FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Metronome přijedou kmotři elektronické hudby Underworld

Na Metronome přijedou kmotři elektronické hudby Underworld
06. 10. 2021   |   Autor: redakce   |   Komentáře (7)
(Promotion) Festival Metronome Prague 2022 láká na další velké jméno. Na pražském Výstavišti se představí jedna z nejzásadnějších světových kapel elektronické hudby, britští Underworld. Doplní tak již dříve ohlášené hvězdy Nicka Cavea se skupinou The Bad Seeds, britské indiepopové duo Oh Wonder a amerického zpěváka a skladatele Becka.
Vstupenky jsou v prodeji na www.metronome.cz.

Underworld patří nejen mezi nejvýznamnější elektronické kapely světa, ale také k průkopníkům tohoto progresivního stylu. Ačkoli se plné slávy dočkali až v 90. letech, činnost zahájili už na začátku předchozí dekády. Hlavními osobnostmi souboru jsou od samého začátku Karl Hyde a Rick Smith, které průběžně doplňovala více než desítka dalších spolupracovníků, z nichž nejvýznamnějším bezesporu byl DJ Darren Emerson.

Metronome - Underworld

Zlomem v kariéře kapely byla účast na soundtracku kultovního filmu Trainspotting, který obsahoval dvě skladby Underworld Dark & Long (Dark Train) a Born Slippy, které se zařadily k vůbec nejznámějším nahrávkám 90. let a elektronické hudby vůbec. Kariéra Underworld je ve světovém kontextu zajímavá i tím, že ačkoli se jedná o jednu z nejslavnějších existujících kapel vůbec s milionovými prodeji, nikdy neztratila chuť a vůli posouvat svoji hudbu, experimentovat a spolupracovat i s řadou jiných umělců, často ze zcela odlehlých žánrů, jako je minimalistická improvizační skupina The Necks nebo na druhé straně rocker Iggy Pop. Kromě desítky alb základní diskografie mají Underworld na kontě také řadu živých nahrávek, účastí na filmových soundtraccích a hudebních složek populárních videoher.

Hudební festival Metronome Prague si vybral z pandemických důvodů v roce 2021 nechtěnou dovolenou. Jeho pořadatelé se ale restrikcemi nenechali odradit a pro fanoušky uspořádali třídenní akci Metronome Warm Up, pomyslné zahřívací kolo pro příští ročník. V malebném prostředí Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti vystoupili mimo jiné britská kapela Morcheeba, elektroničtí tvůrci Hosh a Bec, celý jeden večerní blok byl věnován vzpomínce na světově nejproslulejšího českého rockera Ivana Krále za účasti domácích hvězd kalibru Davida Kollera, Lenky Dusilové, Mekyho Žbirky nebo legendárního Jiřího Suchého.

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je spuštěn na www.metronome.cz. V prodeji jsou kromě standardní i podporovatelské kategorie, ve kterých za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci kromě dobrého pocitu také nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky. Ačkoli nic takového pořadatelé nepředpokládají, po zkušenostech z posledních dvou let zdůrazňují garanci vrácení vstupného, bude-li konání festivalu jakkoli ohroženo.

O festivalu Metronome Prague:
Festival Metronome Prague je první velký hudební a umělecký festival konaný v Praze. Jeho 5. ročník byl původně plánován na rok 2020, z důvodů pandemie covid-19 byl přesunut na rok 2021 a z téhož důvodu aktuálně přesunut na rok 2022.

Ambicí festivalu je oslovovat všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy. Sází na aktuální dění v progresivní hudbě, ale neopomíjí ani stále živou klasiku různých žánrů. Dramaturgie festivalu neopomíná tuzemské účinkující, kteří zde mnohdy nabízejí unikátní program, jakým byl v minulých letech například návrat Sexy Dancers nebo spojení J.A.R. a gospelového sboru Maranatha a Ivana Krále s Jiřím Suchým.

Festival Metronome Prague za dobu jeho konání navštívily hvězdy, jako jsou Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili mimo jiné Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs nebo David Koller s Katarzií. Na zatím poslední ročník festivalu v roce 2019 zavítalo bezmála 20 000 návštěvníků.

Dodal: David Gaydečka, United Islands

METRONOME

Čtvrtek 23. 6. 2022 až Neděle 26. 6. 2022
Vystupují:
Oh Wonder (UK), Beck (USA), Nick Cave and The Bad Seeds (AUS), Underworld (UK) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
kredit | 15. 12. 2023 | 01:39:07
Bok, kako si danas? Pa ako bi vas moglo zanimati da znate, ovog prosinca dajemo zajmove od 3%. Nudimo zajmove s jasnim i razumljivim uvjetima i kamatom od 3%. Od 5,000.00 USD do 450,000,000.00 USD, eura i funti itd. nudimo poslovne zajmove, osobne zajmove, studentske zajmove, zajmove za automobile i zajmove za plaćanje računa. Kontaktirajte nas sada putem e-pošte: davidsonalbertloan @ gmail.com
kredit | 15. 12. 2023 | 01:38:59
Bok, kako si danas? Pa ako bi vas moglo zanimati da znate, ovog prosinca dajemo zajmove od 3%. Nudimo zajmove s jasnim i razumljivim uvjetima i kamatom od 3%. Od 5,000.00 USD do 450,000,000.00 USD, eura i funti itd. nudimo poslovne zajmove, osobne zajmove, studentske zajmove, zajmove za automobile i zajmove za plaćanje računa. Kontaktirajte nas sada putem e-pošte: davidsonalbertloan@gmail.com
Yulia | 22. 06. 2022 | 06:52:24
The site is full of useful information, and I love that. You can play https://run3online.io for fun
Yulia | 22. 06. 2022 | 06:51:54
The site is full of useful information, and I love that. You can play [url=https://run3online.io]run 3[/url] for fun
Yulia | 22. 06. 2022 | 06:51:06
The site is full of useful information, and I love that. You can play <a href="https://run3online.io">run 3</a> for fun
Dinesh | 11. 11. 2021 | 12:18:03
Bulk SMS

Bulk messaging is the dissemination of large numbers of SMS messages for delivery to mobile phone terminals. It is used by media companies, banks and other enterprises (for marketing and fraud control and consumer brands for a variety of purposes including entertainment, enterprise and mobile marketing. https://getitsms.com/bulk-sms-faq/ https://getitsms.com/bulk-sms-in-jaipur/ https://getitsms.com/bulk-sms-provider-in-hyderabad/ https://getitsms.com/bulk-sms-service-in-mumbai/ https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-chennai/ https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-gurugram/ https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-kolkata/
Dinesh | 11. 11. 2021 | 12:16:46
Bulk SMS

Bulk messaging is the dissemination of large numbers of SMS messages for delivery to mobile phone terminals. It is used by media companies, banks and other enterprises (for marketing and fraud control and consumer brands for a variety of purposes including entertainment, enterprise and mobile marketing. <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-faq/">Bulk SMS FAQ</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-in-jaipur/">Bulk SMS in Jaipur</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-provider-in-hyderabad/">Bulk SMS Provider in Hyderabad</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-service-in-mumbai/">Bulk SMS Service in Mumbai</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-chennai/">Bulk SMS Service Provider in Chennai</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-gurugram/">Bulk SMS Service Provider in Gurugram</a> <a href="https://getitsms.com/bulk-sms-service-provider-in-kolkata/">Bulk SMS Service Provider in Kolkata</a>

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |