Manon Meurt: V Roxy odehrajeme nejdelší koncert

Manon Meurt: V Roxy odehrajeme nejdelší koncert

22. 10. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čtvrtek narozenin Roxy bude tradičně patřit českým a slovenským kapelám. Spojení Luvver a Manon Meurt slibuje jedinečný audiovizuální zážitek. Na otázky v krátkém rozhovoru odpovídal Jiří Bendl z rakovnických Manon Meurt.
Kdy jsi poprvé zavítal do Roxy. Vzpomeneš si, co hrálo a jak na tebe klub působil?
Nevim, jestli to šlo o první návštěvu vůbec, ale rozhodně je to první, co pamatuju a vždycky pamatovat budu. Deftones, možná deset let zpátky. Narvanej sál, skvělá, vlastně klubová atmosféra, trochu nasranej Chino.) A splněnej sen pro celou naší partu, zrovna minulej víkend jsme na ten večer vzpomínali.

Manon Meurt

A co současný koncept klubu, zajdeš sem na nějaký koncert jako divák?
Co stíhám sledovat, tak Roxy patří mezi pár míst, kam jezdí současný jména, který buď velký jsou nebo jednou pravděpodobně budou. Většina z toho jde bohužel trochu mimo mě. Nestíhám tak rychle objevovat...

Narozeniny Roxy slibují extra dlouhý koncert Manon Meurt i s nějakou ochutnávkou z nového alba. Kolik těch ochutnávek bude a jak to s novým albem vypadá?
S tou délkou to nechcem úplně přehánět, ale bude to fakt náš zatim nejdelší set. Chceme zahrát pár novejch věcí. Kolik přesně, to si řeknem ve středu. Novou desku MMXX:D chceme točit příští rok. Podle posledních zkoušek a soustředění to vypadá, že materiálu bude dost.

Také Vás doprovodí VJ Ver se svými projekcemi. Vizuální stránku narozeninového koncertu ještě ladíte nebo je už hotovo?
Na vizuální stránce jsme domluveni, z velký části to ale bude live improvizace/dobrodrůžo.. Snad si to někdy budu moct pustit.

Vaše letošní vystoupení na Besedě u Bigbítu nebo třeba Budějovickém Majálesu mělo velmi kladné ohlasy. Podle čeho si vybíráte akce, kde budete hrát?
Budějovickej majáles i beseda byly zrovna akce, kde jsme si moc přáli /znovu/ zahrát, takže moc děkujeme za příležitost, boží večery. Víš, jak to je. Fajn akce dělaj hlavně fajn lidi. No a na fajn akce přijdou většinou jen fajn lidi a lidi dělaj polovinu atmosféry… A letos s sebou vozíme kromě Dejva i mlhu!!

MAnon meurt

Loni jste v rozhovoru na musicserveru zmínili, že vaším snem je evropské turné. Mezi prosincem a březnem jste pak zahraničních koncertů odehráli hodně v Německu a Holandsku, samozřejmě i Slovensko. Plánujete nějaké delší turné bez návratů domů?
Já si na začátku tour vždycky hlavně přeju, ať se vrátiíme domů. Pár koncertů v cizině odehrajeme v listopadu, včetně koncertu v Ostravě a doma v Rakovníku. Krátký eu tour plánujeme i na jaro.

Označení „předkapela My Bloody Valentine“ bylo s Manon Meurt používáno docela často, s jakou další současnou kapelou by sis rád zahrál?
Těch kapel je samozřejmě dost a některý budou dokonce hrát příští rok v Praze <3 Ale osobně to mám tak, že kdyby se s náma měla zase roky táhnout takováhle nálepka, radši budu hrát už jen headline koncerty.

Roxy slaví 27. narozeniny, co bys klubu popřál do dalších let? Máš nějakou radu, jak by se měl klub odlišit od spousty dalších pražských prostorů?
Myslim, že klub je originální dost, stejně tak lidi, co zařizujou dramaturgii. Tak snad jen ať vydrží nadšení, síla a hlavně lidi, co jim to vrací. Protože.. víš, jak to je.

A bacha na tu sedmadvacítku.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE27: SOUNDZ CZECH

Čtvrtek 24. 10. 2019
Vystupují:
Manon Meurt special AV set, Luvver (SK) a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika