Festival Liveurope nabídne v Paláci Akropolis devět hudebních talentů z celé Evropy

Festival Liveurope nabídne v Paláci Akropolis devět hudebních talentů z celé Evropy

23. 04. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bohatý program plný mladých hudebních objevů z osmi zemí starého kontinentu přiváží pátý ročník festivalu Liveurope. 9. května se na pódiu Paláce Akropolis představí třeba islandský synth punk Kaelan Mikla nebo francouzští Lysistrata se svým noise rockem. Z domácích interpretů zahrají Lazer Viking a Bohemian Cristal Instrument.
Čtvrtek 9. května bude v Paláci Akropolis ve znamení koncertního maratónu festivalu Liveurope. Návštěvníci večera kurátorovaného Petrou Ludvíkovou (Femme Fatale, EuroConnections, On Tour aj. ) se mohou těšit třeba na islandské dívčí synth-punkové trio Kaelan Mikla (https://kaelanmikla.bandcamp.com/). Ty mají za sebou dvě skvěle přijaté desky, předskakování The Cure nebo Placebo. Zní jako kdyby Diamanda Galás stála v čele The Birthday Party a posluchači se s nimi vrátí do gotických klubů začátku osmdesátých let. Dánské producentské duo Farveblind (https://soundcloud.com/farveblind) osobitě míchá rave, pop a techno do divokého mixu a časopis Clash je popsal jako „mladší Chemical Brothers“. Přišli z klubového undergroundu a jejich hudba si zachovala energii nespoutaných adrenalinových večírků, i když do ní přidali popové vokály hostujících zpěváků. Letos debutovali EPčkem Boxes.

Rakouská dvojice Cari Cari (https://www.caricariragazzi.com) nabídne na Liveurope svůdné popové melodie s drzým vokálem někde mezi The Kills a the xx. Patří do nich ale i špetka psychedelie a morriconeovská atmosféra spaghetti westernů. Chytrý mainstream bez podbízení. Podobně žánrově nezařaditelné je i rockové trio Lazer Viking (https://lazerviking.bandcamp.com) v čele enfant terrible pražské scény Jakubem Kaifoszem.



Divoký, nespoutaný, sebestředný i sebedestruktivní a jindy zase introvertní a melancholický, Viking je poslední rock´n´rollový hrdina, trochu klaun a trochu mesiáš s elektrickou kytarou. V Paláci Akropolis představí své třetí studiové album Drag. Z úplně jiné hudební galaxie přijde Bohemian Cristal Instrument (https://www.bohemiancristalinstrument.com/)

Projekt Lenky Morávkové (My Name is Ann) kombinující unikátní zvuk skleněného nástroje s hřejivou atmosférou newage podkladů a sférickými vokály. Její bezčasá melancholie a magická hudba ze skla sklízí úspěchy i v zámoří.

Svoji armádu techno robotů představí německý hudebník a robotik Moritz Simon Geist (sonicrobots.com), který s pomocí svých motorizovaných stroječků vytváří důmyslnou mechanickou symfonii. Objel s ní už evropské festivaly i galerie a o svém pojetí elektroniky mluví jako o hudbě z budoucnosti. Řízný noise rock s ohlasy math-rocku představí francouzské trio Lysistrata (https://lysistrata.bandcamp.com), jejichž nahrávky i koncerty srovnávají novináři s At The Drive-In, Fugazi nebo Sonic Youth. Za předloňský debut The Thread sklidili skvělé recenze.

Budapešťská písničkářka Vera Jonas (https://verajonas.com) sbírá doma v Maďarsku hudební ceny za své originální propojení akustické, experimentální a elektronické hudby. V Praze zahraje sólový koncert. Po dvou letech se do Akropole vrátí italské synthpopové kvarteto Aftersalsa, které letos v lednu debutovalo dlouhohrající deskou Concrete. Znovu přiveze své epické hity vonící osmdesátkami střižené surreálnou atmosférou seriálu Twin Peaks.

Platforma Liveurope je iniciativa podporující kulturní výměnu mezi zeměmi Evropské unie. Je do ní zapojeno čtrnáct hudebních klubů na starém kontinentu včetně Paláce Akropolis. Další ročník Liveurope festivalu se koná 9. května 2019 na třech stagích Paláce Akropolis.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LIVEUROPE FESTIVAL

Čtvrtek 9. 5. 2019
Vystupují:
KAELAN MIKLA, FARVEBLIND, CARI CARI, LAZER VIKING, BOHEMIAN CRISTAL INSTRUMENT, MORITZ SIMON GEIST, LYSISTRATA, VERA JONAS, AFTERSALSA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika