FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival MikuLOVE naváže v Mikulově na tradici Eurotrialogu

Festival MikuLOVE naváže v Mikulově na tradici Eurotrialogu
15. 07. 2021   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) 27. a 28. srpna proběhne v areálu letního kina v Mikulově hudební festival MikuLOVE. Svojí dramaturgií, podtitulem Festival nepopulární hudby i označením jako 20. + 1. ročník naváže na dvacetiletou tradici festivalu Eurotrialog, který do své smrti v roce 2019 pořádal na stejném místě hudebník, promotér, fotograf a dobrá duše alternativní hudby Romek Hanzlík.
Dramaturgem letošního programu se stal Romkův dlouholetý přítel a kolega z kapel FPB a Už jsme doma Miroslav Wanek. Festival pod jeho „taktovkou” nabídne během dvou dnů na několika scénách v příjemném parkovém prostředí amfiteátru a na dalších místech ve městě přes několik desítek kapel a hudebníků. Vystoupí například Tata Bojs, Khoiba, Už jsme doma, The Atavists, Jiří Schmitzer, Dunaj, Tornádo Lue, Vladivojna La Chia a Petr Uvira, Zuby nehty, Kalle, Cermaque, Ponk, Houpací koně, Budoár staré dámy a další. Nebude chybět také doprovodný program pro děti, které do 15 let věku mají v doprovodu rodičů vstup na akci zdarma. Dvoudenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.net. Na e-mailu klub@livermusic.cz je možné získat slevu pro skupiny: akční vstupenky 6+1 zdarma / 10+2 zdarma. Více informací na www.miku-love.cz.

„Festival MikuLOVE navazuje na dvacetiletou tradici festivalu nepopulární hudby Eurotrialog, který byl spjat s Romkem Hanzlíkem a jeho snahou dávat prostor nekomerční - nemainstreamové hudbě. Romek Hanzlík bohužel v roce 2019 zemřel, ale v jeho snaze bychom rádi pokračovali,” vysvětlují na úvod Petr Pošvic a Radim Svatoň, přátelé a kolegové Romka Hanzlíka, kteří pokračují v pořádání tohoto festivalu. „Chceme pokračovat jednak kvůli Romkově památce a jednak proto, že takových akcí, jako byl Eurotrialog, je i v rámci Evropy málo. Jsme přesvědčeni, že platforma, kde se mohou představit soubory a umělci ´okrajových´ žánrů, je zde potřebná a nesmírně užitečná,” dodávají.

A Romkova životní partnerka Lada Kuruczová k tomu sama říká: „Jsem si jistá, že Romkovým přáním by bylo, aby festival v Mikulově pokračoval. Proto jsem s touto nabídkou oslovila jeho nejbližšího přítele a další spolupracovníky a kamarády, se kterými pořádal dvacet let zahraniční koncerty - Míru Waneka, Radima Svatoně a Petra Pošvice, kteří tuto nabídku bez váhání přijali a hned se pustili do organizace dalšího ročníku. Moc jim za to děkuji.”
 
Festival MikuLOVE má ve svém názvu zvýrazněno slovo LOVE (láska) a nejde jen o slovní hříčku. „Je to symbolické vyjádření ducha celého festivalu, který je o lásce k hudbě, ale i o lásce mezi lidmi, o toleranci, hledačství, o respektu k ostatním a hlavně o fantazii bez limitů, o nekonečném objevování,” dodávají oba současní pořadatelé.

„Festival MikuLOVE nebude jen o zvučných jménech. Chceme také vyhledávat, podporovat a motivovat mladé talenty, bez kterých by jakýkoli hudební styl brzy vyschnul. Právě těmto umělcům se festival MikuLOVE může stát odrazovým můstkem a vstupenkou do světa profesionální hudby,” říká k dramaturgii Miroslav Wanek.

Festival Eurotrialog Mikulov založil Romek Hanzlík v roce 1999. Zatím poslední, dvacátý ročník, proběhl v roce 2018. Další léto se festival neuskutečnil z důvodu Romkova úmrtí, v roce 2020 pak neproběhl z důvodu koronavirové pandemie. Proto se letošní ročník dá označit jako 20. + 1. - jako symbol pokračování i začátku s novými pořadateli.

Dějištěm festivalu MikoLOVE se stane nově zrekonstruovaný amfiteátr letního kina v Mikulově, přilehlý park a další místa v tomto historickém jihomoravském městě. Návštěvníkům bude k dispozici stanové městečko a veškerý festivalový servis včetně bohatého občerstvení. Areál amfiteátru je bezbariérový.

Dvoudenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.net. Ceny: dvoudenní - 990 Kč, dvoudenní (sleva pro studenty) - 790 Kč, pátek - 590 Kč, sobota - 790 Kč. Děti do 15 let věku v doprovodu rodičů zdarma. Akční vstupenky 6+1 zdarma / 10+2 zdarma na klub@livermusic.cz.

Více informací na www.miku-love.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

MIKULOVE

Pátek 27. 8. 2021 až Sobota 28. 8. 2021
Vystupují:
Tata Bojs, Khoiba, Už jsme doma, The Atavists, Jiří Schmitzer, Dunaj, Tornádo Lue, Vladivojna La Chia a Petr Uvira, Zuby nehty, Kalle, Cermaque, Ponk, Houpací koně, Budoár staré dámy a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
nora | 08. 09. 2021 | 10:45:12
The <a href="https://www.programminghomeworkhelp.com/">Programming Homework Help</a> service providers don't need a lot from them to get the job done, not even a lot of cash. Their order placement process is concise and straightforward, and their <a href="https://www.programminghomeworkhelp.com/java-assignment/">Java Homework Help</a> experts are very swift with emergency orders. I ordered in a few minutes and got back the solutions within the shortest time possible. I wholeheartedly recommend this service to other budding programmers like me.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |