Britský rapper Stormzy v Praze

Britský rapper Stormzy v Praze

01. 12. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ještě před tím, než Stormzy v roce 2017 svou debutovou desku Gang Signs and Prayer a zdolal jako první grimový MC vrchol britské hitparády, platil za jednoho z nejambicioznějších rapperů britské scény.
Svou pověst potvrdil mimo jiné i několika cenami včetně dvou Brit a šesti MOBO Awards. V Praze Stormzy poprvé vystoupí 4. března 2020 v klubu Roxy. Vstupenky (690 Kč) budou v prodeji od 6. prosince na fource.cz a u prodejců GoOut.cz  Ticketmaster.
 

Stormzy se stal vůbec prvním britským rapperem, který headlinoval hlavní stage legendárního festivalu Glastonbury. Rodák z jižního Londýna s ghanskými kořeny je známý i pro svůj aktivismus a odvahu kritizovat rodnou zemi v post-brexitové době. Během svého vystoupení na cenách Brit Awards zmínil nečinnost vlády po požáru obytné londýnské budovy Grenfell Tower a v letošním hitu čísla jedna Vossi Bop kritizuje současného předsedu britské vlády.

Stormzy o sobě dal poprvé slyšet mimo lokální grimovou scénu virálním freestylem Shut Up z roku 2015. Skladba má dnes jenom na youtube téměř miliardu zhlédnutí a rapperovi zajistila pozornost všech ostrovních médií. Magazín Time jej na své obálce označil za leadera nastupující mladé generace. Debutová deska s výrazným singlem Gang Signs and Prayer z roku 2017 premiérovala na vrcholu britské hitparády. Mezi hosty se na ní objevili mimo jiné zpěvačka Lily Allen, producent Mura Masa nebo rappeři J Hus a Wretch 32.

Vydání druhé dlouhohrající desky Heavy Is the Head je naplánováno na letošní prosinec a mezi hosty se na ní objeví i Ed Sheeran. Stormzy zatím prozradil, že jejím hlavním motivem bude autenticita: „Pokud se bojíš vlastní pravdy, lidi nebudou vědět, co od tebe můžou čekat.. Od debutu do posledního alba, které kdy nahraju, zůstávám sám sebou a nikomu se nebudu muset omlouvat.“

Dodal: Kristyna Koreis, Fource Entertainment s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STORMZY

Středa 4. 3. 2020
Vystupují:
Stormzy (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika