Lubomir Melnyk, Echo Collective a Dakha Brakha na EuroConnections

Lubomir Melnyk, Echo Collective a Dakha Brakha na EuroConnections

19. 02. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncertní série EuroConnections pravidelně do pražského Paláce Akropolis přiváží nová jména z celé Evropy. Ve čtvrtek 21. února se představí nejrychlejší pianista světa Lubomyr Melnyk, který pro velký zájem přidal druhý odpolední koncert.
V pondělí 25. února předvedou belgičtí symfonici Echo Collective orchestrální verzi alba Amnesiac skupiny Radiohead. V neděli 26. května přiveze kultovní kyjevské divadelně-hudební uskupení Dakha Brakha svůj vlastní žánr etnochaos. Předprodej probíhá v sítí GoOut a na pokladně Paláce Akropolis.

Lubomyr Melnyk (21. února 2019, Palác Akropolis)
Klavírní virtuóz Lubomyr Melnyk se zapsal do povědomí milovníků klavírní hudby svým extrémně rychlým prstokladem. Melnyk je totiž oficiálně nejrychlejším pianistou současnosti: Jeho komplexní notové série se prolínají ve vzájemné rezonanci a navozují téměř hypnotický zážitek. Jeho neortodoxní styl, založený na metodě tzv. kontinuální hudby – "The Art of Continuous Music“ – objevil pro mladší publikum label Erased Tapes, známý jako hudební domov Ólafura Arnaldse či Nilse Frahma. Melnyk přijíždí do Prahy představit své nové album Fallen Trees. Večerní koncert od 20:00 v Paláci Akropolis byl během několika dnů vyprodán, a proto se organizátoři rozhodli přidat ještě odpolední koncert od 15:00, na který je stále možné zakoupit vstupenky v předprodeji GoOut.

Echo Collective

Echo Collective (25. února 2019, Palác Akropolis)
Skupina belgických hudebníků Echo Collective se představí v České republice úplně poprvé a to s projektem Amnesiac, ve kterém přepracovali slavné stejnojmenné album kapely Radiohead do orchestrální podoby. Echo Collective učí posluchače přistupovat k hudbě bez předsudků, které s sebou nesou žánrová vymezení. Zároveň ale k originálům, které přenášejí do svého světa, přistupují se vší vážností. Jejich prvním počinem bylo živé orchestrální provedení desky blackmetalových legend Burzum nazvané Daobi Baldrs. Britské synthpopové duo Erasure si je přizvalo k předělávce své zatím poslední desky World Be Gone. Zatím posledním velkým počinem skupiny je právě loňské album Echo Collective Plays Amnesiac, které se pražským posluchačům představí 25. února v Paláci Akropolis.

Dakha Brakha + Lavoisier (26. května 2019, Palác Akropolis)
Kultovní kyjevská kapela Dakha Brakha dokázala s pomocí indické, arabské, africké, ruské a australské tradiční instrumentace vytvořit svébytný hudební styl world music s kořeny v ukrajinské lidové písni. Boří stylové hranice a podle vlastních slov hrají kosmopolitní etnochaos. Uskupení založil v roce 2004 avantgardní divadelní režisér Vladislav Trojickij v roce 2004 v Centru současného umění „DAKH". Právě divadelní původ skupiny zanechal patrné stopy na všech jejích vystoupeních. O úvod večera se postará melancholická portugalská dvojice Lavoisier.

Více informací na www.palacakropolis.cz.

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS: ECHO COLLECTIVE

Pondělí 25. 2. 2019
Vystupují:
ECHO COLLECTIVE /BE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika