Filmové premiéry

Filmové premiéry

22. 09. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
V kinech od 21.9.: "Hezké chvilky bez záruky"- nový český film Věry Chytilové. Hudební komedie "Block Party". Satyrická komedie "Děkujeme, že kouříte". Adam Sandler v americké komedii "Klik - život na dálkové ovládání".
Hezké chvilky bez záruky

Tragikomedie, jak si nelze dělat iluze,v jejímž středu stojí postava psycholožky Hany, která se snaží řešit nejrůznější životní situace svých klientů, mladých i starých, bohatých i chudých, i duchem, do jejichž spletitých osudů se zapojuje také její vlastní životní příběh. Ve výrazných epizodách, v útržkovitém zachycení jednotlivých emociálních příběhů lásky opětované i neopětované, žárlivé i posesivní, zvrácené i altruistické, - všech těch touhou po lásce řízených osudů, které na sebe narážejí a vzájemně se proplétají i s životním příběhem samotné psycholožky - všech, které trápí potíže spojené se zaměstnáním, kteří trpí pocitem strachu, že neobstojí, díky nejrůznějším tlakům, příliš velkou zodpovědností, konflikty s kolegy, nejistotou pracovního místa, depresemi z pocitu přetížení i jednotvárností a nudou. Autoři chtějí postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás.

David a Jana Krausovi


Komedie – drama / ČR / 2006 / 90 minut / Bontonfilm

Režie: Věra Chytilová
Scénář: Věra Chytilová
Kamera: Martin Strba
Hudba: David Kraus
Hrají: Jana Janěková (Psycholožka Hana), Jana Krausová (galeristka Eva), Bolek Polívka (Dub), David Kraus (Pavel - syn Evy), Igor Bareš (Karel - manžel Hany), Martin Hofmann (Petr - kamarád Pavla)…

Block Party

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli.

Dokumentární – komedie – hudební / USA / 2005 / 100 minut /

Režie: Michel Gondry
Scénář: Dave Chappelle
Kamera: Ellen Kuras
Hudba: Cory Smith

Děkujeme, že kouříte !

Nick Naylor je úspěšný zaměstnanec velké tabákové společnosti a má v popisu práce velebit před veřejností a médii krásy kuřáctví. Díky své pohotovosti, cynickému vtipu a zkušenosti je schopen – jako každý správný ďáblův advokát – každou námitku svých odpůrců interpretovat ve prospěch zaměstnavatele. S dvojicí svých nejlepších přátel, pracujících pro společnost vyrábějící alkohol a pro jistou zbrojní korporaci, tvoří Nick trio známé jako Obchodníci se smrtí. Kovboj s cigaretou je na tom však momentálně špatně a souvislosti mezi omamnou bílou tyčinkou a bolestivou smrtí jsou stále zřetelněji na pořadu dne – a Nick by navíc chtěl být vzorem pro svého milovaného dvanáctiletého syna Joeyho. „Pozitivní“ prezentace vlastní práce před synovou školní třídou je jen prvním z řady kousků testujících Nickovu připravenost. A co když mu někdo začne vyhrožovat, že ho unese a podrobí zkázonosné protikuřácké léčbě? Autorem hvězdně obsazené satirické komedie je syn úspěšného amerického režiséra Ivana Reitmana, debutující Jason Reitman.

Děkujeme, že kouříte !


Komedie – drama / USA / 2005 / 92 minut

Režie: Jason Reitman
Scénář: Jason Reitman
Kamera: Jim Whitaker
Hudba: Rolfe Kent
Hrají: Joan Lundin, Eric Haberman (Robin Williger), Cameron Bright (Joey Naylor), Aaron Eckhart (Nick Naylor), Mary Jo Smith (Sue Maclean), Todd Louiso (Ron Goode), Jeff Witzke (Kidnapper), J.K. Simmons (Budd "BR" Rohrabacher), Marianne Muellerleile (učitelka)…

Klik – život na dálkové ovládání

Michael Newman (Adam Sandler) je nejen architekt, ale co je horší i workoholik, jenž zanedbává svou rodinu a své soukromí vůbec. Jednoho dne se mu dostane do rukou zajímavá drobnůstka, neobvyklá hračička - dálkový ovladač. Ale ne ledajaký ovladač, protože tento umožňuje Michaelovi posunovat čas zpátky a připomíná mu tak různé dávno zapomenuté životní situace. Když se však ovladač zblázní, nastávají Michaelovi horké chvilky.

Adam Sandler


Komedie – drama – fantasy / USA / 2006 / 98 minut / Falcon

Režie: Frank Coraci
Scénář: Mark O`Keefe
Kamera: Dean Semler
Hudba: Teddy Castellucci
Hrají: Adam Sandler (Michael Newman), Kate Beckinsale (Donna Newman), Christopher Walken (Morty), Sean Astin (Bill Rando), David Hasselhoff (Ammer), Henry Winkler (Ted Newman), Jennifer Coolidge (Janine)…
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika