Džejár oslaví 20 let na techno scéně: Mých 5 nejoblíbenějších klubů v ČR

Džejár oslaví 20 let na techno scéně: Mých 5 nejoblíbenějších klubů v ČR

18. 02. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvacet let na taneční scéně je nejen důvod k bilancování, ale i tím správným časem, aby světlo světa spatřila nějaká ta zajímavá historka z domácích klubů a hájů. Oním oslavencem a vypravěčem je v tomto případě Džejár, matador české techno scény. Před narozeninovou party, která proběhne 22. 3. 2019 v pardubickém L-klubu, nám přiblížil pět klubů, které mají velký podíl na vývoji jeho dýdžejské kariéry.
L-klub Pardubice
Miluju ten prostor! Zde jsem pořádal a zažil ty největší undergroundové techno akce.

L-klub Pardubice

Není to sice místo, které pravidelně nabízí víkendový program, ale tahle komunistická stavba rozhodně sehrála zásadní roli v utváření české elektronické scény.

Roxy Praha
Klub, který má můj respekt. Hrál jsem tam za těch 20 let mnohokrát a pokaždé to byla jízda. Vzpomínám, když jsem v Roxy v roce 2014 organizoval party s Marc Romboy a Henry Saizem. Akce se tehdy konala v pátek večer a já jsem ten den odpoledne ukončil svůj desetidenní očistný půst na zeleninových šťávách. Večer jsem odehrál set a v euforii si dal s headlinery dva Jägery. Naprosto mě to odrovnalo. Opil jsem se po tom, jak kdybych dal celou láhev a skončil jsem v backstagi ve sprše totálně zlikvidovaný. Tam jsem v kleče umíral asi 2 hodiny. Bylo to šílený!

Fléda Brno
Opět prostor, který má velký přínos pro taneční kulturu. Hrál jsem zde asi třikrát a vždy jsem vnímal to intenzivní napojení s lidmi.
Jako by si to uměli užít vždy o trochu více, než kdekoliv jinde.

Storm Club Praha
Tohle místo je takové syrové. Je to klub, který si na nic nehraje. Jede tak nějak přirozeně a bez rozmyslu, což sice z hlediska pracovního přináší spoustu starostí a práce, ale pro mě jako pro dje - a věřím že i pro návštěvníky - to nabízí zážitek pocitu určité svobody. To mě na tom baví. Je to takové více přirozené, jako když byla scéna v začátcích.

Storm

Fabric Ostrava
Tady jsem již delší dobu nehrál, ale pamatuji si ty akce před deseti, patnácti lety, kdy jsem tam jezdil několikrát za rok. Když byl v té době Džejár na plakátě, bylo tam narváno už v deset večer.

Měl jsem to tam hodně rád. Bylo to vždy takové vyvoněnější a lidi načinčaný, ale techno kotel byl neuvěřitelný! Atmoška a mejdan až „dopr*ele“!

Opět jedna historka. Ve Fabricu jsem poprvé pil tequillu. Logicky jsem tedy nevěděl, co je to za svinstvo. Už během hraní jsem dal pár panáků a po hraní jsem se vydal k baru, kde jsem jich taky pár vypil. A když už jsem jich měl okolo patnácti, odtáhli mě do backstage na záchod. Já si to spletl a vlezl na wc k provozákovi a tam jsem zvracel asi hodinu. Pamatuji si, jak šéf David stojí u otevřených dveří a brečí smíchy. Nebyl jsem schopen se ani zvednout a on si mě neustále dobíral, ať mu jdu podepsat výdajový doklad, že pro mě má peníze za hraní. Já měl tehdy seriózní otravu alkoholem.

Předprodej vstupenek: https://akce.djdzejar.cz/2019/vstupenky

Dodal: DC Promo Agency s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Gary Beck (UK), Adrian Hour (RA), Luke Sun (DE), Lucca, Toky, Boss, Alex Preda (NL), EKG, Chris Sadler, Enrico, Victor Tellagio, Smoke
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika