Nová techno klubovka Flédy Kurzor uvede Alexe.Do

Nová techno klubovka Flédy Kurzor uvede Alexe.Do

25. 09. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bohatou tradici techno akcí na Flédě rozšíří už 18. října nová klubová noc. Kurzor:\\ nabídne prostor aktuálním tvůrcům alternativně laděné části scény. Cílem události je mimo jiné propojení lokálních umělců s těmi ze zahraničí.
Hlavním hostem premiérového dějství bude německý producent Alex.Do z labelu Dystopian. Line-up večera spojí zástupce místních kolektivů F i l t r ., Herna i téměř kompletního KOSMOSPIELu.
 

Čerstvým přírůstkem programové nabídky Flédy je klubová noc s názvem Kurzor:\. Bude mít dva až čtyři díly ročně a návštěvníkům klubu nabídne aktuální tvrdší zvuk světové i tuzemské techno scény. Primární motivací akce je představit v Brně interprety, kteří se sice stále pohybují v rámci žánru v undergroundu, ale především směrem na západ už se těší vzrůstající oblibě. Kurzor:\ má rozhodně na co navazovat. V dramaturgii Flédy má techno dlouhodobě své pevné místo. Vzpomeňme na legendární klubové noci Elektra, živá vystoupení ze série ECHOES, nebo další žánrové události, které brněnský kulturní prostor hostil v posledních 15 letech.

Úvodní díl Kurzoru:\ otevře špičkový německý techno producent Alex.Do z mezinárodně uznávaného labelu Dystopian. Toto hudební vydavatelství založil v roce 2012 věhlasný producent Mike Bierbach známý jako RØDHÅD. Právě on byl v počátcích kariéry Alexi.Do velkou inspirací. Dystopian a jeho spřátelení producenti jako VRIL nebo Recondite se rychle zabydleli v legendárním techno klubu Berghain.

Sám Alex vyrůstal v Berlíně. Narodil se ve stejném roce, kdy padla Berlínská zeď a právě specifické prostředí a společenská atmosféra, v níž dospíval, ovlivnily budoucí hudební tvorbu mladého tvůrce. „Mohl jsem celkem často navštěvovat Berghain a zažít tam spoustu nezapomenutelných vystoupení. Potkal jsem tam celou řadu producentů, kteří byli na stejné vlně jako já. Většina z nich jsou dnes mí přátele z Dystopian,“ přibližuje Alex.Do své začátky serveru Fluxmusic.

Z tuzemské techno scény se na prvním Kurzoru:\ představí pražský modular producent Citty se svým aktuálním live actem, Andrei ze stáje F i l t r ., Plast a hnát reprezentující dnes už kočovný techno klub Herna a téměř kompletní složení původně brněnského kolektivu KOSMOSPIEL. Klubová noc Kurzor:\ je svým zaměřením jedinečná a dává vzniknout platformě, která bude hostit rozličná uskupení, jež na domácí scéně reflektují současnou produkci svého žánru v neobvyklé prostorové a audiovizuální úpravě prostředí klubu Fléda.

Dodal: Tibor Vocásek, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Kurzor:\ Alex.Do

Pátek 18. 10. 2019
Vystupují:
Alex.Do
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika