Support Lesbiens mají nové album

Support Lesbiens mají nové album

18. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
S dvouletým odstupem od předchozího alba vydala kapela Support Lesbiens novou řadovou desku nazvanou Euphony And Other Adventures.
Na nové album Support Lesbiens nahráli 13 nových písní a jako bonus cover verzi písně Doomsday ze stejnojmenného alba jejich oblíbené americké gangsta rapové kapely Boo-Ya Tribe.

Kapela celé léto pilně koncertovala a nechyběla snad na žádném z významnějších domácích open air festivalů. "Turné k desce bychom ale chtěli jet až příští rok, aby si lidi měli možnost nejdřív desku naposlouchat. Koncerty jsou potom příjemnější pro nás i pro ně," míní Michal, který je vedle kytaristy Hynka Tomana jediným ze zbylých zakladatelů souboru.

support lesbiens

Jejich spoluhráči jsou nyní kytarista René Rypar, baskytarista Jan Daliba a bubeník Tomáš Novák. Jako hosty si na nahrávání některých písní Support Lesbiens do studia pozvali v Česku žijící americkou zpěvačku Tonyu Gravesovou a klávesistu Jana Křížka.

Anglicky zpívající kapela Support Lesbiens vznikla v roce 1992, o rok později debutovala deskou So, What? Následující album Medicine Man jí vyšlo v roce 1994. Dva roky poté se kapela nečekaně rozpadla; na hudební scénu se Support Lesbiens vrátili o pět let později.

Zanedlouho se jim podařilo získat početnou skupinu příznivců, především po vydání alba Regeneration? z roku 2001 a následujícího Tune Da Radio. V roce 2002 Support Lesbiens získali od Akademie populární hudby dvě výroční hudební ceny Anděl v kategoriích skupina roku a popové album. Desku Midlife vydali v roce 2004, loni jim vyšla reedice prvních dvou alb.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

27. 09. 2006 | 09:35:58
+0 | -0
Docela pěknej rozhovor se SL jsem našel tady: http://www.funtime.estranky.cz/clanky/rozhovory
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika