N.O.H.A. přiveze na Flédu nový model taneční show

N.O.H.A. přiveze na Flédu nový model taneční show

13. 01. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Věhlasná koncertní kapela N.O.H.A. se po roce vrací do Brna. Multižánrové, ale také multinárodnostní uskupení předvede 28. února na Flédě svůj živočišný hudební mix drum'n'bassu, dubstepu a world music.
Dvěma dekádami prověřená skupina připravila fanouškům nový model vystoupení. Zahrnuje velkou část minulé tvorby, ale také dosud nevydané písně. Show zároveň doprovodí nové videoprojekce. Koncertem noc neskončí, o afterparty se postará DJ FeFe.

N.O.H.A.

Živočišnou energií oplývající skupina N.O.H.A. (Noise of Human Art) se po roce vrací na pódium klubu Fléda. Žánrově široce rozkročená parta kolem Philipa Nohy a MC Chevyho představí nový prodloužený koncertní program. Ten obsahuje osvědčené hity, skladby z alba Process Of Living a navíc některé nepublikované tracky. „N.O.H.A. je mozaika stylů. Hudebně jsme se dost vrátili k drum'n'bassu, z něhož dlouhodobě vycházíme,“ přiblížil kapelník Philip Noha současnou tvorbu pro magazín Headliner. Jeho slova dokládá i zatím poslední singl Patata Puta.

Aktuální album Process Of Living (2017) zachycuje N.O.H.A v novém světle. Písně jsou v mnoha ohledech kritické vůči realitě dneška. Přirozeně odrážejí vážná společenská témata, jako je otázka lidskosti a vztah k domovu. „Lidé si nás obzvlášť podle Tu Café vybaví jako zábavnou party kapelu… Jistě, chceme se bavit, ale umění je taky odrazem současného stavu světa,“ dodává zpěvačka Kaia Brown. Její slova nejlépe demonstruje úspěšná skladba Speechless.

Zásadní součástí živých vystoupení N.O.H.A. je vzájemná koncertní chemie všech spoluhráčů. Více než dvě dekády fungující projekt si díky ní získal věhlas i za hranicemi Evropy. V aktuálním složení skupina vystupuje od roku 2013, kdy její řady rozšířila zmíněná zpěvačka Kaia Brown. Rodačka z Washingtonu DC si na hudební scéně získala jméno díky spolupráci s osobnostmi americké afro a hip-hopové scény. Její charismatický pěvecký projev dává kapele do rukou novou rozbušku. Podařilo se jí tak doplnit jiný neodmyslitelný prvek hudby N.O.H.A., ráznou flow MC Chevyho (vokalista a autor písní). Uskupení dále tvoří kapelník Philip Noha (skladatel a producent, saxofon), Thom Herian (bicí), Jatrabass (basová kytara, kontrabas) a nejnověji i brazilský hudebník Felipe Machado (kytara).

Kapela vznikla v polovině devadesátých let v Německu, kde se někdejší československý emigrant Philip Noha potkal s MC Chevalierem Hadleyem. Dvojice na sebe postupně nabalovala další hudebníky, kteří s nimi sdíleli specifické žánrové ukotvení. Současná N.O.H.A. je otevřenou excentrickou kombinací drum'n'bassu, world music (především latino a balkan) a dub stepu. Od debutu Noise Of Human Art (1997) skupina postupně vydala šestici řadových alb. Fanouškům se zaryla pod kůži hity jako Tu Café (přes 9 milionů zhlédnutí), Di Nero, Wanna Play nebo Dive in your life.

Úspěch projekt katapultoval na pódia řady velkých evropských festivalů jako je Eurospotting-Kopenhagen (DK), Bourges Festival (FR), Roxy-Istanbul (TR), Espantapitas Festival (ES), Roots Festival-Amsterdam (NE) nebo Exit (SER). V česko-slovenském prostoru N.O.H.A. vystoupila na většině velkých akcí typu Rock for People, Pohoda či Colours of Ostrava. Většina současné sestavy žije v Praze. Brněnský koncert uzavře DJ FeFe, dvorní zvukař skupiny, který své stylově pestré sety staví na klasickém scratchování.

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

N.O.H.A.

Čtvrtek 28. 2. 2019
Vystupují:
N.O.H.A.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika