Vychází zářijový Bbarák

Vychází zářijový Bbarák

22. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S titulní stránkou zachycující atmosféru na Hip Hop Kempu, právě vychází nové číslo magazínu Bbarák.
První číslo Bbarák Hip Hop Magazínu v novém školním roce právě opustilo tiskárnu a opět s sebou přináší kopu informací nejen ze světa hip-hopu, kde si každý najde to své. Končící léto není jen doba prázdnin a dovolených, ale i letních festivalů, které se tentokrát staly jedním z našich hlavních témat.

Podle toho vypadá i titulní stránka, kde se poprvé po třech letech neobjevuje žádný rapper, a kde se pravděpodobně poprvé vůbec můžete najít vy sami. Titulka tedy zachycuje atmosféru na rekordy trhajícím Hip Hop Kempu, což ale není jediný fesťák, jemuž se zářiové číslo věnuje. Povíme a ukážeme vám, jak to vypadalo na Splashi u západních sousedů, Hip Hop Festu a Hodokvasu na Slovensku nebo na domácím 303 fm Hip Hop Open Airu. Všechny akce jsme zhodnotili, vyzdvihli jsme plusy a vytkli mínusy.

bbarak

Speciálním a dosud neprobíraným tématem je budoucnost vinylů, kterou mnozí zasvěcení nevidí růžově. Už několikrát byl tomuto formátu v minulosti předpovídán konec, nicméně dvanáctipalcové desky se stále drží. V aktuálním čísle si tento problém rozebíráme doprodrobna a svůj názor nám řekla i trojice známých DJ`s z domácí i zahraniční scény.

Dalším lákadlem čísla 54 je plakát, o němž nebývá zvykem nějak dlouze mluvit. Výjimku děláme proto, že se jedná o unikátní kousek - 70 lidí z české scény na jedné fotce (ke společnému focení se bohužel nedostavila hrstka pozvaných, mezi nimi např. Rapmasters). To tu ještě nebylo. Abychom byli přesnější, máme pro vás jen první, metr a půl dlouhou část, na druhou si budete muset počkat do příště.

Co se týče pravidelných rubrik, do studia se podíváme za Tomášem Sochůrkem a Ideou, jehož první díl mixtejpu "Malý Pepek" dostanete jako CD přílohu. Na Britských ostrovech jsme si posvítili na Dizzeeho Rascala a Tuco si k tomu zavzpomínal na to, co předvedla britská reprezentace na letošním Hip Hop Kempu. Ochuzeni nezůstanete ani o rubriky věnované něžnému pohlaví. Stránku o female MC`s nám zabrala Ak´Sent a R&B reprezentuje LeToya, která působila v Destiny`s Child v dobách, kdy skupina byla čtyřčlenná. Na stránkách Back in Black si počtete o legendární a stále aktivní Dianě Ross, reggae koutek představí britského Y.T. , který se chystá do Čech.

A co rozhovory? Dead Prez vám na dvou stránkách prozradí např. své zkušenosti s nahrávacími společnostmi, rasismem či politikou, kytarista z Body Count si na nás udělal čas před jejich energickým koncertem na Love Planet a milovníci gramofonů si přijdou na své v rubrice wax, kde nám odpovídali Logan Sama a Clever Munkey z Anglie. Pokud jde o profily, podíváme se na kariéru agresivního Smiley da Ghetto Childa a neméně uřvaného DMXe a jako třešničku na dortu si můžete vychutnat téma děti rapu, které se věnuje těm, kteří největší slávu zažili jako náctiletí.

Pokud vás zajímají graffiti, připravili jsme pro vás rozhovor s bratislavskými Mutants a fotky z evropského i světového finále Write4Gold. Honet je jméno, jemuž dáváme prostor v dsgn addict. Sneaker addict je tentokrát o kolaboracích sportovních a módních značek. Pár otázek jsme položili Michalu Handschuhovi, zakladateli basketballových Hood Camps. Další lahůdka s hip-hopem spojená je rozhovor s Kid Karachim, s nímž jsme mluvili nejen o lowriderech.

idea

Co dál? Povíme vám, jaké desky v těchto dnech vycházejí, ohlédneme se do minulosti za beefy, které spolu vedli Common a Ice Cube, D.I.T.C. a Lords of the Underground a Master P s The Luniz, a pokud jste byli zvědaví, jaké téma na vás vybalíme v rubrice "Co má hip ho společnýho s...", doplňte si za to "politikou". Samozřejmostí jsou pak 4 stránky novinek z domácí i zahraniční půdy, párty pics, módní rubrika nebo DJský koutek s čerstvými informacemi ze světa turntablismu. Nakonec si klasicky zrecenzujeme desky (J. DIlla, Masta Killa, Outkast, Pharrell... ), singly (DTonate, Busta Rhymes, IdeaFatte... ), dema a filmy a podáme vám přehled těch nejdůležitějších zářijových akcí.

Takže si to shrneme: BBARÁK HIP HOP MAGAZÍN s pořadovým číslem 54 je v obchodech a na stáncích a jeho 84 stran s jedinečným plakátem dostanete za 68,- Kč.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika