můžeme vydat.

Je skvělý objevit producenty jako Wheats nebo Siege, mají tolik energie ve studiu a sami se zlepšují než aby kopírovali okolí. Na svůj věk jsou už tak úspěšní a inspirativní.

Poslední otázka na label – proč Toolroom Records?
Protože jsem ho s mým bratrem založil v zahradním domku.

Jako Mark Knight teď pracuješ na čem?
Můj poslední release je s Danny Howardem. Jsme dobří přátelé už delší dobu a teď dokonce hraje za náš fotbalový klub Tolroom FC. Je výborný střední záložník a samozřejmě hraje i na našich párty. Sešli jsme se ve studiu se spoustou odlišných nápadů a jedním společným – nahrát alespoň dvě věci dohromady. Když s někým spolupracujete poprvé, je to těžší ale myslím že se to nakonec povedlo. Kromě toho trávím ve studiu samozřejmě více času a do konce roku snad stihnu ještě jeden singl.

Kolik vystoupení odehraješ průměrně za rok. A máš nějakou představu kolik mil nacestuješ každý rok?
Snažím se ty počty vystoupení omezovat, limituji to aktuálně tak na 4 měsíčně. Přes léto a narozeniny Tolroom jsem hrál daleko častěji. Co se týká procestovaných mil...no nemám představu! Strašně moc, biliony asi.

Těšíme se na tvou další návštěvu pražské Roxy na konci listopadu. Chceš něco vzkázat?
Uvidíme se na parketu!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MARK KNIGHT

Pátek 30. 11. 2018
Vystupují:
Mark Knight (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika