FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

TrutnOFF BrnoON s padesátkou kapel bude největší přehlídkou léta

TrutnOFF BrnoON s padesátkou kapel bude největší přehlídkou léta
19. 08. 2020   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dnes je již jisté, že známý festival TrutnOFF pod novým názvem TrutnOFF BrnoON, který našel útočiště v lesích na brněnské Střelnici, se stane největší hudební přehlídkou letošního léta. Tradičně od 21. do 23. srpna, se symbolickou připomínkou srpnové okupace v roce 1968 a amerického Woodstocku, se na nových lovištích představí na padesátku tuzemských a slovenských kapel.
Tak trochu době navzdory. A ve výjimečných časech dává „Fotr všech festivalů“ netradičně do prodeje i omezený počet jednodenních vstupenek. Legendární festival, u jehož počátků v první polovině osmdesátých let stál i Václav Havel, tehdejší disident, dramatik a pozdější prezident a festivalový náčelník, se navíc propojuje s legendárním brněnským Divadlem Husa na provázku.

MArtin Vechet Brno
 
„Festival se opravdu uskuteční, době navzdory. Během tří dnů v lesích na Střelnici u Sun River za brněnským Anthroposem vystoupí na padesátku kapel rozličného zaměření od Bacha po Vlacha. Brány nových lovišť se otevřou v páteční brněnské poledne o jedenácté a ve dvě hodiny festival zahájí bubnování Pavla Fajta, který bude svolávat na naše třídenní Pow-Wow. Ale bude možné přijet již ve čtvrtek, kdy na uvítanou a seznámení komorně zahraje Dj Geronimo, “ uvádí pořadatelka známé přehlídky Eva „Lipová“ Navrátilová.  „Po bubnování bude následovat ekumenická bohoslužba za tři dny míru a porozumění, a poté již vystoupí například ikona slovenského folku Zuzana Homolová, nekompromisně tvrdé Kurtizány z 25. avenue, brněnští Ještě jsme se nedohodli či populární J.A.R. Nechybět bude ani undergroundová legenda Plastic People nebo jedna z největších osobností současné scény písničkářství a bluegrassu Robert Křesťan s Druhou Trávou. To vše první den na jednom pódiu. Celý festival pak v neděli zakončí večírkem na rozloučenou Záviš, ale především The Boom Beatles a závěrečné bubnování,“ hlásí Martin Věchet, zakladatel a hlavní tvůrce festivalu.

Program bude opět pro „Českomoravský Woodstock“ příznačně různorodý. Během tří dnů na festivalu dále třeba zahrají Bára Poláková, Visací zámek, Mňága a Žďorp nebo Michal Prokop a Framus Five, Jiří Schmitzer, SPS, Garage, Terne Čhave, Fast Food Orchestra nebo Jan Fic, Helemese či elektronický písničkář Kittchen. Noblesu a eleganci předválečných let na nová loviště přinese Originální Pražský Synkopický Orchestr. Scházet nebudou ani dýdžejové, operní pěvec Aleš Procházka nebo folklor v zastoupení Horňácké muziky Petra Mičky.

Legendární festival se spojil s legendárním divadlem
Legendární festival se také spojil s legendárním brněnským Divadlem Husa na provázku. „Brno bylo vždy tak trochu jiné, alternativní. Má i silnou divadelní tradici. Divadlo Husa na provázku, HaDivadlo nebo scéna Bolka Polívky jsou ikonami a právě s jedním z nejkultovnějších, odkud vzešla nejen Balada pro banditu, jsme se propojili. Pro tento zahřívací a výjimečný rok jsme se domluvili, že součástí našeho setkání bude i úterní pofestivalové představení Turnový háj za symbolické vstupné 50 Kč pro návštěvníky festivalu, i s menší afteparty po představení.“ Cena představení je 300 Kč, symbolická cena platí po předložení vstupenky na festival. Počet lístků je omezený.

V neobvyklé době netradiční rozhodnutí – jednodenní vstupenky
Festival TrutnOFF BrnON Open Air je známý svoji neotřelou dramaturgií, ale i specifickou atmosférou a hosty ze společenského a kulturního života. Pověstný je však i tím, že dopředu nezveřejňuje program jednotlivých dnů. Tuto tradici však nyní, ve výjimečné době, pořadatelé mění a neobvykle oznamují prodej jednodenních vstupenek. “Naše uši nejsou zality voskem a oči máme otevřené, jako oči sovy v noci. Nasloucháme vašim steskům, prosbám a žádostem.   Od dnešního dne je možné si zakoupit i omezené množství jednodenních vstupenek. Vycházíme tak vstříc všem, kteří se chtějí alespoň dotknout našeho setkání a festivalové atmosféry. Věříme, že příště již zaženete stesk po jednodenních lístcích a dojedete již jako ostřílení stopaři, kterým jen jeden den na našem Pow-Wow nebude stačit .“ Zároveň s tím i festival neobvykle oznamuje hlavní kapely rozdělené do jednotlivych dnů. Vše je možné nalézt na webových stránkách festivalu, kde si také objednáte jednodenní a celofestivalové vstupenky. Celofestivalová vstupenka stojí 1600 Kč, za pátek a neděli zaplatíte 799 Kč, v sobotu pak 850 Kč. Kapacita je vzhledem k výjimečnému stavu a omezením v důsledku koronaviru limitována. Děti do 12 let a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Dodal: Eva Navrátilová, Geronimo Agency

TRUTNOFF BRNOON

Čtvrtek 20. 8. 2020 až Neděle 23. 8. 2020
Vystupují:
J.A.R., Bára Poláková, Visací zámek, Mňága a Žďorp nebo Michal Prokop a Framus Five, E!E, Plastic People of the Universe, Jiří Schmitzer nebo Garage & Tony Ducháček a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |