Nepříliš povedený Breaksome s Dylanem Rhymesem

Nepříliš povedený Breaksome s Dylanem Rhymesem

19. 09. 2006  |  Autor: zeque  |  Komentáře (1)
V pátek 15.září v den, kdy mnoho z nás slavilo padesátileté výročí vzletu prvního sovětského dopravního proudového letounu Tu-104, pražská Roxy hostila na Breaksomu zásadní postavu breakbeatové scény, angličana Marvina Beavera známého především pod pseudonymem Dylan Rhymes.
Dylan Rhymes, který se hudbě věnuje od útlého dětství, byl odjakživa fascinován především elekronickým zvukem a Temží proteklo hodně vody od té doby, co začal produkovat první acid housové tracky. Přes velkou oblibu techhousu se vydavá do breakbeatových vod, kde si brzo získává pevné postavení a jeho jméno se stává velmi oblíbenou značkou. Aby ne, když jeho skaldby Salty, Fashion Kills, The Way nebo třeba Party People, na které spolupracoval s Christianem J, se brzo staly nutnou součástí hudebního portfolia každého dj hrajícího breakbeat. Dylan působí také jako zdatný remixér a nebojí se spolupráce s jinými kolegy, jako jsou Meat Katie, Force Mass Motion nebo Lee Coombs. Singly, které má na svědomí sám a nebo, ve kterých má alespoň prsty, se objevily na labelech LOT49, Kingsize nebo Adrift Records.

dylan

Páteční Breaksome byl do půl noci zdarma, přijela hvězda Dylan Rhymes, nevím o jiné podobné akci takovéhleho významu v tento den, a přesto sem nevěřil vlastním očím, když sem se ve čtvrt na dvě dostal jak nůž máslem na poloprázdný parket. Že by opravdu všichni slavili Tůčko 104? Těžko říct. Možná ona mnohokrát chválená pražská breakbeatová kultura není ještě natolik vyspělá, aby kluby naplňovala až k prasknutí jiná jména než Adam Freeland nebo Stanton Warriors.

Mé chuťové pohárky hudebního gusta se však naplnily až po okraj tak, že těsně nepřetékaly. Bavil sem se skvěle a Dylan Rymes mě rozhodně dle očekávání ničím neurazil, ale ani nijak významně nepřekvapil. Myslím, že se na něm občas projevilo to, že je zvyklý hrát pro větší masu po kvalitní hudbě lačných fanoušků, ale k tomuto faktu přistupoval nanejvýše profesionálně. Na celkovém dojmu také nepřidalo to, že celý set odehrál ze svýho laptopu z Abletonu Live a gramce s cédéčkovačema nechal na dvě hodinky odpočnout.

Celkově této akci dávám osum subjektivních hvězdiček z deseti. Zažil jsem velmi příjemnou akci mezi příjemnýma lidma v příjemným klubu s příjemným djem. Jelikož jsem si přišel vychutnat hlavně Dylana Rhymese, tak vím jen z doslechu, že čeští djs Voita a Sla:vek podali opět precizní výkon, kterým rozhodně neudělali ostudu ba naopak.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 09. 2006 | 21:42:38
+0 | -0
Pěkný report!Podobně se to má s breakbeatem v Brně. Návštěvnost mizerná, hudba parádní.

MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika