Švédská popová hvězda Tove Lo vystoupí v srpnu v Praze

Švédská popová hvězda Tove Lo vystoupí v srpnu v Praze

23. 01. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tove Lo se možná víc, než sólo zpěvačka, proslavila jako spoluautorka a hostující zpěvačka u různých jiných interpetů. Slyšet ji můžeme v “Close” Nicka Jonase, “Say It” Flume, “Desire” od Years & Years, “Blow That Smoke” od Major Lazer, “Freak of Nature” od Broods, “Heroes (We Could Be)” od Alesso a zazpívala si s Coldplay ve “Fun.” Předskakovala Katy Perry, Maroon 5 a Coldplay.
Do Prahy ale Tove Lo zavítá poprvé u příležitosti svého prvního koncertu, který se uskuteční 6.srpna v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 790 Kč + poplatky od 11.hodin pátku 25.1. na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatku), na www.GoOut.cz a Ticketmaster, na místě v den koncertu 950 Kč.
 

Tove Lo si živě vzpomíná na své první zlomené srdce. Jmenoval se Erik a byl prý úžasný. “Ihned jsem se do něj zamilovala,” říká. Ale v jejich písních, jako je třeba “Habits (Stay High),” je každé zamilování komplikované. Erik se zamiloval do její kamarádky; Tove se zbořil svět. “Mohla jsem si oči vyplakat,” říká a směje se. Zapomněla totiž prozradit, že jí bylo osm let.

Tovelo

Dodnes jsou témata marné lásky specialitou téhle rodačky ze Stockholmu. I její druhé album Lady Wood z října 2016 je věnováno sexu a lásce. Název alba do jisté míry zrazuje titul „nejsmutnější dívky Švédska“, který jí dali hudební fanoušci. Volný překlad by mohl znít „Dáma s erekcí“.

Její platinou ověnčený debut vyšel v roce 2014 a nesl název Queen of the Clouds. Albu se dostalo kritické chvály a singl “Habits (Stay High)” získal třetí příčku v Billboard’s Hot 100, další skladba “Talking Body,” pocta chtíči a různým tabu, se vyšplhala na místo dvanácté.

Lady Wood je však rozmáchlejší než první album, je rozmanitější, více feministické.

Časopis Time pochválil preciznost Tove Lo, „která se podobá ostří břitvy.“ Ve skutečnosti se Tove psaní písniček věnuje více než 18 let. Začala v jedenácti s domácí dívčí kapelou, pokračovala v indie-rockové kapele Tremblebee a nakonec se stala členkou hudebního kolektivu Wolf Cousins Maxe Martina. Ten ji v mnohém pomohl, především radou, aby se věnovala produkci.

V současnosti se Tove Lo plně věnuje desce z roku 2017 nazvané Blue Lips. V prosinci 2018 zveřejnila video k singlu Cycles.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TOVE LO

Úterý 6. 8. 2019
Vystupují:
Tove Lo (SWE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika