Adam Freeland opět v Praze

Adam Freeland opět v Praze

22. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
A opět v Abatonu. Pořadatel pojal akci dost originálně, o čemž svědčí i její název - Heavy Metal Edition. Jako speciální host totiž vystoupí i domácí metalová kapela Törr. Co z tohodle nevšedního napadu vznikne, se můžete přijít podívat 27.10.
Loni na Love Planet to Adam Freeland trochu přehnal s vodkou a tequilou, reputaci si však napravil na podzimní pražské zastávce s britským kolegou Hyperem a na letošním Summer of Love, kde rozjetý přeplněný stan s kapacitou 800 lidí nezvládl pojmout všechny fanoušky a v letadle ztracené desky zachraňovaly cédéčka s tracky postahovanými a vypálenými několik hodin před vystoupením a Djský kufr Kaplicka.

Show nastartuje dvojice zkušených breakbeaťáků Kapsak (Kaplick + Saku) a ranní alkoholový opar rozvíří electropunkové duo Machine Funck.

adam freeland

Freeland si pořád drží tempo se svým labelem Marine Parade a určuje trendy v mixu elektroniky a živé rockové muziky, připravuje nové album a jeho styl už není dávno jenom breakbeat, vzpomeňme třeba na poslední album We Want Your Soul nebo všemi rádii ohraný remix Doors.

Jako speciální host Heavy Metal edition vystoupí domácí metalová legenda Törr. Törr, pojmenovaný podle zrušené jednotky atmosférického tlaku, vznikl už v roce 1977. Pamětníci osmedesátých let si jistě vzpomenou na legendární demo Witchhammer, které kromě titulního megahitu Kladivo na čarodějnice obsahuje i další neméně proslavené kousky jako Exorcist, Ďáblův dech, Život nebo smrt, Zlej sen či Armageddon. Rok před revolucí komunistický režim kapelu nesmyslně obviňuje z fašismu a následky jsou kruté – zákaz koncertní činnosti a metalových koncertů vůbec. Po revoluci čekal rockovou a metalovou scénu velký boom a tak v té době měl soubor i menší konflikt se zákonem -jako správná showbiz star, když po jednom vystoupení v nočních hodinách a pod vlivem alkoholu částečně zdemolovala pokoj č. 208 v hotelu Praha v Novém Jičíně a způsobila tím škodu ve výši 1403,- Kčs. V devadesátých letech Törr vydal mnoho dalších alb, odjel mnoho velkých tour a předskakoval například další legendě, teplickému Kabátu. Pozor, na přelomu tisíciletí Törr dokonce experimentoval s elektronikou á la Ministry nebo Rammstein! V posledních dvou letech je Törr opět velice aktivní, vydal CD „Made In Hell“, „Torritorium“ a aktuální 3 CD Inkubatorr, s nimiž se opět vrátil ke svým kořenům, hodil za hlavu minulé experimenty s elektronikou a exhumoval zakalený zčernalý rokenrol.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika